NBA

Οι Γουόριορς αιχμαλώτισαν τους Νάγκετς

Οι Γουόριορς αιχμαλώτισαν τους Νάγκετς
AP Photo/Jeff Chiu AP PHOTO/JEFF CHIU

Οι Γουόριορς έκαναν πάρτι κόντρα στους Νάγκετς, προηγήθηκαν ακόμα και με 30 πόντους διαφορά και πήραν τη νίκη με 116-102, "κλειδώνοντας" ουσιαστικά το καλύτερο ρεκόρ στην Δύση. Αποβλήθηκε ο Ντουράντ.

Οι Γουόριορς έδειξαν για ακόμα μία φορά φέτος στους Νάγκετς ότι μπορεί το ρεκόρ τους να μοιάζει, αλλά η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσά τους είναι τεράστια. Παίζοντας διαστημικό μπάσκετ για τρία δωδεκάλεπτα, οι Πρωταθλητές έκαναν επίδειξη δύναμης στη μάχη κορυφής της Δύσης, νίκησαν άνετα με 116-102 το Ντένβερ και ουσιαστικά "κλείδωσαν" την πρώτη θέση στην περιφέρειά τους.

Οι Γουόριορς μετέτρεψαν από νωρίς το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο. Μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παρκέ, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με 59-43 και στην συνέχεια απλώς... συνέχισαν να ανεβάζουν ταχύτητα. Οι Νάγκετς ήθελαν να αντιδράσουν, αλλά απλώς δεν μπορούσαν, κάτι που φάνηκε και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου όταν ο Κέβιν Ντουράντ αποβλήθηκε με διπλή τεχνική ποινή, αλλά το Ντένβερ δεν μπόρεσε καν να βγάλει αντίδραση.

Τουναντίον, ήταν οι Γουόριορς που απλώς ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοσή τους, εκτοξεύοντας κάποια στιγμή την διαφορά στους 30 πόντους στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, φτάνοντας διά περιπάτου στη νίκη.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, το Γκόλντεν Στέιτ έχει πλέον ρεκόρ 53-24 έναντι 51-26 του Ντένβερ. Με 5 αγώνες να μένουν όμως μέχρι το τέλος της σεζόν, η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι τρεις νίκες και όχι δύο, αφού οι Γουόριορς νίκησαν φέτος τρεις φορές τους Νάγκετς σε τέσσερις αναμετρήσεις και υπερτερούν σε πιθανή ισοβαθμία.

Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς με 28 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Κέβιν Ντουράντ να προσθέτει 21 πόντους και τον Στεφ Κάρι 17 πόντους.

Για τους Νάγκετς, ο Τζαμάλ Μάρεϊ είχε 17 πόντους, ο Πολ Μίλσαπ 11 πόντους και 7 ριμπάουντ και οι Νίκολα Γιόκιτς και Μόντε Μόρις από 10 πόντους.

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ: Γκριν 6 (9 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Ντουράντ 21 (6 ασίστ), Κάζινς 28 (12 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Κάρι 17, Τόμπσον 13, Μπελ, Γερέμπκο 6, ΜακΚίνι 5, Λούνι 10, Μπόγκουτ 4, Κουκ 4, Λίβινγκστον 2, Ιγκουοντάλα

ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ: Μίλσαπ 11 (7 ριμπάουντ), Γιόκιτς 10, Μάρεϊ 17, Μπάρτον 10, Χάρις 6, Ερνανγκόμεζ, Βάντερμπιλτ 10, Λάιλς 7, Πλάμλι 3, Κρεγκ 5, Μόρις 10, Τόμας 7, Μπίσλεϊ 3

Δείτε εδώ την κατάταξη σε όλους τους ομίλους του ΝΒΑ

AP Photo/Jeff Chiu

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ