NBA

Ο Πολ Τζορτζ παίζει σαν MVP

Ο Πολ Τζορτζ παίζει σαν MVP
AP Photo/Wilfredo Lee AP PHOTO/WILFREDO LEE

Ο Πολ Τζορτζ τα έχει... διαλύει όλα φέτος, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τους Θάντερ. Το βραβείο του MVP είναι δύσκολο να το κατακτήσει. Ακόμα πιο δύσκολο όμως είναι να μην τον συμπεριλάβει κάποιος στην συζήτηση.

Ο Πολ Τζορτζ είναι εδώ και χρόνια All Star. Η ιστορία του και η επιστροφή του στην δράση από τον προ μερικών χρόνων τραυματισμό του αποτελεί έμπνευση. Πλέον ωστόσο ο φόργουορντ των Θάντερ δεν είναι απλώς ένας σταρ. Είναι ένας σούπερ σταρ.

Ο αγώνας με τους Μάτζικ ήταν απλώς το τελευταίο... αριστούργημα του Τζορτζ. Με τους Θάντερ σε δύσκολη θέση, αφού βρέθηκαν στο -12 στην τρίτη περίοδο, ο All Star φόργουορντ έκανε απλώς αυτό που κάνει από το ξεκίνημα της σεζόν: Βγήκε μπροστά και κουβάλησε την ομάδα του, οδηγώντας την στη νίκη με 132-122 , ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 39 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 36 λεπτά συμμετοχής!

Ήταν ακόμα μία διαστημική εμφάνιση από τον Τζορτζ, ο οποίος την φετινή σεζόν τα έχει... διαλύσει όλα, με τους αριθμούς του να τρελαίνουν κόσμο: 28 πόντους, 7.9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2.3 κλεψίματα με 40.6% στα τρίποντα σε 36.1 λεπτά συμμετοχής αριθμεί σε κάθε παιχνίδι ο Τζορτζ, με όλες τις επιδόσεις με εξαίρεση τις ασίστ να αποτελούν ρεκόρ καριέρας, με τον απόφοιτο του Κολεγίου του Φρέσνο να είναι τέταρτος σκόρερ και ο πρώτος “κλέφτης” στο ΝΒΑ!

ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΓΟΥΕΣΤΜΠΡΟΥΚ

Ο Τζορτζ χρειάστηκε μία σεζόν για να ταιριάξει σωστά με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ και να αποκτήσουν την κατάλληλη χημεία. Αυτό συνέβη για έναν πολύ απλό λόγο: Ο Γουέστμπρουκ πήρε την μεγάλη απόφαση να κάνει ένα βήμα πίσω και να δώσει τα ηνία στον Τζορτζ! Ο σταρ των Θάντερ εξακολουθεί να είναι το αφεντικό στην ομάδα, ωστόσο για χάρη του Τζορτζ έκανε κάτι που δεν ήθελε να κάνει ούτε για χάρη του Κέβιν Ντουράντ, βγάζοντας αυτό το βάρος από τους ώμους του.

Ο Τζορτζ είναι ξεκάθαρο πως αισθάνεται πιο άνετα σε σχέση με πέρυσι – όταν βέβαια μεταξύ άλλων έπρεπε να μοιραστεί επιθέσεις και με τον Καρμέλο Άντονι. Το νέο πολυετές συμβόλαιο που υπέγραψε σαφώς και έχει παίξει και αυτό τον ρόλο του, αφού δεν έχει το άγχος που είχε πέρυσι. Πολλά ωστόσο ξεκινούν από την διάθεση του Γουέστμπρουκ να... μοιραστεί το παιχνίδι, βγάζοντας τον καλύτερο εαυτό του Τζορτζ.

ΚΑΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ MVP

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μοιάζει το φαβορί για το βραβείο του MVP, τον Τζέιμς Χάρντεν να έχει ιστορικές επιδόσεις και τον Νίκολα Γιόκιτς να έχει τους Νάγκετς... δίπλα-δίπλα με τους Γουόριορς στην κορυφή της Δύσης, η σεζόν πόυ διανύει ο Τζορτζ δεν έχει την προσοχή που της αξίζει. Δεν θα έπρεπε όμως, γιατί υπό διαφορετικές συνθήκες αυτά που κάνει ο σταρ των Θάντερ θα τον έβαζαν ξεκάθαρα στην κουβέντα για το βραβείο του MVP.

Ο Τζορτζ ανήκει εδώ και χρόνια στην κουβέντα για τους καλύτερους παίκτες το ΝΒΑ. Φέτος ωστόσο επέστρεψε έπειτα από μία διετία σε μία άλλη συζήτηση: Αυτή που γίνεται για τους παίκτες που ανήκουν στην ελίτ του ΝΒΑ. Έτσι όπως παίζει αυτή τη στιγμή, είναι ζήτημα αν υπάρχουν 4-5 παίκτες που μπορούν να θεωρηθούν καλύτεροι από αυτόν, όσο υποκειμενικά και να είναι τα κριτήρια. Ο Τζορτζ κάνει χρονιά επιπέδου MVP, βάζοντάς τα κάθε μέρα με τα... θηρία της Δύσης. Το βραβείο δύσκολα θα καταλήξει στα χέρια του. Στην κουβέντα για τον MVP όμως το όνομά του πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή...

AP Photo/Wilfredo Lee

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ