NBA

Νίκολα Γιόκιτς: Κάνει σεζόν επιπέδου MVP

Νίκολα Γιόκιτς: Κάνει σεζόν επιπέδου MVP
AP Photo/David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ο Νίκολα Γιόκιτς συνεχίζει να δίνει το ένα σόου μετά το άλλο, με το νέο ρεσιτάλ του κόντρα στους Ρόκετς να υπενθυμίζει στον κόσμο ότι πρέπει να μπει στην κουβέντα για το βραβείο του MVP.

Ο κόσμος των Νάγκετς ήξερε τι έβλεπε να συμβαίνει μπροστά στα μάτια του κατά την διάρκεια του αγώνα με τους Ρόκετς, στη νίκη της ομάδας τους με 136-122 . Με τον Νίκολα Γιόκιτς να βγάζει τη μία μεγάλη φάση μετά την άλλη και κάποια στιγμή να στήνεται στην γραμμή των βολών, μία ιαχή κάλυψε τα πάντα: “M-V-P! M-V-P”!

Είναι σαφές ότι οι φίλαθλοι μίας ομάδας πάντα θα φωνάζουν το συγκεκριμένο σύνθημα μετά από μία μεγάλη εμφάνιση τους σταρ τους. Σχεδόν σε κάθε γήπεδο συμβαίνει το ίδιο. Το κάνουν οι φίλοι των Μπακς για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο – που αυτή τη στιγμή θεωρείται το φαβορί για το βραβείο. Το κάνουν οι φίλοι των Ρόκετς για τον Τζέιμς Χάρντεν. Το κάνουν οι φίλοι των Ράπτορς για τον Καγουάι Λέοναρντ ή ακόμα και αυτοί των Σέλτικς για τον Καϊρί Ίρβινγκ.

, αξίζει να μπει για τα καλά σε αυτή την κουβέντα. Βασικά, όχι απλώς να μπει στην κουβέντα, αλλά να θεωρείται και ένας εκ των βασικών υποψηφίων για το βραβείο του MVP μαζί με τον Γιάννη, τον Λέοναρντ, τον Στέφεν Κάρι και τον Χάρντεν.

ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΤΟΥΣ ΝΑΓΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Η παράθεση των αριθμών δεν είναι πάντα αντιπροσωπευτική της αξίας ενός παίκτη. Στην περίπτωση του Νίκολα Γιόκιτς αυτό πράγματι ισχύει, αλλά... από την ανάποδη. Ο λόγος είναι ότι οι τρομεροί αριθμοί του δεν λένε ούτε τη μισή αλήθεια για το πόσο σημαντικός είναι για το Ντένβερ. Την φετινή σεζόν ο Σέρβος αριθμεί 20.4 πόντους, 10.4 ριμπάουντ, 7.7 ασίστ και 1.4 κλεψίματα μέσο όρο σε 31 λεπτά συμμετοχής, έχοντας φέρει τους Νάγκετς στην κορυφή της Δύσης (μαζί με τους Γουόριορς) με ρεκόρ 36-15. Έχει κάνει 34 double-double και 8 triple-double! Κι όμως, αυτοί οι αριθμοί δεν λένε καν όλη την αλήθεια.

Αυτοί οι ξεροί αριθμοί δεν δείχνουν πόσο κουπί έχει τραβήξει στα αλήθεια ο Γιόκιτς. Δεν δείχνουν ότι έχει κουβαλήσει πολλές φορές μόνος του το Ντένβερ, το οποίο έχει χτυπηθεί από τραυματισμούς βασικών παικτών όσο καμία άλλη ομάδα φέτος. Ο βασικός σμολ φόργουορντ της ομάδας, Γουίλ Μπάρτον, έχει αγωνιστεί μόλις σε 12 από τους 51 αγώνες της ομάδας. Ο βασικός σούτινγκ γκαρντ, Γκάρι Χάρις, μόλις σε 32 αγώνες. Ο βασικός πάουερ φόργουορντ, Πολ Μίλσαπ σε 43 αγώνες. Ακόμα και ο δεύτερος καλύτερος παίκτης της ομάδας, Τζαμάλ Μάρεϊ, έχει απουσιάσει από 4 αγώνες. Και όλα αυτά χωρίς να προσθέτει κάποιος στην εξίσωση τον Αϊζάια Τόμας, ο οποίος δεν έχει πάρει μέρος σε κανένα παιχνίδι, αφού αναρρώνει ακόμα από τον τραυματισμό του!

! Το μήνυμα σαφές: Κανείς δεν πρέπει να υποτιμάει τους Νάγκετς όσο υπάρχει ο Γιόκιτς.

Η κούρσα για το βραβείο του ΝΒΑ είναι μεγάλη. Την δεδομένη στιγμή ο Γιάννης έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι. Αν ωστόσο ο Γιόκιτς συνεχίσει να παίζει έτσι και οι Νάγκετς εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή της Δύσης, τότε ο ανταγωνισμός για τον “Greek Freak” θα είναι μεγαλύτερος από ότι φαντάζεται κάποιος. Οι ιαχές “M-V-P” για τον Γιόκιτς θα αυξηθούν. Και το τελικό αποτέλεσμα θα έχει πολύ ενδιαφέρον...

AP Photo/David Zalubowski

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ