NBA

ΝΒΑ: Απαγόρευσε τεστ κορονοϊού σε ασυμπτωματικούς παίκτες

A team attendant uses protective gloves to wipe down seats in the players' bench area during an NBA basketball game between the San Antonio Spurs and the Dallas Mavericks in San Antonio, Tuesday, March 10, 2020. (AP Photo/Eric Gay)
AP Photo/Eric Gay AP PHOTO/ERIC GAY

Το ΝΒΑ προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά και σε memo που έστειλε σε ομάδες απαγόρευσε σε παίκτες που δεν έχουν δείξει συμπτώματα να κάνουν τεστ κορονοϊού.

Σε μία περίοδο που όλος ο κόσμος είναι σε παύση λόγω του κορονοϊού, το ΝΒΑ προσπαθεί να θέσει κάποια όρια. Ένα από αυτά είναι να αποφεύγονται περιττές ενέργειες.

Στο πλαίσιο αυτής της λογικής, η λίγκα έστειλε υπόμνημα με οδηγίες στις ομάδες. Μία από τις οδηγίες είναι αρκετά ξεκάθαρη: Απαγορεύεται στους ασυμπτωματικούς παίκτες να κάνουν τεστ κορονοιού.

Η λίγκα θέλησε να ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο ότι μία τέτοια κίνηση μπορεί να θεωρηθεί πρόκληση, προσπαθώντας έτσι να προστατεύσει το προϊόν της. Συγκεκριμένα, στο υπόμνημα αναφέρεται ότι " προς το παρόν δεν είναι πρέπον να γίνονται τεστ σε ολόκληρες ομάδες σε μία περίοδο όπως αυτή της πανδημίας, όπου είναι δύσκολο για τον κόσμο να κάνει το συγκεκριμένο τεστ".

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το ΝΒΑ δεν έχει τρόπο να εμποδίσει τον κάθε παίκτη ξεχωριστά από το να κάνει μόνος του το τεστ. Η οδηγία ωστόσο είναι ξεκάθαρη.

AP Photo/Eric Gay

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ