ΜΠΑΣΚΕΤ

Σκληροί οι Γκρίζλις, κέρδισαν τους Κλίπερς

Memphis Grizzlies guard Mike Conley, left, controls the ball against Los Angeles Clippers guard Avery Bradley in the second half of an NBA basketball game Wednesday, Dec. 5, 2018, in Memphis, Tenn. (AP Photo/Brandon Dill)
AP Photo/Brandon Dill AP PHOTO/BRANDON DILL

Σε έναν αγώνα βγαλμένο από το ΝΒΑ της δεκαετίας του 90', οι Γκρίζλις κέρδισαν με 96-86 τους Κλίπερς. Άνετες νίκες για Γουλβς και Πέλικανς.

Οι Γκρίζλις και οι Κλίπερς είναι δύο από τις ομάδες που έχουν εντυπωσιάσει την φετινή σεζόν, κυρίως επειδή παίζουν πολύ καλύτερα από ότι περίμεναν κάποιοι. Το μεταξύ τους παιχνίδι λοιπόν ήταν λογικό να έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, με το Μέμφις να είναι τελικά αυτό που κατάφερε να πάρει τη νίκη με 96-86 έπειτα από ένα "κακό" παιχνίδι.

Ο αγώνας είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι της δεκαετίας του 90' στο ΝΒΑ, όταν τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες. Σε αυτό το στυλ παιχνιδιού όμως το Μέμφις είναι ίσως η καλύτερη ομάδα στο ΝΒΑ, καταφέρνοντας να καταβάλει την αντίσταση των μαχητικών Κλίπερς, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 14-9, έναντι 16-8 της ομάδας του Λ.Α.

Για τους Κλίπερς, ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς είχε 19 πόντους και 8 ριμπάουντ σε 13 λεπτά συμμετοχής (!), με τον Ντανίλο Γκαλινάρι να προσθέτει 17 πόντους, αλλά τον Τομπάιας Χάρις να μένει στους 7 πόντους με 2/13 σουτ και 7 ριμπάουντ.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Σκληροί οι Γκρίζλις, κέρδισαν τους Κλίπερς

ΠΕΛΙΚΑΝΣ - ΜΑΒΕΡΙΚΣ 132-106: Άνετα η Νεά Ορλεάνη

Οι Πέλικανς αποδείχθηκαν... πολύ γρήγοροι για να αντέξουν οι Μάβερικς. Η Νέα Ορλεάνη επέβαλλε το δικό της καταιγιστικό τέμπο και το Ντάλας δεν μπόρεσε ποτέ να ακολουθήσει από την δεύτερη περίοδο κι έπειτα, με αποτέλεσμα οι Πέλικανς να φτάσουν τελικά σε μία άνετη νίκη με 132-106. Με αυτή τη νίκη οι Πέλικανς βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 13-13, έναντι 12-11 των Μαβς.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Σκληροί οι Γκρίζλις, κέρδισαν τους Κλίπερς

ΓΟΥΛΒΣ - ΧΟΡΝΕΤΣ 121-104: Κυρίαρχος Τάουνς

Οι Γουλβς εμφανίζονται κάθε μέρα και καλύτεροι από τότε που έστειλαν τον Τζίμι Μπάτλερ στους Σίξερς. Κόντρα στους Χόρνετς το επιβεβαίωσαν αυτό, έστω και αν χρειάστηκε να φτάσουν στο 4ο δωδεκάλεπτο για να ξεσπάσουν. Έπειτα από τρία ανταγωνιστικά δωδεκάλεπτα, λοιπόν, η Μινεσότα ξαφνικά πάτησε το γκάζι και... εξαφανίστηκε και χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 35-18 στην τέταρτη περίοδο έφτασε στη νίκη με 121-104.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Σκληροί οι Γκρίζλις, κέρδισαν τους Κλίπερς

AP Photo/Brandon Dill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ