NBA

Ντόντσιτς: Άγγιξε ένα ρεκόρ 71 χρόνων με 70 πόντους σε δύο παιχνίδια

Ντόντσιτς: Άγγιξε ένα ρεκόρ 71 χρόνων με 70 πόντους σε δύο παιχνίδια
Kevin C. Cox/Pool Photo via AP KEVIN C. COX/POOL PHOTO VIA AP

Ο Λούκα Ντόντσιτς σημείωσε συνολικά 70 πόντους στα δύο πρώτα παιχνίδια του στα playoffs, "αγγίζοντας" το απόλυτο ρεκόρ το οποίο κρατάει από το 1949 ο σπουδαίος Τζορτζ Μάικαν.

Ο Λούκα Ντόντσιτς οδήγησε τους Μάβερικς στη νίκη με 124-117 επί των Κλίπερς στο Game 2 της σειράς, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 28 πόντους. Παράλληλα ωστόσο κατάφερε να σημειώσει μία σπουδαία επίδοση, αγγίζοντας ένα "στοιχειωμένο" ρεκόρ.

Έχοντας σημειώσει 42 πόντους πριν μερικές ημέρες στο ντεμπούτο του στην postseason, στην καλύτερη επίδοση στην ιστορία του ΝΒΑ, ο Σλοβένος γκαρντ/φόργουορντ έφτασε συνολικά τους 70 πόντους στα δύο πρώτα του παιχνίδια στα playoffs. Αυτή, λοιπόν, είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για τα δύο πρώτα παιχνίδια στα playoffs από έναν παίκτη.

Το ρεκόρ κρατάει από το μακρινό 1949 ο σπουδαίος Τζορτζ Μάικαν. Τότε, ο θρύλος των Λέικερς (που τότε αγωνίζονταν στη Μινεάπολη) είχε σημειώσει συνολικά 75 πόντους στους δύο πρώτους αγώνες του στα playoffs της σειράς με τους Σικάγο Σταγκς (37 και 38 αντίστοιχα) οδηγώντας την ομάδα του σε δύο νίκες, στον δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αξίζει βέβαια να αναφερθεί ότι τότε η λίγκα λεγόταν BAA (Basketball of America) και όχι ΝΒΑ όπως λέγεται σήμερα, αλλάζοντας το όνομά της στο τέλος εκείνης της σεζόν.

Για την ιστορία, ιδού οι πέντε καλύτερες επιδόσεις που έχουν καταγραφεί στην ιστορία του ΝΒΑ στα δύο πρώτα παιχνίδια ενός παίκτη στα playoffs σύμφωνα με το nba.com:

1. Τζορτζ Μάικαν - 75 πόντοι

2. Λούκα Ντόντσιτς - 70 πόντοι

3. Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ - 69 πόντοι

4. Κρις Πολ - 67 πόντοι

5. Τζούλιους Έρβινγκ - 66 πόντοι

Δειτε το VIDEO με τις καλύτερες στιγμές του Ντόντσιτς από το Game 2:

Kevin C. Cox/Pool Photo via AP

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ