NBA

Ο Ανταμ Σίλβερ σκέφτεται να βάλει Κύπελλο στο ΝΒΑ

Ο Ανταμ Σίλβερ σκέφτεται να βάλει Κύπελλο στο ΝΒΑ
AP Photo/Alastair Grant AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, αποκάλυψε ότι σκέφτεται να προτείνει την δημιουργία 2ης διοργάνωσης στο ΝΒΑ πέραν του πρωταθλήματος στα πρότυπα του ποδοσφαίρου, όπου υπάρχει και το Κύπελλο!

Ο Άνταμ Σίλβερ είναι ανοιχτός σε προτάσεις. Ακόμα και αν αυτές φαίνεται να πηγαίνουν κόντρα στην αμερικανική κουλτούρα. Ο Κομισάριος του ΝΒΑ αποκάλυψε σε συνέντευξή του στους New York Times ότι εξετάζει τρόπους να αυξήσει το ενδιαφέρον του κόσμου στο ΝΒΑ , με έναν από αυτούς να είναι η δημιουργία μίας νέας διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Έχοντας ως πρότυπο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ο Σίλβερ δήλωσε σε συνέντευξή του πως σκέφτεται να προτείνει να διεξάγεται μέσα στην σεζόν και μία δεύτερη διοργάνωση, κάτι σαν τα αντίστοιχα εθνικά κύπελλα! " Είναι καθήκον μου να παρακολουθώ άλλες λίγκες/οργανισμούς και να βλέπω τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα για να μάθουμε από αυτούς. Στην περίπτωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, πιστεύω ότι μπορούμε να μάθουμε από αυτούς".

Ακολούθως μάλιστα, ο Σίλβερ παραδέχθηκε ότι ξέρει πως θα είναι δύσκολο να αποδεχθούν στις ΗΠΑ μία δεύτερη διοργάνωση, αλλά είναι διατεθειμένος να προσπαθήσει για αυτό: " Αναγνωρίζω ότι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσω τους πιο παραδοσιακούς ανθρώπους που λένε ότι κανείς δεν θα ενδιαφερθεί για μία άλλη διοργάνωση, ένα άλλο τρόπαιο. Η απάντησή μου είναι ότι οι σύλλογοι έχουν την ικανότητα να δημιουργούν νέες παραδόσεις. Δεν γίνεται να αλλάξει κάτι σε μία νύχτα".

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σίλβερ τόνισε στην συνέντευξή του ότι δεν θέλει να αλλάξει ο αριθμός των αγώνων, κάτι που σημαίνει ότι πρακτικά θα πρέπει να προστεθούν κι άλλοι αγώνες στο καλεντάρι της λίγκας πέραν από τους 82 αγώνες της κανονικής περιόδου. Το γεγονός αυτό θα απαιτήσει την συνεργασία όλων των πλευρών: Των ομάδων, των χορηγών και των παικτών. Παρόλα αυτά, θεωρεί ότι είναι μία καλή ιδέα, με την πρώτη σκέψη του να είναι να διεξαχθεί ένα μικρό τουρνουά την περίοδο που κανονικά διεξάγεται το All Star Break. Παράλληλα, εναλλακτικά, υπάρχει η σκέψη να διεξαχθεί μία άλλη διοργάνωση όταν ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος, με την συμμετοχή των ομάδων που τερμάτισαν από την 7η έως την 10η θέση σε Ανατολή και Δύση, με βραβείο τις δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν στα playoffs κάθε περιφέρειας.

Προς το παρόν βέβαια όλες αυτές οι σκέψεις είναι... σκέψεις. Ο Σίλβερ πάντως φαίνεται διατεθειμένος να εξετάσει όλες τις επιλογές του, με την σεζόν 2021/22 να ενδέχεται να είναι αυτή που θα γίνουν κάποιες αλλαγές, αφού θα είναι η 75η σεζόν στην ιστορία του ΝΒΑ.

AP Photo/Alastair Grant

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ