ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ολαντίπο γέλασε καλύτερα στο τέλος

Ο Ολαντίπο γέλασε καλύτερα στο τέλος
AP PHOTO/R BRENT SMITH

Ο Βίκτορ Ολαντίπο ήταν clutch στην Ιντιάνα και οι Πέισερς έσπασαν το νικηφόρο σερί των Σέλτικς, επικρατώντας με 102-101. Νίκες και για Χοκς, Χόρνετς (VIDEOS).

Όταν τα πράγματα ζορίζουν, οι Πέισερς θα έχουν πάντα τον Βίκτορ Ολαντίπο στο γήπεδο. Ο 26χρονος γκαρντ έκανε την πιο ουσιώδη -και clutch- φετινή του εμφάνιση στο Bankers Life Fieldhouse, καθώς ευστόχησε σε τρίποντο 3,4'' πριν από τη λήξη και οι Πέισερς νίκησαν τους Σέλτικς 102-101, υποχρεώνοντας τους "κέλτες" στην πρώτη τους ήττα ύστερα από τέσσερις συναπτές νίκες.

Το νικητήριο σουτ δεν ήταν το μόνο που έκανε ο Ολαντίπο στο γήπεδο. Ο ηγέτης των Πέισερς πέτυχε 24 πόντους, μάζεψε 12 ριμπάουντ και ήταν παρών σε κάθε κρίσιμη φάση. Πέτυχε τις βολές που έκαναν το σκορ 99-101, στην επόμενη φάση μάζεψε το αμυντικό ριμπάουντ μετά το άστοχο του Ιρβινγκ, εν συνεχεία έβαλε το νικητήριο τρίποντο μπροστά στο απλωμένο χέρι του Αλ Χόρφορντ και στο τέλος έκλεψε τη μπάλα στην επαναφορά των Σέλτικς.

Ο Ολαντίπο γέλασε καλύτερα στο τέλος

Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (16 πόντοι), ο Ταϊρίκ Εβανς (17 πόντοι) και ο Ντομάντας Σαμπόνις (12 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ) ήταν οι άλλοι παίκτες που ξεχώρισαν από την Ιντιάνα, η οποία νίκησε τους Σέλτικς για πρώτη φορά έπειτα από τρεις σερί εντός έδρας ήττες. Από πλευράς Βοστώνης, η οποία είχε 19/46 τρίποντα, προηγήθηκε με 18-31 στο 13' και είχε το προβάδισμα με 97-101 με 38'' να απομένουν, οι Μάρκους Μόρις (23 πόντοι, 9/13 σουτ), Καϊρί Ίρβινγκ (18 πόντοι) ήταν οι κορυφαίοι.

ΧΟΚΣ - ΧΙΤ: Φοβερός ο Γιανγκ, DNP ο Ντόρσεϊ

Ο Λούκα Ντόντσιτς δεν παίζει μόνος του στην κούρσα για το βραβείο του καλύτερου ρούκι της χρονιάς. Ο Τρέι Γιανγκ φροντίζει να το αποδεικνύει συχνά τελευταία. Ο νεαρός γκαρντ έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της βραχύβιας επαγγελματικής καριέρας του κόντρα στο Μαϊάμι και με 24 πόντους, 15 ασίστ (ατομικό ρεκόρ) και 6 ριμπάουντ οδήγησε τους Χοκς στη νίκη επί της Χιτ με 123-118. Ήταν η πρώτη νίκη έπειτα από τέσσερις σερί ήττες για τα "γεράκια", που σούταραν με ποσοστό 52,3%, μοίρασαν 32 ασίστ και είχαν άλλους έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο Ολαντίπο γέλασε καλύτερα στο τέλος

Οι Χοκς έβαλαν 41 πόντους στην πρώτη περίοδο και προηγήθηκαν με 86-71 στην 3η, ωστόσο είδαν το Μαϊάμι να προηγείται με 6,5 λεπτά να απομένουν (110-111), πριν κλείσει το ματς με σερί 5-0 στα τελευταία 3'. Ο Τζος Ρίτσαρντσον (32 πόντοι, 6/10 τρίποντα) έκανε ρεκόρ καριέρας για δεύτερη φορά στην ίδια εβδομάδα και οι Ντουέιν Γουέιντ, Ρόντνι ΜακΓκρούντερ συνεισέφεραν 19 και 18 πόντους αντίστοιχα για το Μαϊάμι, το οποίο δεν είχε στην Ατλάντα τον Γκόραν Ντράγκιτς λόγω πόνων στο δεξί πόδι και υπέστη την 3η σερί ήττα του. Το φετινό ντεμπούτο του έκανε ο Γουέιν Ελινγκτον στην Χιτ, ενώ δεν αγωνίστηκε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ από πλευράς Ατλάντα.

ΧΟΡΝΕΤΣ - ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ: Σαν σε προπόνηση...

Δύο ημέρες μετά την απώλεια διαφοράς 19 πόντων και την εντός έδρας ήττα από την Οκλαχόμα Σίτι, η Σάρλοτ δεν είχε διάθεση για παιχνίδια απέναντι στο υποδεέστερο Κλίβελαντ. Οι Χόρνετς σούταραν με 56,5%, μάζεψαν 23 ριμπάουντ παραπάνω (50-27) και διέλυσαν με συνοπτικές διαδικασίες τους αποκαρδιωτικούς Καβαλίερς 126-94, ανοίγοντας διάπλατα την διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ολαντίπο γέλασε καλύτερα στο τέλος

Ο Τζέρεμι Λαμπ (19 πόντοι, 8 ριμπάουντ) έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο Κέμπα Γουόκερ πρόσθεσε 18 πόντους και άλλοι πέντε παίκτες ήρθαν από τον πάγκο σημειώνοντας διψήφιο αριθμό, με πρώτο απ’ όλους τον Μαλίκ Μονκ (16). Στην αντίπερα όχθη, ο Τζέι Αρ Σμιθ (14 πόντοι) ήταν ο πρώτος σκόρερ των Καβς, οι οποίοι υπέστησαν την 8η ήττα στους πρώτους εννέα αγώνες της κανονικής περιόδου.

Photo credits: AP Photo/R Brent Smith

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ