NBA

Ο Τζαμπάρ πιστεύει ότι ο Ντουράντ θα τον ξεπεράσει στον πίνακα των σκόρερς

Ο Τζαμπάρ πιστεύει ότι ο Ντουράντ θα τον ξεπεράσει στον πίνακα των σκόρερς
AP Photo/Ben Margot AP PHOTO/BEN MARGOT

Ο Κέβιν Ντουράντ θα γίνει κάποτε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, ο οποίος κατέχει την πρωτιά εδώ και 35 χρόνια (VIDEO)!

Στο ΝΒΑ έχουν περάσει πολλοί ταλαντούχοι σκόρερς από τότε που ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ σταμάτησε το μπάσκετ. Κανείς όμως δεν μπόρεσε να τον ξεπεράσει στην κορυφή του ιστορικού πίνακα των σκόρερς, την οποία κατέχει από τις 5 Απριλίου 1984, όταν ξεπέρασε τον Γουίλτ Τσέιμπερλεν. Ουδείς τον πλησίασε καν. Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, υπάρχει κάποιος που μέσα στην επόμενη δεκαετία θα το κάνει. Και δεν είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, αλλά ο Κέβιν Ντουράντ.

" Εάν παραμείνει υγιής θα το κάνει. Θα πρέπει να συνεχίσει βέβαια να είναι και το επίκεντρο της ομάδας του στην επίθεση. Ωστόσο, δεν βλέπω να αλλάζει αυτό. Όπου κι αν πάει, θα σκοράρει και θα είναι αποφασιστικός παίκτης για την εκάστοτε ομάδα. Εξαρτάται απλά από το πως το βλέπει ο ίδιος και τι θέλει να κάνει", είπε ο "θρύλος" των Λέικερς και των Μπακς στην εφημερίδα του Σαν Φρανσίσκο "Μέρκιουρι Νιους" κατά την διάρκεια της σειράς των Γουόριορς με τους Ρόκετς .

Δείτε πως είχε γίνει ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ ο πρώτος σκόρερ στο ΝΒΑ:

Αυτή τη στιγμή ο Ντουράντ βρίσκεται στην 31η θέση της ιστορικής λίστας με 22.940 πόντους, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να βάλει άλλους 15.448 για να πατήσει την κορυφή. Η πρόβλεψη του Αμπντούλ-Τζαμπάρ δεν είναι ανεδαφική, ούτε παράλογη. Ωστόσο, αυτός που έχει περισσότερες πιθανότητες να τον ξεπεράσει είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ο "Βασιλιάς" μπήκε στο ΝΒΑ περίπου στην ίδια ηλικία με τον Ντουράντ (ήταν μικρότερος κατά τρεις μήνες για την ακρίβεια) και μέχρι την 12η χρονιά του, αυτή που διανύει δηλαδή φέτος ο σούπερ σταρ των Γουόριορς, είχε παίξει 62 αγώνες παραπάνω, μετρώντας και 1.973 περισσότερους πόντους. Επιπλέον, τα επόμενα τέσσερα χρόνια έχασε συνολικά μόνο 41 αγώνες, με τους 27 εξ αυτών να καταγράφονται την φετινή σεζόν.

Για να ξεπεράσει λοιπόν ο (30χρονος) Ντουράντ τον Αμπντούλ-Τζαμπάρ (και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς) δεν θα χρειαστεί απλά να μείνει υγιής, αλλά και να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το σκοράρισμα του. Διότι με μέσο όρο καριέρας 27 πόντους ανά αγώνα (0,2 λιγότερους από τον Τζέιμς), θα χρειαστεί άλλες επτά ολόκληρες κανονικές περιόδους για να πατήσει κορυφή. Και στα 37-38 χρόνια μάλλον δύσκολα θα σκοράρει με τέτοιους ρυθμούς...

Photo credits: AP Photo/Ben Margot

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ