ΜΠΑΣΚΕΤ

Ράσελ Γουέστμπρουκ: "Παίζω σκ@τά εδώ και ένα μήνα"

Ράσελ Γουέστμπρουκ: "Παίζω σκ@τά εδώ και ένα μήνα"
AP PHOTO/LM OTERO

Η παραδοχή του Ράσελ Γουέστμπρουκ ότι παίζει άσχημα τον τελευταίο μήνα και η πρώτη φορά που έβαλε μονοψήφιο αριθμό πόντων σε ματς που πήρε πάνω από 20 σουτ (VIDEO)!

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μέσους όρους τριπλ-νταμπλ, ωστόσο δεν παίζει στο επίπεδο της περασμένης διετίας και το γνωρίζει καλά. Δεν διστάζει μάλιστα να το παραδεχτεί και ο ίδιος δημοσίως, κάτι που είπε στις μακροσκελείς δηλώσεις που έκανε μετά την ήττα της Οκλαχόμα Σίτι στο Ντάλας, την τρίτη στους τελευταίους τέσσερις αγώνες.

" Πρέπει να κάνω καλύτερη δουλειά. Εγώ φταίω. Παίζω σκ@τά εδώ και ένα μήνα τώρα. Πρέπει να συγκεντρωθώ και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Τους αφήνω ξεκρέμαστους. Υπερηφανεύομαι ότι είμαι ο πιο σταθερός παίκτης του πρωταθλήματος και δεν συμβαίνει αυτό στον επιθετικό τομέα. Το να χάνεις σουτ είναι μέρος του παιχνιδιού, ωστόσο πρέπει να κάνω καλύτερη δουλειά. Θα είμαι καλύτερος από εδώ και πέρα. Το παίρνω πάνω μου", τόνισε ο Γουέστμπρουκ, που είχε 4/22 σουτ στο Ντάλας. Πάνω απ' όλα όμως τα έκανε θάλασσα στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Με το σκορ 100-103 (υπέρ της Οκλαχόμα Σίτι) και ένα λεπτό να απομένει, ο Γουέστμπρουκ έκανε λάθος πάσα, στην επόμενη επίθεση αστόχησε σε σουτ από τα έξι μέτρα και στην άμυνα μπερδεύτηκε με τον Ντένις Σρέντερ στο μαρκάρισμα του Ντένις Σμιθ, με αποτέλεσμα η Θάντερ να δεχτεί το λέι-απ που έκρινε το παιχνίδι 24,8''. Ο Γουέστμπρουκ είχε άλλη μία ευκαιρία να λυτρωθεί, αλλά το (εκτός ισορροπίας) τρίποντο στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο...

Δείτε τι έγινε στα τελευταία δύο λεπτά στο Ντάλας:

Φέτος ο Γουέστμπρουκ βάζει 21 πόντους κατά μέσο όρο και σουτάρει με ποσοστό 43,1%, αριθμοί που είναι οι χειρότεροι από τη σεζόν 2009/10, την δεύτερη στο ΝΒΑ. Μάλιστα, στο παιχνίδι με τους Μάβερικς έμεινε σε μονοψήφιο νούμερο παρότι σούταρε πάνω από 20 σουτ μόλις για πρώτη φορά στην καριέρα του! Συνολικά έχει πάρει 20 ή παραπάνω σουτ σε έναν αγώνα 353 φορές στην καριέρα του. Μέχρι σήμερα ποτέ δεν είχε βάλει λιγότερους από 10 πόντους.

Μέχρι σήμερα είχε πάρει πάνω από 20 σουτ 353 φορές και δεν έβαλε ποτέ μονοψήφιο αριθμό πόντων!

Κι όλα αυτά δύο ημέρες μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση που έκανε στο Φίνιξ, όπου οδήγησε την Θάντερ στη νίκη επί των Σανς. " Το σκοράρισμα δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορώ να κάνω στο γήπεδο και η προσέγγισή μου δεν πρόκειται να αλλάξει. Είμαι ο καλύτερος ριμπάουντερ στη θέση μου, ο καλύτερος πασέρ στη θέση μου και ο κορυφαίος αμυντικός στη θέση μου", λέει ο Γουέστμπρουκ, αναφερόμενος προφανώς στα 2,7 κλεψίματα που έχει κατά μέσο όρο φέτος.

" Μπορώ να κάνω τα πάντα και κάθε βράδυ πιέζω πολύ τον εαυτό μου. Εάν δεν μπορέσω να σκοράρω κάποιο βράδυ, θα αφήσω σε κάποιον άλλον να το κάνει και έχω αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες μου. Οπότε, απλά διαβάζω το παιχνίδι και αυτό θα μου πει τι πρέπει να κάνω", συμπλήρωσε ο σούπερ σταρ της Οκλαχόμα Σίτι, ο οποίος σουτάρει τον Δεκέμβριο με 37,2%, το χειρότερο ποσοστό σε μήνα από τον Δεκέμβριο του 2009.

Photo credits: AP Photo/LM Otero

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ