ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο ΝτεΡόζαν νίκησε τον Ντόντσιτς

Ο ΝτεΡόζαν νίκησε τον Ντόντσιτς
AP PHOTO/ERIC GAY

Ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε ρεκόρ πόντων στο ΝΒΑ, αλλά οι Σπερς είχαν τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και επιβλήθηκαν των Μάβερικς με 113-108 στην παράταση (VIDEOS).

Ο Λούκα Ντόντσιτς βρέθηκε στην καλύτερή του βραδιά στο ΝΒΑ . Μόνο που ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν ήταν ακόμα καλύτερος. Ο 29χρονος σούτινγκ γκαρντ πέτυχε 18 από τους 34 πόντους του στο τέταρτο δωδεκάλεπτο και στην παράταση, είχε ακόμα 6 ριμπάουντ, 9 ασίστ και κέρδισε την άτυπη μονομαχία με τον νεαρό Σλοβένο. Το σημαντικότερο, βέβαια, είναι ότι οδήγησε παράλληλα το Σαν Αντόνιο στη νίκη επί του Ντάλας με 113-108, στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι της βραδιάς.

Ο ΛαΜάρκους Ολντριτζ πέτυχε 20 πόντους, ο Ρούντι Γκέι έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα τα τρία σερί νταμπλ-νταμπλ (15 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 6 κλεψίματα) και οι Σπερς επικράτησαν των μαχητικών Μάβερικς, οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει τη νίκη από την κανονική διάρκεια. Οι Μάβερικς βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 53-40 στο 22' αλλά 2,5'' πριν από τη λήξη ο Ντένις Σμιθ κέρδισε φάουλ με το σκορ 102-101. Ο δευτεροετής γκαρντ έβαλε την πρώτη βολή, έχασε όμως την δεύτερη και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, αφού ο ΝτεΡόζαν αστόχησε στο fadeaway που επιχείρησε στην εκπνοή.

Ο ΝτεΡόζαν νίκησε τον Ντόντσιτς

Ο Λούκα Ντόντσιτς έπαιξε με πρόβλημα στη μέση και "γύρισε" τον αριστερό αστράγαλο στην παράταση. Τελείωσε πάντως το ματς με ατομικό ρεκόρ πόντων (31), 11/18 σουτ, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, στην καλύτερή του εμφάνιση στο ΝΒΑ. Οι Ντένις Σμιθ (22 πόντοι) και Χάρισον Μπαρνς (18 πόντοι) ήταν οι άλλοι παίκτες που ξεχώρισαν από τους Μάβερικς, οι οποίοι παρότι έπαιζαν για 5η φορά σε 7 ημέρες και είχαν 23 λάθη, δεν έπεσαν αμαχητί στο Σαν Αντόνιο. Μάλιστα επέκτειναν και ένα ρεκόρ στο ΝΒΑ, καθώς ευστόχησαν σε 5+ τρίποντα για 189ο σερί παιχνίδι!

ΝΑΓΚΕΤΣ - ΠΕΛΙΚΑΝΣ: Ο Χάρις έκανε τη διαφορά

Οι Νάγκετς (υποστηρίζουν ότι) δεν έχουν βρει ακόμα ρυθμό. Κι όμως μετρούν πέντε νίκες σε έξι αγώνες. Οι "σβόλοι" δυσκολεύτηκαν απέναντι στη Νέα Ορλεάνη (που έπαιζε χωρίς τους τραυματίες Αντονι Ντέιβις και Ελφριντ Πέιτον), εντούτοις έφτασαν στη νίκη με 116-111, σε ένα ματς στο οποίο λίγο έλειψε να πετάξουν στα σκουπίδια διαφορά 18 πόντων στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Μάικ Μαλόουν πήρε τον έλεγχο του ματς χάρις σε ένα επιμέρους 38-21 στη δεύτερη περίοδο, ξέφυγε με 60-45 στο 25' και ανέβασε τη διαφορά μέχρι τους 18 πόντους στο 31' (74-56). Το ματς δεν είχε τελείωσε όμως ακόμα.

Ο ΝτεΡόζαν νίκησε τον Ντόντσιτς

Παρότι οι Πέλικανς έκαναν 22 λάθη, έριξαν τη διαφορά μέχρι τους δύο πόντους στο 43' (94-92). Μόνο που ο Γκάρι Χάρις (23 πόντοι) δεν άφησε τη Νέα Ορλεάνη να πλησιάσει περισσότερο. Οι "σβόλοι" ξέφυγαν εκ νέου με 103-94 και δεν απειλήθηκαν από εκεί και πέρα, σημειώνοντας έτσι την τέταρτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες στο Pepsi Center. Πέρα από τον Χάρις, πολύ καλοί ήταν ακόμα οι Τζαμάλ Μάρεϊ (23 πόντοι, 5 κλεψίματα), Πολ Μίλσαπ (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ), Τρέι Λάιλς (17 πόντοι) και Νίκολα Γιόκιτς (12 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 10 ασίστ) για το Ντένβερ. Οι Τζούλιους Ραντλ (24 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ) και Ι'Τουάν Μουρ (18 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς των Πέλικανς.

76ΕΡΣ - ΧΟΚΣ: Εύκολα η "Φίλι", έπαιξε ο Ντόρσεϊ

Οι 76ερς ήταν τόσο κακοί επί ένα ημίχρονο απέναντι στους αδύναμους Χοκς, που το κοινό του Wells Fargo Center άρχισε τις αποδοκιμασίες. Ο Μπεν Σίμονς φρόντισε πάντως να μην συνεχιστούν και στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Ο Αυστραλός γκαρντ έκανε όλη τη διαφορά στο ματς, καθώς πέτυχε 15 πόντους στην τρίτη περίοδο και οι 76ερς συνέτριψαν τους Χοκς 113-92. Ο Σίμονς άγγιξε το τριπλ-νταμπλ (21 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 9 ασίστ), και μαζί με τον Μαρκέλ Φουλτζ (16 πόντοι, 7 ασίστ) ήταν οι κορυφαίοι της Φιλαντέλφια, η οποία έκανε επιμέρους 31-13 στην τρίτη περίοδο, μετέτρεψε το 52-51 (27') σε 78-60 στο 36' και προηγήθηκε ακόμα και με 23 πόντους διαφορά στο τέταρτο δωδεκάλεπτο.

Ο ΝτεΡόζαν νίκησε τον Ντόντσιτς

Οι Χοκς δεν θα μπορούσαν να έχουν φυσικά πολλή τύχη με 17 λιγότερα ριμπάουντ και ποσοστό ευστοχίας λίγο πάνω από το 37%. Οι Κεντ Μπέιζμορ (18 πόντοι) και Τρέι Γιανγκ (11 πόντοι, 8 ασίστ) ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας του Λόιντ Πιρς, ο οποίος επέστρεψε ως αντίπαλος στην "πόλη της αδερφικής αγάπης" έπειτα από μία πενταετία στο προπονητικό σταφ του Μπρεντ Μπράουν στους 76ερς. Μικρή συμμετοχή είχε και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, που πέτυχε 2 πόντους με 1/3 σουτ και είχε ακόμα μία ασίστ στα 6' που αγωνίστηκε.

ΠΕΪΣΕΡΣ - ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ: Έχει και πάγκο το Πόρτλαντ

Το Πόρτλαντ συνέχισε την καλή παράδοση απέναντι στην Ιντιάνα και το παράδοξο είναι ότι δεν χρειάστηκε καν να έχει σε καλή βραδιά τους δύο σταρ του. Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ και ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ έβαλαν μαζί 33 πόντους (με 12/28 σουτ), αλλά οι παίκτες του πάγκου έκαναν τρομερή δουλειά και οι Μπλέιζερς υποχρέωσαν τους Πέισερς στην πρώτη εντός έδρας ήττα της χρονιάς με 103-93. Ο Ζακ Κόλινς (17 πόντοι), ο Εβαν Τέρνερ (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και ο Κέιλεμπ Σουάνιγκαν (11 πόντοι, 10 ριμπάουντ) ήταν οι κορυφαίοι του Πόρτλαντ, το οποίο μάζεψε 15 ριμπάουντ παραπάνω και έφτασε τις 3 σερί νίκες στην Ιντιάνα και τις 8 στις τελευταίες 9 αναμετρήσεις με τους Πέισερς.

Ο ΝτεΡόζαν νίκησε τον Ντόντσιτς

Από την άλλη πλευρά, οι Βίκτορ Ολαντίπο (21 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Ντάρεν Κόλισον (17 πόντοι, 6 ασίστ) και Θάντιους Γιανγκ (16 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς της Ιντιάνα, η οποία βρέθηκε σε πολύ κακή βραδιά, έχοντας ποσοστό 41,1% στα σουτ. Η ομάδα του Νέιτ ΜακΜίλαν προηγήθηκε με 57-49 στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, σε εκείνο το σημείο όμως οι Μπλέιζερς έκαναν ένα επιμέρους 16-6 και έλεγξαν το παιχνίδι χάρις σε ένα νέο 8-2 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Δεν απειλήθηκαν ξανά από εκεί και πέρα.

ΧΙΤ - ΚΙΝΓΚΣ: Ακάθεκτοι οι "βασιλιάδες", ντεμπούτο ο Κουφός

Οι νέοι (Κινγκς) είναι ωραίοι. Τουλάχιστον προς το παρόν. Το Σακραμέντο συνεχίζει να εκπλήσσει κόσμο στο ΝΒΑ, καθώς έκανε ίσως το καλύτερο δωδεκάλεπτο της χρονιάς (το 3ο) στο Μαϊάμι και επικράτησε της Χιτ με 123-113, σε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση για την ομάδα του Ντέιβ Γέργκερ. Οι "βασιλιάδες" βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 39-27 στο 17' αλλά πέτυχαν 43 πόντους στην τρίτη περίοδο, με τους Γουίλι Κόλι-Στάιν (26 πόντοι, 13 ριμπάουντ) και Μπάντι Χιλντ (23 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ) να πετυχαίνουν μαζί τους 25 εξ αυτών.

Ο ΝτεΡόζαν νίκησε τον Ντόντσιτς

Οι Κινγκς ξέφυγαν με 65-82 στο 32' και έφτασαν εν τέλει εύκολα στη νίκη, την τέταρτη σε επτά αγώνες, έχοντας 30 πόντους παραπάνω μέσα από τη ρακέτα, 27 από λάθη αντιπάλου και 12/26 τρίποντα. Το φετινό ντεμπούτο του έκανε ο Κώστας Κουφός, που έπαιξε 12 λεπτά ερχόμενος από τον πάγκο, έχοντας απολογισμό 6 πόντους, 3/4 δίποντα, 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. Ο Τζος Ρίτσαρντσον έκανε ρεκόρ καριέρας με 31 πόντους και μαζί με τους Γκόραν Ντράγκιτς (20 πόντοι) και Χασάν Γουάιτσαϊντ (16 πόντοι, 24 ριμπάουντ, 5 τάπες) ήταν οι πρώτοι σκόρερς του Μαϊάμι, το οποίο σούταρε όμως με ποσοστό 41,3%.

ΝΙΚΣ - ΝΕΤΣ: Πήρε τη ρεβάνς η Νέα Υόρκη

Οι Νετς πήραν το πρώτο ντέρμπι του "μεγάλου μήλου" πριν από μία εβδομάδα, όταν επικράτησαν με 107-105 στο Μπρούκλιν. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των Νικς να απαντήσουν. Η ομάδα του Ντέιβιντ Φιζντέιλ το έκανε μάλιστα με εμφατικό τρόπο, καθώς διέλυσε τους Νετς 115-96 στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν, σε ένα παιχνίδι που μετατράπηκε σε μονόλογο των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Τιμ Χάρνταγουεϊ (25 πόντοι, 8 ασίστ), Φρανκ Ντιλικίνα (16 πόντοι) και Ένες Κάντερ (15 πόντοι, 15 ριμπάουντ) ήταν οι πρώτοι σκόρερς των Νεοϋορκέζων, οι οποίοι μάζεψαν 21 ριμπάουντ παραπάνω και έσπασαν ένα σερί πέντε ηττών.

Ο ΝτεΡόζαν νίκησε τον Ντόντσιτς

Ο Σπένσερ Ντίνγουϊντι (17 πόντοι) και ο Ρόντεϊ Χόλις-Τζέφερσον (16 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ήταν οι πρώτοι σκόρερς από πλευράς Μπρούκλιν, το οποίο άντεξε ουσιαστικά 21 λεπτά στο "Γκάρντεν". Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έκαναν το ξέσπασμα που άλλαξε όλη τη ροή της αναμέτρησης, ξέφυγαν με 64-45 στο 27' και ανέβασαν την διαφορά μέχρι τους 25 πόντους στο τρίτο δωδεκάλεπτο, φτάνοντας έτσι στην δεύτερη φετινή νίκη τους.

Photo credits: AP Photo/Eric Gay
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ