NBA

ΝΒΑ: Δέκα παίκτες έτοιμοι για εκτόξευση

ΝΒΑ: Δέκα παίκτες έτοιμοι για εκτόξευση
AP Photo/Michael Dwyer AP PHOTO/MICHAEL DWYER

Με την σεζόν του ΝΒΑ να αναμένεται να ξεκινήσει, το Sport24.gr παρουσιάζει τους 10 παίκτες που μοιάζουν έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα στην εξέλιξή τους και να γίνουν σταρ.

Η αναμονή τελείωσε για τους φίλους του ΝΒΑ. Το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου βρίσκεται στην αφετηρία του και οι κορυφαίοι παίκτες του κόσμου ετοιμάζονται να προσφέρουν θέαμα.

Το ΝΒΑ όμως δεν είναι μόνο οι σταρ του. Το ΝΒΑ είναι και οι εκκολαπτόμενοι σταρ του. Αυτοί που θέλουν να μπουν στην ελίτ και έχουν όλα τα εφόδια για να τα καταφέρουν. Το Sport24.gr ξεχώρισε τους 10 από αυτούς και σας τους παρουσιάζει. Ξεκινάμε λοιπόν:

ΜΠΑΜ ΑΝΤΕΜΠΑΓΙΟ (ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ)

Ο τριτοετής σέντερ μοιάζει με θηρίο στο κλουβί. Την πρώτη διετία του στο ΝΒΑ την πέρασε στην πλάτη του Χασάν Γουάιτσαϊντ, έχοντας μεν σταθερό ρόλο, αλλά όχι αυτόν που θα του ταίριαζε, αφού στο ένα παιχνίδι μπορεί να ήταν βασικός και στο άλλο εκτός ροτέισον. Φέτος ωστόσο αυτό αλλάζει και ο δυναμίτης των Χιτ μοιάζει έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία.

ΝΒΑ: Δέκα παίκτες έτοιμοι για εκτόξευση
AP Photo/Lynne Sladky AP PHOTO/LYNNE SLADKY

ΤΖΕΪΣΟΝ ΤΕΪΤΟΥΜ (ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ)

Ο Τζέισον Τέιτουμ κατάφερε κάτι περίεργο την σεζόν που πέρασε: Να βελτιώσει ελαφρώς τους αριθμούς του σε σχέση με την ρούκι σεζόν του, αλλά με κάποιο τρόπο να θεωρείται ότι απέτυχε να εξελιχθεί! Κάτι η κακή σεζόν των Σέλτικς, κάτι το γεγονός ότι όλοι είχαν πολύ υψηλές απαιτήσεις από αυτόν, ο Τέιτουμ φάνηκε να απογοητεύει. Φέτος ωστόσο τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

ΝΒΑ: Δέκα παίκτες έτοιμοι για εκτόξευση
AP Photo/Michael Dwyer AP PHOTO/MICHAEL DWYER

ΤΕΡΙ ΡΟΖΙΕΡ (ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ)

Ευρισκόμενος στην σκιά του Καϊρί Ίρβινγκ για δύο χρόνια στους Σέλτικς, ο Τέρι Ροζίερ θα έχει φέτος για πρώτη φορά την ευκαιρία στην καριέρα του να έχει τα απόλυτα ηνία μίας ομάδας. Οι Χόρνετς του πρόσφεραν κοντά στα 60 εκατ. δολάρια για τριετές συμβόλαιο και μαζί το βάρος να αντικαταστήσει τον Κέμπα Γουόκερ, που έκανε το αντίθετο δρομολόγιο από τον Ροζίερ και πήγε στην Βοστώνη.

ΝΒΑ: Δέκα παίκτες έτοιμοι για εκτόξευση
AP Photo/Nell Redmond AP PHOTO/NELL REDMOND

ΤΖΑΡΕΝ ΤΖΑΚΣΟΝ (ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ)

Ο δευτεροετής πάουερ φόργουορντ είδε την περσινή σεζόν να του κόβεται στη μέση λόγω διάφορων τραυματισμών, με αποτέλεσμα να πάρει μέρος μόλις σε 58 αγώνες. Η νέα σεζόν θα τον βρει πάντως μπροστά και σε νέες ευθύνες. Ο Μαρκ Γκασόλ και ο Μάικ Κόνλεϊ δεν βρίσκονται πλέον στο Μέμφις, με τους Γκρίζλις να πιστεύουν ότι ο Τζάκσον και ο Ζα Μοράντ (Νο2 στο φετινό ΝΒΑ Draft) θα είναι οι Πυλώνες της ομάδας τα επόμενα χρόνια.

ΝΒΑ: Δέκα παίκτες έτοιμοι για εκτόξευση
AP Photo/Brandon Dill AP PHOTO/BRANDON DILL

ΝΤΕΖΟΥΝΤΕ ΜΑΡΕΪ (ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ)

Ο άνθρωπος στον οποίο οι Σπερς θέλουν σε βάθος χρόνου να δώσουν τα κλειδιά της ομάδας. Ο ΝτεΖούντε Μάρεϊ περίμενε ότι θα είχε την έκρηξή του την περσινή σεζόν, αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός (ρήξη χιαστού) του στέρησε την ευκαιρία να δείξει πόσο είχε βελτιωθεί. Έναν χρόνο αργότερα, η θέση του στην βασική πεντάδα των Σπερς τον περίμενε, μαζί και με ένα συμβόλαιο αξίας 64 εκατ. δολαρίων, δείγμα του πόσο πιστεύουν στο Σαν Αντόνιο σε αυτόν.

ΝΒΑ: Δέκα παίκτες έτοιμοι για εκτόξευση
AP Photo/Brynn Anderson AP PHOTO/BRYNN ANDERSON

ΣΑΪ ΓΚΙΛΕΟΥΣ-ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ (ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ)

Έπειτα από μία εξαιρετική ρούκι χρονιά στους Κλίπερς, ο Σάι Γκίλεους-Αλεξάντερ βρίσκεται στους Θάντερ, ως μέρος του πακέτο που έστειλε η ομάδα του Λ.Α στην Οκλαχόμα Σίτι για χάρη του Πολ Τζορτζ. Το γεγονός, δε, ότι οι Θάντερ είχαν ξεκαθαρίσει πως χωρίς το νεαρό γκαρντ δεν θα έκαναν την ανταλλαγή, δείχνει πολλά για το πόσο πιστεύουν σε αυτόν.

ΝΒΑ: Δέκα παίκτες έτοιμοι για εκτόξευση
AP Photo/Sue Ogrocki AP PHOTO/SUE OGROCKI

ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΑΪΖΑΚ (ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ)

Βήμα-βήμα, ο Τζόναθαν Άιζακ εξελίσσεται στον παίκτη που ονειρεύονται οι Ορλάντο Μάτζικ, οι οποίοι ελπίζουν ότι φέτος ο τριτοετής φόργουορντ θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο. Βασικά, από την εξέλιξή του θα κριθεί και το ταβάνι του Ορλάντο, αφού ο Άιζακ είναι ο παίκτης με το υψηλότερο ταβάνι στην ομάδα, τουλάχιστον στα... χαρτιά.

ΝΒΑ: Δέκα παίκτες έτοιμοι για εκτόξευση
AP Photo/Matt Slocum AP PHOTO/MATT SLOCUM

ΜΑΡΒΙΝ ΜΠΑΓΚΛΕΪ (ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ)

Το Νο2 του περασμένου ΝΒΑ Draft είχε μία πάρα πολύ καλή ρούκι χρονιά. Αποτέλεσμα ήταν να ανεβάσει κατακόρυφα τις απαιτήσεις ενόψει της φετινής σεζόν, με τον ίδιο ωστόσο να μοιάζει έτοιμος να ανταποκριθεί στην πίεση που έρχεται. Βασικά, οι Κινγκς ξέρουν πως μόνο αν ο Μπάγκλεϊ εξελιχθεί θα μπορέσουν να κοιτάξουν ψηλότερα και να μπουν στα playoffs.

ΝΒΑ: Δέκα παίκτες έτοιμοι για εκτόξευση
AP Photo/Rich Pedroncelli AP PHOTO/RICH PEDRONCELLI

ΖΑΚ ΚΟΛΙΝΣ (ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΪΛ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ)

Οι Μπλέιζερς θεωρούν ότι είδαν αρκετά πράγματα από τον Ζακ Κόλινς τα πρώτα δύο χρόνια της καριέρας του κι έτσι αποφάσισαν να γυρίσουν σελίδα. Οι Αλ-Φαρούκ Αμίνου και Μο Χάρκλες δεν βρίσκονται πλέον στο Πόρτλαντ, με την θέση του βασικού πάουερ φόργουορντ να ανήκει στον απόφοιτο του Κολεγίου του Γκονζάγκα, ο οποίος καλείται να κάνει το βήμα μπροστά.

ΝΒΑ: Δέκα παίκτες έτοιμοι για εκτόξευση
AP Photo/David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

ΚΕΛΙ ΟΥΜΠΡΕ (ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ)

Ο Κέλι Ούμπρε πρόλαβε πέρυσι να δείξει προς το τέλος της σεζόν μέρος των ικανοτήτων του από όταν παραχωρήθηκε από τους Γουίζαρντς στους Σανς με ανταλλαγή. Φέτος όμως οι απαιτήσεις είναι ακόμα ψηλότερες, με το Φοίνιξ να ζητάει από αυτόν να γίνει ο τρίτος πόλος της ομάδας μετά τους Ντέβιν Μπούκερ και ΝτιΆντρε Έιτον.

ΝΒΑ: Δέκα παίκτες έτοιμοι για εκτόξευση
AP Photo/Tony Dejak AP PHOTO/TONY DEJAK

AP Photo/Michael Dwyer, Lynne Sladky, Brandon Dill, Brynn Anderson, Rich Pedroncelli, Tony Dejak, David Zalubowski, Nell Redmond

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ