NBA

Στις τρεις επιλογές του Χουάν Χοσέ Μπαρέα περιλαμβάνεται και η Ευρώπη

Dallas Mavericks guard J.J. Barea (5) reacts to a foul call against him during the second half of an NBA basketball game against the Washington Wizards, Tuesday, Nov. 6, 2018, in Dallas. Dallas won 119-100. (AP Photo/Brandon Wade)
AP Photo/Brandon Wade AP PHOTO/BRANDON WADE

Για το μέλλον του στο μπάσκετ, εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων, μίλησε ο Χουάν Χοσέ Μπαρέα που στα 36 του δεν θέλει να αποσυρθεί ακόμη από τα παρκέ.

Στα 36 του χρόνια, μετράει 14 σεζόν καριέρας στο ΝΒΑ. Δεν έχει παίξει ποτέ στα μέρη μας, τώρα όμως αυτό μοιάζει με ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο καθώς η ομάδα του δεν τον υπολογίζει για τη σεζόν 2020/21. Ο Χουάν Χοσέ Μπαρέα, ο Πορτορικανός γκαρντ που πρωτοθαυμάσαμε το 2003 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στη Θεσσαλονίκη μαζί με σπουδαίους παίκτες όπως ο Λίνας Κλέιζα, ο Άντριου Μπόγκουτ, ο Ρόκο Ούκιτς και οι Έλληνες Σχορτσανίτης, Μαυροκεφαλίδης, Περπέρογλου, ξέρει ότι οι επιλογές του είναι πλέον τρεις: να μείνει στο Ντάλας και να γίνει μέλος του προπονητικού team του Ρικ Καρλάιλ , να υπογράψει σε άλλη ομάδα της Λίγκας ή να έρθει στην Ευρώπη για να κλείσει εδώ την καριέρα του σε ένα, δύο, τρία χρόνια πριν αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενο κεφάλαιο της ζωής του.

" Αυτή τη στιγμή θέλω να παίξω στο ΝΒΑ και δεν σκέφτομαι τις υπόλοιπες επιλογές. Θα υπάρχουν και αργότερα, έχω συνηθίσει τη ζωή του ΝΒΑ αλλά ξέρω ότι μπορεί και να παίξω και στην Ευρώπη που ήταν το plan b πριν έρθω στη Λίγκα" δήλωσε ο 36χρονος γκαρντ στην elnuevodia.com και συνέχισε: " Ακόμη θέλω να παίζω μπάσκετ, αισθάνομαι ότι ακόμη μπορώ να τα καταφέρω. Δεν ξέρω όμως που θα συμβεί αυτό, αν θα είναι στο Ντάλας για παράδειγμα. Γνωρίζω ότι θέλουν να με κάνουν προπονητή, οπότε αν θέλω να συνεχίσω στα παρκέ θα πρέπει να ακολουθήσω κάποιον άλλο δρόμο".

Θυμίζουμε πως οι Ντάλας Μάβερικς έχουν συνδεθεί τους τελευταίους μήνες με το όνομα του Φακούντο Καμπάσο, που πάντως έχε ξεκινήσει προετοιμασία με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τη σεζόν 2019/20 ο Μπαρέα είχε 7.7 πόντους, 1.8 ριμπάουντ και 3.9 ασίστ ανά μόλις 15.5 λεπτά συμμετοχής σε 29 αγώνες, ενώ σε σύνολο 831 αγώνων κανονικών περιόδων από το φθινόπωρο του 2006 κι έπειτα, ο Πορτορικανός έχει 8.9 πόντους από 46% στο δίποντο, 35% στο τρίποντο και 79% στις βολές, μαζί με 2.1 ριμπάουντ και 3.9 ασίστ ανά 19.6 λεπτά συμμετοχής. Ήταν μέλος των Μάβερικς το 2011, έχει δαχτυλίδι πρωταθλητή και εκτός από το Ντάλας έχει παίξει στις Ιντιος δε Μαγιάγκεζ, Κανγκρεχέρος ντε Σαντούρτσε, Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Στην καριέρα του στο ΝΒΑ ο Μπαρέα έχει κερδίσει 41.800.103 δολάρια.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ