NBA

NBA Free Agency 2019: Οι κινήσεις της πρώτης ημέρας

Milwaukee Bucks' Khris Middleton, right, shoots over Golden State Warriors' Kevin Durant during the second half of an NBA basketball game Thursday, Nov. 8, 2018, in Oakland, Calif. (AP Photo/Ben Margot)
Milwaukee Bucks' Khris Middleton, right, shoots over Golden State Warriors' Kevin Durant during the second half of an NBA basketball game Thursday, Nov. 8, 2018, in Oakland, Calif. (AP Photo/Ben Margot) AP

Δείτε συγκεντρωμένες στο Sport24.gr όλες τις κινήσεις της παρανοϊκής πρώτης ημέρας στην Free Agency 2019. Οι συμφωνίες που ξεχώρισαν και οι γρήγορες αποφάσεις των Μιλγουόκι Μπακς.

Η απόφαση του ΝΒΑ να "τραβήξει" την έναρξη της Free Agency στις 18:00 (ώρα Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ) της 30ης Ιουνίου, δεν άλλαξε πολλά στη Λίγκα. Κορυφαίοι ρεπόρτερ όπως ο Έιντριαν Βοϊναρόφσκι του ESPN, ο Σαμς Καράνια του Athletic κι ο Κρις Χέινς του Yahoo είχαν αρχίσει από το Σάββατο να ενημερώνουν για δεδομένες συμφωνίες και από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) οι ειδήσεις άρχισαν να εμφανίζονται σε ρυθμούς πολυβόλου.

Σημείωση: Οι συμφωνίες ΔΕΝ μπορούν να ανακοινωθούν πριν από τις 6 Ιουλίου, όταν λήγει το moratorium του ΝΒΑ.

Η σημαντικότερη είδηση ήταν, φυσικά, η συμφωνία του Κέβιν Ντουράντ με τους Νετς , την ώρα που στο Μπρούκλιν έκλειναν και τους Καϊρί Ίρβινγκ - ΝτιΆντρε Τζόρνταν με στόχο την επόμενη διετία να βρίσκονται στην κορυφή. Ο KD θα χάσει τη σεζόν 2019/20 εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του στον αχίλλειο, θα ζει όμως στη Νέα Υόρκη όπως φαίνεται πως είχε αποφασίσει εδώ και καιρό και θα ακολουθεί το πρόγραμμα της αποθεραπείας του με την ελπίδα ότι την περίοδο 2020/21 θα επιστρέψει στο 100%.

Περίπου επτά ώρες αργότερα, οι Γουόριορς έκαναν τη μεγάλη έκπληξη και απέκτησαν μέσω sign-and-trade τον Ντ' Άντζελο Ράσελ που μετακομίζει από το Μπρούκλιν στο Σαν Φρανσίσκο για να χωρέσει ανάμεσα στον Στέφεν Κάρι και τον Κλέι Τόμπσον. Οι Πολεμιστές θα πρέπει, πάντως, να κάνουν χώρο στο σάλαρι καπ τους και φαίνεται πως ο Αντρέ Ιγκουοντάλα με τον Σον Λίβινγκστον μετρούν μέρες στο ρόστερ. Ήδη ο πρώτος μετακόμισε στους Μέμφις Γκρίζλις.

Milwaukee Bucks' Brook Lopez reacts to his three-point basket during the second half of Game 1 of the NBA Eastern Conference basketball playoff finals against the Toronto Raptors Wednesday, May 15, 2019, in Milwaukee. The Bucks won 108-100 to take a 1-0 lead in the series. (AP Photo/Morry Gash)
Milwaukee Bucks' Brook Lopez reacts to his three-point basket during the second half of Game 1 of the NBA Eastern Conference basketball playoff finals against the Toronto Raptors Wednesday, May 15, 2019, in Milwaukee. The Bucks won 108-100 to take a 1-0 lead in the series. (AP Photo/Morry Gash) AP PHOTO/MORRY GASH

Οι Μπακς, από την πλευρά τους, έκαναν αυτό που περιμέναμε: κράτησαν δύο από τους τρεις free agents. Ο Μπρουκ Λόπεζ πήρε τετραετές συμβόλαιο, ο Κρις Μίντλετον πενταετές (αλλά όχι maximum, έστω κι αν έγραψε ιστορία ), ο Μάλκολμ Μπρόγκντον αποχώρησε μέσω ανταλλαγής με προορισμό τους Ιντιάνα Πέισερς, ενώ ο Τζορτζ Χιλ έμεινε για ακόμη τρία χρόνια αντί 29 εκατομμυρίων δολαρίων και αρκετές ώρες αργότερα αποκτήθηκε ο Ρόμπιν Λόπεζ για να σμίξει ξανά μετά από 11 χρόνια με τον δίδυμο αδελφό του.

Οι Χιτ τράβηξαν τη σκανδάλη και απέκτησαν μέσω ανταλλαγής από τους Σίξερς τον Τζίμι Μπάτλερ , ενώ η ομάδα της Φιλαδέλφεια πήρε πίσω τον ταλαντούχο Τζος Ρίτσαρντσον και έκανε τη μεγάλη έκπληξη με τον Αλ Χόρφορντ που θα παίξει δίπλα στον Τζοέλ Εμπίντ. Την ίδια ώρα, ο Γκόραν Ντράγκιτς έμαθε πως από το Μαϊάμι με προορισμό το Ντάλας, στο οποίο θα έσμιγε ξανά με τον συμπατριώτη του, Λούκα Ντόντσιτς , ωστόσο οι Μάβερικς έκαναν πίσω και προτίμησαν τελικά τους Κέλι Ολίνικ - Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ.

Σημαντική κίνηση έκαναν οι Χόρνετς που συμφώνησαν με τον Τέρι Ροζίερ και κάλυψαν έτσι τη θέση που άφησε κενή με την αποχώρησή του για τους Μπόστον Σέλτικς ο Κέμπα Γουόκερ , την ώρα που οι Σπερς έδεναν στο Σαν Αντόνιο τον πολύπειρο φόργουορντ Ρούντι Γκέι και έπαιρναν από τη δεξαμενή των ελεύθερων τον ΝτεΜάρι Κάρολ (12 εκατομμύρια δολάρια για δύο χρόνια).

Σπουδαίες συμφωνίες βρήκαν ο Ρίκι Ρούμπιο που έγινε μέλος των Φοίνιξ Σανς, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς που πήγε στους Γιούτα Τζαζ μαζί με τον Εντ Ντέιβις (10 εκατομμύρια δολάρια για δύο χρόνια) και ο Θαντ Γιανγκ που μετακόμισε από τους Ιντιάνα Πέισερς στους Σικάγο Μπουλς, την ώρα που οι Ορλάντο Μάτζικ κρατούσαν τον Νίκολα Βούτσεβιτς και τον Τέρενς Ρος και έπαιρναν από τους Μπλέιζερς τον Αλ-Φαρούκ Αμίνου . Οι Σικάγο Μπουλς απέκτησαν και τον Τόμας Σατοράνσκι.

NBA Free Agency 2019: Οι κινήσεις της πρώτης ημέρας
AP PHOTO/MATT SLOCUM

Πραγματικά σπουδαία ήταν και η συμφωνία των Πέλικανς με τον Τζέι Τζέι Ρέντικ , καθώς η ομάδα της Νέας Ορλεάνης έχει γεμίσει με νεαρούς ταλαντούχους παίκτες, αλλά χρειαζόταν έναν πραγματικά μεγάλο σουτέρ για να ανέβει επίπεδο. Λίγες ώρες μετά, οι Πελεκάνοι απέκτησαν και τον Ντέρικ Φέιβορς από τους Τζαζ , για να γεμίσουν κι άλλο τη φροντ λάιν τους στην οποία είχαν βάλει νωρίτερα τον Νικολό Μέλι της Φενέρμπαχτσε.

Οι Σίξερς έδωσαν 180 εκατομμύρια δολάρια στον Τομπάιας Χάρις και τον κράτησαν στην Φιλαδέλφεια, έκαναν το ίδιο με τον Μάικ Σκοτ που υπέγραψε για δύο χρόνια και τώρα θα προσπαθήσουν να πείσουν τον Τζίμι Μπάτλερ αλλά και τον Μπεν Σίμονς να υπογράψει πρόωρη επέκταση.

Εντυπωσιακά μπήκαν στη Free Agency και οι Κινγκς. Η ομάδα του Σακραμέντο κράτησε τον Χάρισον Μπαρνς για ακόμη τέσσερα χρόνια , πήρε τους βετεράνους και πολύ χρήσιμους Τρέβορ Αρίζα - Ντεγουέιν Ντέντμον και δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει την είσοδό της στα playoffs του 2020 στην πολύ δύσκολη και ανταγωνιστική Δυτική Περιφέρεια. Οι Κινγκς πρόσθεσαν στο ρόστερ τους και τον Κόρι Τζόσεφ, ο οποίος συμφώνησε για 3 χρόνια αντί 37 εκατ. δολαρίων.

NBA Free Agency 2019: Οι κινήσεις της πρώτης ημέρας
AP Photo/Nick Wass AP PHOTO/NICK WASS

Ο Ντέρικ Ρόουζ πήγε στους Ντιτρόιτ Πίστονς για δύο χρόνια και 15 εκατομμύρια δολάρια , ο σέντερ Τόμας Μπράιαντ έμεινε στους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς για τρία χρόνια και 25 εκατομμύρια δολάρια, ο Γιόνας Βαλαντσιούνας πήρε 45 εκατομμύρια δολάρια για τρία χρόνια από τους Μέμφις Γκρίζλις, ενώ οι Χιούστον Ρόκετς κράτησαν τον Τζέραλντ Γκριν και τον Ντανούελ Χάουζ. Ο γκαρντ Γκάρετ Τεμπλ θα πάει στους Μπρούκλιν Νετς για δύο χρόνια με ετήσιες αποδοχές πέντε εκατομμυρίων, ενώ ο Νέρλενς Νόελ συμφώνησε να μείνει στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ χωρίς να είναι ακόμη γνωστές οι αποδοχές του και ο Ρόντνι Χουντ πήρε ενα καλό διετές συμβόλαιο για να συνεχίσει στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Εξαιρετικό ποσό τα 63 εκατομμύρια δολάρια που πήρε ο Τζούλιους Ραντλ από τους Νικς , αρκετά καλό και τα 31 εκατομμύρια δολάρια που θα πάρει ο Μπόμπι Πόρτις από την ομάδα της Νέας Υόρκης που έδωσε και 20 εκατομμύρια για δύο χρόνια στον βετεράνο Ταζ Γκίμπσον. Με τους Νικς συμφώνησε και ο Ρέτζι Μπούλοκ, ο οποίος για τα επόμενα δύο χρόνια θα λάβει 21 εκατ. δολάρια.

Οι Μπλέιζερς, που έχασαν τον Αλ-Φαρούκ Αμίνου, πήραν με μονοετές συμβόλαιο τον Μάριο Χεζόνια και ο Κροάτης συνεχίζει να ψάχνει την καθιέρωση παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να βρει διπλάσιες και τριπλάσιες αποδοχές στην Ευρώπη. Σημαντική κίνηση κι από τους Λος Άντζελες Κλίπερς, που κατάφεραν να κρατήσουν τον Πάτρικ Μπέβερλι.

Οι Ντένβερ Νάγκετς δεν έκαναν θόρυβο με κάποια προσθήκη αλλά ανανέωσαν τον Τζαμάλ Μάρεϊ.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ