ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντιρκ Νοβίτζκι: Έκανε ντεμπούτο και έγραψε ιστορία

Dallas Mavericks forward Dirk Nowitzki (41) in the first half during an NBA basketball game against the Phoenix Suns, Thursday, Dec. 13, 2018, in Phoenix. (AP Photo/Rick Scuteri)
AP Photo/Rick Scuteri AP PHOTO/RICK SCUTERI

Ο Ντιρκ Νοβίτζκι πάτησε για πρώτη φορά παρκέ φέτος στον αγώνα με τους Σανς, γράφοντας ιστορία στο ΝΒΑ στην 21η σεζόν του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο Ντιρκ Νοβίτζκι πρόσθεσε ακόμα ένα σπουδαίο επίτευγμα σε μία καριέρα γεμάτη επιτυχίες. Στο φετινό του ντεμπούτο στην ήττα των Μάβερικς από τους Σανς με 89-99 ο Γερμανός έγραψε ιστορία.

Την στιγμή που ο σπουδαίος Γερμανός πάτησε παρκέ ενεργοποιήθηκε και επίσημα η 21η σεζόν του στο ΝΒΑ, κάτι που τον έκανε... μία κατηγορία μόνο του. Ο λόγος είναι ότι πλέον κατέχει το απόλυτο ρεκόρ μακροβιότητας σε μία ομάδα στο ΝΒΑ, αφού κανείς παίκτης στην ιστορία της Λίγκας δεν έχει περάσει περισσότερες από 20 σεζόν με την φανέλα της ίδιας ομάδας.

Μέχρι να κάνει το φετινό του ντεμπούτο ο Νοβίτζκι - ο οποίος έχασε τους πρώτους 26 αγώνες της σεζόν λόγω τραυματισμού στον αριστερό αστράγαλο - μοιραζόταν την πρωτιά σε αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία με τον Κόμπι Μπράιαντ, έχοντας 20 σεζόν με την φανέλα της ίδιας ομάδας.

Ο Γερμανός δεν αγωνίστηκε πάντως πολύ, κάτι αναμενόμενο, αφού βρέθηκε στο παρκέ για 6 λεπτά, αφού υπάρχει ξεκάθαρη εντολή από τους γιατρούς να επιστρέψει σιγά-σιγά για να μην επιβαρυνθεί περισσότερο το 40χρονο κορμί του. Ακόμα κι έτσι πάντως πρόλαβε να σημειώσει το πρώτο φετινό του καλάθι, δείχνοντας ότι κάποια πράγματα δεν ξεχνιούνται:

AP Photo/Rick Scuteri

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ