NBA

Ο Τζρου Χόλιντεϊ μπορεί να δημιουργήσει την Big Three των Λέικερς

New Orleans Pelicans guard Jrue Holiday plays against the Detroit Pistons in the second half of an NBA basketball game in Detroit, Sunday, Dec. 9, 2018. (AP Photo/Paul Sancya)
AP Photo/Paul Sancya AP PHOTO/PAUL SANCYA

Τον Τζρου Χόλιντεϊ βάζει στο στόχαστρο των Λος Άντζελες Λέικερς ιστοσελίδα που ασχολείται με το ρεπορτάζ της ομάδας, εξηγώντας γιατί ο έμπειρος γκαρντ μπορεί να εκτοξεύσει την παρέα του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Η Λίγκα παραμένει υπολειτουργία. Η επιστροφή στα παρκέ, η μετακόμιση των 22 ομάδων στη Disney World, οι αγώνες, τα playoffs και οι τελικοί βρίσκονται ακόμη σε σημαντική απόσταση και η επιδείνωση της κατάστασης με την ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας στη Φλόριντα βάζει νέα εμπόδια στον Κομισάριο Άνταμ Σίλβερ . Ακόμη κι έτσι, οι παράγοντες των 30 οργανισμών κάνουν ο κάθε ένας τα δικά του σχέδια, με εκείνους των Λέικερς να λέγεται πως έχουν ξεχωρίσει τον βασικό τους στόχο για να δημιουργήσουν τη δική τους Big Three με δεδομένο φυσικά ότι ο Άντονι Ντέιβις θα υπογράψει νέο συμβόλαιο στην offseason και θα μείνει στο πλευρό του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Lake Show Life που ασχολείται με το ρεπορτάζ των Λέικερς, ο εκλεκτός ίσως είναι ο Τζρου Χόλιντεϊ για τον οποίο η ομάδα του Λος Άντζελες είναι έτοιμη να παραχωρήσει τον Ντάνι Γκριν, τον Κάιλ Κούζμα, τον Κουίν Κουκ και ένα draft pick πρώτου γύρου στο 2020 NBA Draft ώστε να τον αποκτήσει (με τη βοήθεια των Κλίβελαντ Καβαλίερς που θα στείλουν τον Κέβιν Λοβ στη Νέα Ορλεάνη) από τους Πέλικανς. ΑΝ εκείνοι βγάλουν τον βασικό τους γκαρντ στο σφυρί, γεγονός που αυτή τη στιγμή δεν έχει συμβεί.

Ο Χόλιντεϊ μπορεί να λειτουργήσει και στις δύο θέσεις των γκαρντ με την ίδια άνεση, είναι ένας από τους κορυφαίους περιφερειακούς αμυντικούς στο ΝΒΑ, έχει αξιόπιστο σουτ, καλή δημιουργία, με απλά λόγια μπορεί να κάνει τα πάντα από ικανοποιητικό μέχρι και σπουδαίο βαθμό. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τον Ντάνι Γκριν, τον παίκτη που οι Λέικερς έχουν στη θέση του σούτινγκ γκαρντ, μπορεί να μαρκάρει οποιονδήποτε αγωνίζεται από το 1 έως το 3 στο ΝΒΑ και σε επτά σεζόν με τους Νιου Ορλίανς Πέλικανς έχει 17.7 πόντους από 51% στο δίποντο, 35% στο τρίποντο και 78% στις βολές μαζί με 4.2 ριμπάουντ, 6.9 ασίστ και 1.5 κλεψίματα ανά 33.5 λεπτά συμμετοχής σε 409 αγώνες.

Ο 30χρονος άσσος έχει συμβόλαιο αξίας 25.396.111 δολάρίων για τη σεζόν 2020/21, ενώ στο τέλος της μπορεί να κάνει opt-out ή opt-in για 26.285.000 δολάρια για την περίοδο 2021/22.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ