ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Φοξ θέλει να γίνει ο "Βασιλιάς" του Σακραμέντο

Sacramento Kings guard De'Aaron Fox celebrates after the team scored a 3-point basket during the second half of an NBA basketball game against the Memphis Grizzlies, Wednesday, Oct. 24, 2018, in Sacramento, Calif. The Kings won 97-92. (AP Photo/Rich Pedroncelli)
AP Photo/Rich Pedroncelli AP PHOTO/RICH PEDRONCELLI

O ΝτεΆρον Φοξ ισχυρίζεται ότι έμαθε μπάσκετ παίζοντας... videogames. Κόντρα στους Χοκς έγραψε ιστορία. Αυτό που θέλει τώρα, είναι να γίνει και ο παίκτης που θα αλλάξει τη μοίρα των Κινγκς.

Οι Σακραμέντο Κινγκς έχουν κάνει τόσα μαζεμένα λάθη τα τελευταία χρόνια, που για να τα αναφέρει κάποιος χρειάζεται... μέρες. Μέσα στην ατυχία τους και τις γκέλες τους όμως, ελπίζουν ότι στο πρόσωπο του ΝτεΆρον Φοξ βρήκαν τον επόμενο σταρ τους.

Ο Φοξ είναι ένα από τα πλέον επιφανή μέλη του ΝΒΑ Draft του 2017. Μπορεί στην ρούκι σεζόν του να μην ήταν τόσο εντυπωσιακός όσο ο Ντόνοβαν Μίτσελ ή ο Τζέισον Τέιτουμ, ωστόσο μπόρεσε να αφήσει το στίγμα του, έχοντας πέρυσι 11.6 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 4.4 ασίστ μέσο όρο, αλλά και μερικά νικητήρια καλάθια. Στην 2η σεζόν του έχει φροντίσει να δείξει ήδη ότι τα καλύτερα έρχονται.

Ο Φοξ έχει ξεκινήσει την χρονιά στα... κόκκινα, έχοντας έπειτα από 9 αγώνες 19 πόντους, 4.6 ριμπάουντ, 7.8 ασίστ και 1.4 κλεψίματα μέσο όρο σε 32.6 λεπτά συμμετοχής. Αποκορύφωμα ήταν η εμφάνισή του κόντρα στους Χοκς στο... πάρτι που έστησαν οι Κινγκς στην Ατλάντα (νίκη με 146-115) , όπου είχε 31 πόντους, 10 ριμπάουντ και 15 ασίστ, γράφοντας ιστορία ως ο νεαρότερος παίκτης που είχε ποτέ +30 πόντους και +15 ασίστ σε triple-double. Ο ίδιος πάντως θέλει να γίνει πολλά περισσότερα, έχοντας φροντίσει να δείξει από μικρή ηλικία ότι είναι ξεχωριστός. Έστω και όχι με τον... παραδοσιακό τρόπο.

ΕΜΑΘΕ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ... ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Υπάρχουν δύο ιστορίες που ακολουθούν τον Φοξ σχετικά με το πώς εξελίχθηκε ως παίκτης. Δύο ιστορίες τόσο διαφορετικές, που κάποιος μπορεί να θεωρήσει ότι αφορά δύο διαφορετικά άτομα. Περιέργως ωστόσο, σε ένα τρομερό σχήμα οξύμωρο, αμφότερες οι ιστορίες αφορούν το ίδιο άτομο.

Η πρώτη ιστορία αφορά έναν νεαρό 16χρονο παιδί από το Τέξας, το οποίο πήγαινε κάθε μέρα στις 6 το πρωί στο γήπεδο μπάσκετ της ομάδας του Γυμνασίου του για να προπονηθεί μόνος του για 2 ώρες. Ο προπονητής του ήταν πάντα εκεί για να του ανοίξει και να τον αφήσει να δουλέψει στην ταχύτητά του, στις ντρίμπλες του, στο σουτ του. Η δεύτερη ιστορία αφορά έναν 16χρονο ο οποίος περνούσε όλο το βράδυ σε έναν καναπέ στο σπίτι του παίζοντας... βιντεοπαιχνίδια με θέμα το μπάσκετ. Κοιμόταν λίγο και μετά απλώς ξανάπαιζε. Σε αντίθεση με αυτό που δείχνει όμως, αυτός ο πιτσιρικάς δεν έπαιζε για διασκέδαση. Έπαιζε για να μάθει καλύτερα το μπάσκετ. Και στις δύο ιστορίες πρωταγωνιστής ήταν ο Φοξ.

Σύμφωνα με τον πατέρα του γκαρντ των Κινγκς, ο Φοξ έμαθε να διαβάζει καλύτερα καταστάσεις στο παρκέ χάρη σε αυτές τις κονσόλες. “ Είναι αλήθεια. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια έμαθα την στραυρωτή ντρίμπλα του Άλεν Άιβερσον, ή πώς να διαβάζω το πώς θα με αντιμετώπιζαν σε καταστάσεις Pick and Roll” δήλωσε ο ίδιος ο Φοξ κάποτε σε μία συνέντευξή του, πριν αποκαλύψει ότι έπαιρνε πάντα τους Θάντερ για χάρη του αγαπημένου του παίκτη, Ράσελ Ουέστμπρουκ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΚΙΝΓΚΣ

Αν κάποιος ρωτήσει τον Φοξ ποιος θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος παίκτης του ΝΒΑ Draft του 2017 θα απαντήσει χωρίς δισταγμό ότι είναι αυτός και όχι ο Ντόνοβαν Μίτσελ, ο Λόνζο Μπολ, ο Ντένις Σμιθ, ο Λάουρι Μάρκανεν, ο Μαρκέλ Φουλτζ ή ο Τζέισον Τέιτουμ. “ Είμαι πολύ ανταγωνιστικός, οπότε θα πω ότι εγώ είμαι ο καλύτερος παίκτης του Draft. Σύντομα, θέλω να γίνω ο καλύτερος παίκτης στο ΝΒΑ” είχε δηλώσει ο ίδιος πριν επιλεγεί στο Νο5 του ΝΒΑ Draft του 2017 πίσω από τους Φουλτζ, Μπολ, Τέιτουμ και Τζος Τζάκσον. Η άποψή του δεν έχει αλλάξει, ούτε και οι στόχοι του.

Στο Σακραμέντο ελπίζουν ότι αυτή η αυτοπεποίθηση του Φοξ θα τον οδηγήσει σε νέα ύψη. Μαζί με την δική του έκρηξη ελπίζουν να έρθει η δική τους άνοδος και ίσως κάποια στιγμή η επιστροφή στα playoffs, στα οποία έχουν να βρεθούν από το 2006. Έκτοτε τα πράγματα έχουν πάει από το κακό στο χειρότερο για τους “Βασιλιάδες”, που έγιναν ανέκδοτο με τις επιλογές τους στο ΝΒΑ Draft την τελευταία δεκαετία, πέφτοντας στη μία “γκάφα” μετά την άλλη. Με την επιλογή του Φοξ ωστόσο δεν γέλασε κανεις. Τουναντίον, χάρη στον Φοξ έχουν ήδη αρχίσει κάποιοι να τους παίρνουν στα σοβαρά, κάτι που οφείλεται βέβαια και στο γεγονός ότι οι Κινγκς έχουν ξεκινήσει την φετινή σεζόν με ρεκόρ 6-3.

Ο Φοξ δεν είναι ένας συνηθισμένος τύπος. Ποτέ δεν ήταν. Ανέκαθεν ακολουθούσε τον δικό του δρόμο, που τον ήθελε να προπονείται σκληρά στις 6 το πρωί σε ένα γήπεδο και μετά να περνάει 6 ώρες σε μία κονσόλα παίζοντας βιντεοπαιχνίδια για να βάλει το μυαλό του να δουλέψει. Πιστεύει στον εαυτό του και τον το κρύβει. Το δικό του ταλέντο και η αυτοπεποίθηση του δίνει ελπίδα και στους Κινγκς. Ο ίδιος το μόνο που θέλει είναι να γίνει ο καλύτερος που μπορεί και να αλλάξει τη μοίρα μίας ομάδας που μοιάζει... καταραμένη. Αν τα καταφέρει, τότε αυτό θα σημαίνει ότι πράγματι θα έχει γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες στο ΝΒΑ.

AP Photo/Rich Pedroncelli

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ