NBA

Στους Τζαζ με 73 εκατομμύρια δολάρια ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς

Στους Τζαζ με 73 εκατομμύρια δολάρια ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς
AP Photo/Brandon Dill AP PHOTO/BRANDON DILL

Στο Σολτ Λέικ Σίτι μετακομίζει ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, για να ανεβάσει επίπεδο τους Γιούτα Τζαζ που του έδωσαν 78 εκατομμύρια δολάρια για τέσσερα χρόνια.

Λίγους μήνες μετά από τα 30α του γενέθλια, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς πήρε το πρώτο του πραγματικά μεγάλο συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Ο Κροάτης περιφερειακός επιβραβεύθηκε για τις δύο σπουδαίες σεζόν με τη φανέλα των Ιντιάνα Πέισερς, καθώς θα υπογράψει συμβόλαιο τεσσάρων ετών με τους Γιούτα Τζαζ που θα του αποφέρει το ποσό των 73 εκατομμυρίων δολαρίων!

Η ομάδα του Σολτ Λέικ Σίτι θα έχει πλέον πεντάδα με τους Μάικ Κόνλεϊ, Ντόνοβαν Μίτσελ, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Τζο Ινγκλς, Ρουντί Γκομπέρ, με αποτέλεσμα να θεωρείται δικαίως μία από τις κορυφαίες (στην θεωρία πάντα) της Δυτικής Περιφέρειας. Με τον Κέβιν Ντουράντ να αποχαιρετά τους Γουόριορς και με τον Κλέι Τόμπσον να χάνει το μεγαλύτερο μέρος της ερχόμενης σεζόν, οι καλές ομάδες της Δύσης παίζουν τα ρέστα τους για να φτάσουν στους NBA Finals.

Τη σεζόν 2018/19 ο Μπογκντάνοβιτς είχε 18 πόντους από 53.8% στο δίποντο, 42.5% στο τρίποντο και 80.7% στις βολές, μαζί με 4.1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και σχεδόν ένα κλέψιμο ανά 31.8 λεπτά συμμετοχής σε 81 αγώνες της κανονικής περιόδου.

Η ομάδα του Σολτ Λέικ Σίτι απέκτησε και τον Εντ Ντέιβις, έναν αναπληρωματικό ψηλό που είχε τη σεζόν που πέρασε 5.8 πόντους και 8.6 ριμπάουντ ανά μόλις 17.9 (!) λεπτά συμμετοχής. Ο Ντέιβις θα πάρει 10 εκατομμύρια δολάρια για δύο χρόνια.

Διαβάστε εδώ όλες τις κινήσεις της πρώτης μέρας στην Free Agency 2019

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ