NBA

"Σκούπισε" το Πόρτλαντ η Οκλαχόμα Σίτι

"Σκούπισε" το Πόρτλαντ η Οκλαχόμα Σίτι
AP PHOTO/CRAIG MITCHELLDYER

Οι Γουέστμπρουκ, Τζορτζ έβαλαν μαζί 69 πόντους και η Οκλαχόμα Σίτι νίκησε για τέταρτη φορά φέτος το Πόρτλαντ (129-121) του... σεληνιασμένου Λίλαρντ (VIDEO)!

Η ατμόσφαιρα "μύριζε" playoffs στο Moda Center. Το Πόρτλαντ και η Οκλαχόμα Σίτι μοιράζονταν την 3η θέση στην δυτική περιφέρεια πριν από την έναρξη του αγώνα και με το πλεονέκτημα έδρας να βρίσκεται στο τραπέζι, έπεφταν κορμιά στο Πόρτλαντ. Στο τέλος, πάντως, το αποτέλεσμα ήταν όπως και στα προηγούμενα τρία φετινά παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων: η Οκλαχόμα Σίτι ήταν αυτή που έφυγε με τη νίκη στην παράταση με 129-121.

Η ομάδα του Μπίλι Ντόνοβαν "σκούπισε" την σειρά της κανονικής περιόδου με το Πόρτλαντ και επανήλθε στις καλές εμφανίσεις έπειτα από πέντε ήττες στους τελευταίους έξι αγώνες, έχοντας κορυφαίους τους Πολ Τζορτζ (32 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 6 ασίστ) και Ράσελ Γουέστμπρουκ (37 πόντοι, 7 ριμπάουντ).

Αυτοί οι δύο οδήγησαν σε όλο το παιχνίδι την Θάντερ (40-25), η οποία κράτησε τους αντιπάλους της στο 39,4% και στο 22,0% στα τρίποντα, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό παιχνίδι με συνεχή εναλλαγές στο σκορ, στο οποίο καμία ομάδα δεν ξέφυγε ποτέ με διαφορά πάνω από επτά πόντους (87-94 στο 38') μέχρι το τελευταίο λεπτό της παράτασης.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ ήταν όλο το Πόρτλαντ (39-26) ώρες ώρες. Ο All-Star των Μπλέιζερς έβαλε 51 πόντους και μοίρασε 9 ασίστ, ωστόσο η ομάδα του Τέρι Στοτς δεν απέφυγε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα και την 9η σε 33 αγώνες στο γήπεδό της. Το φινάλε του κανονικού αγώνα, πάντως, σηκώνει πολλή κουβέντα...

Με 45'' να απομένουν για την λήξη και το σκορ ισόπαλο (111-111) μετά τις βολές του Λίλαρντ, ο Πολ Τζορτζ επιχείρησε μπάσιμο, στην πορεία έριξε αγκωνιά στο πρόσωπο του Νούρκιτς, αλλά οι διαιτητές δεν την είδαν, με αποτέλεσμα να κερδίσει ανενόχλητος το επιθετικό ριμπάουντ ο Φέργκιουσον (με τον Βόσνιο σέντερ πεσμένο στο παρκέ) και να σκοράρει στα 13,1''.

Στην επόμενη επίθεση ο Λίλαρντ αστόχησε, ο Νούρκιτς κέρδισε το επιθετικό ριμπάουντ και μαζί το φάουλ 4,4'' πριν από το τέλος. Σε εκείνο το σημείο όμως είχε μία αψιμαχία με τον Τζορτζ και χρεώθηκαν αμφότεροι με τεχνική ποινή. Μόνο που αυτή ήταν η δεύτερη για τον Βόσνιο, που αποβλήθηκε και η Θάντερ έπρεπε να επιλέξει τον παίκτη που θα σουτάρει τις βολές αντί του Νούρκιτς. Επέλεξε τον Σκαλ Λαμπισιέρ. Και έκανε διάνα.

Ο σέντερ του Πόρτλαντ έχασε και τις δύο βολές, αλλά στην διεκδίκηση του ριμπάουντ ο Τζορτζ χρεώθηκε με φάουλ στον Αμίνου, που έβαλε και τις δύο βολές στα 2,9''. Έχει και συνέχεια όμως. Μετά το τάιμ άουτ της Οκλαχόμα Σίτι, ο Γουέστμπρουκ έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του στην επαναφορά, δίνοντας την ευκαιρία στο Πόρτλαντ να πάρει τη νίκη στα 1,9'' που απέμεναν. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν όμως άλλο τάιμ άουτ και το σουτ του Λίλαρντ πίσω από το κέντρο δεν είχε τύχη.

Στην παράταση ο Γουέστμπρουκ ανέλαβε δράση. Ο σούπερ σταρ της OKC έβαλε οκτώ πόντους στην έξτρα περίοδο (όσους είχε όλο το Πόρτλαντ) και κάπως έτσι η Θάντερ απέδρασε με μία τεράστια νίκη.

ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΪΛ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ (Στοτς): Αμίνου 9 (9 ριμπάουντ), Χάρκλες 2, Νούρκιτς 13 (17 ριμπάουντ), Λίλαρντ 51 (14/28 σουτ, 18/20 βολές, 5 ριμπάουντ, 9 ασίστ), ΜακΚόλουμ 25 (9/24 σουτ), Λαμπισιέρ, Λέοναρντ, Λέιμαν, Κάντερ 3, Χουντ 10, Κάρι 8.

ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ (Ντόνοβαν): Τζορτζ 32 (7/23 σουτ, 17/20 βολές, 14 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα), Γκραντ 14, Ανταμς 12 (7 ριμπάουντ), Γουέστμπρουκ 37 (9/20 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 4/6 βολές, 7 ριμπάουντ, 8 λάθη), Φέργκιουσον 6, Νοέλ 6, Μόρις 4 (10 ριμπάουντ), Ναντέρ 4, Φέλτον, Σρέντερ 14.

Δείτε εδώ την κατάταξη σε όλους τους ομίλους του ΝΒΑ

Photo credits: AP Photo/Craig Mitchelldyer

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ