ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντέρικ Ρόουζ: "Άλλος στην θέση μου θα είχε αποσυρθεί"

Minnesota Timberwolves' Derrick Rose plays against the Houston Rockets during the second half of Game 4 in an NBA basketball first-round playoff series Monday, April 23, 2018, in Minneapolis. (AP Photo/Jim Mone)
AP Photo/Jim Mone AP PHOTO/JIM MONE

Ο Ντέρικ Ρόουζ δήλωσε πως δεν θα άντεχαν πολλοί αυτά που πέρασε αυτός, συμπληρώνοντας ότι πλέον έχει αποδεχθεί ότι κάποια πράγματα στην ζωή δεν μπορείς να τα ελέγξεις.

Ο Ντέρικ Ρόουζ ήταν στην κορυφή του κόσμου. Την σεζόν 2011/12, την 4η του στο ΝΒΑ, είδε το γόνατό του να διαλύεται στον πρώτο αγώνα της σειράς των playoffs με τους Σίξερς και να μπαίνει στο χειρουργείο. Δύο ακόμα σοβαρούς τραυματισμούς και ισάριθμες εγχειρίσεις αργότερα δεν ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος παίκτης που στα 23 του χρόνια έγινε ο νεότερος MVP στην ιστορία του ΝΒΑ. Πλέον όμως αυτό είναι κάτι που έχει αποδεχθεί.

" Βρίσκομαι στην 11η σεζόν μου στο ΝΒΑ. Έπαθα ρήξη χιαστού στην 4η χρονιά μου. Οι περισσότεροι θα είχαν αποσυρθεί στην θέση μου. Οικονομικά είμαι ασφαλής. Όλο αυτό γίνεται για την αγάπη. Ακόμα αισθάνομαι ότι μπορώ να παίξω μπάσκετ". Με αυτές τις προτάσεις επέλεξε να περιγράψει ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε ότι πλέον έχει καταλάβει πως κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα ελέγξεις στην ζωή. Δεν ήταν όμως το μόνο που είπε.

Μιλώντας για έναν από τους λόγους που συνεχίζει να παίζει, τόνισε: " Αν δεν έπαιζα όπως παίζω τώρα θα είχα επιστρέψει σπίτι μου και θα χαλάρωνα με την οικογένειά μου επειδή είμαι καλά οικονομικά. Μέσα σε όλα αυτά που έγιναν όμως κατάφερα να μείνω δυνατός και συγκεντρωμένος. Υπάρχουν μικρά παιδιά που με θαυμάζουν, ο γιος μου με έχει πρότυπο. Πρέπει να γίνω παράδειγμα για τον γιο μου για τις στιγμές που θα έρθουν όταν μεγαλώσει και θα κάνει παράπονα για τον εαυτό του. Θα του πω ότι δεν μπορώ να το ακούω αυτό. Θα του πω να δει το βιογραφικό μου και να αντιμετωπίσει ότι έρθει στον δρόμο του. Αυτό θέλω από τα παιδιά μου".

Ο Ρόουζ δεν ψάχνει πλέον για δικαιολογίες. Δεν τα βάζει με τη μοίρα του. Το μόνο που θέλει είναι να χαρεί αυτά που έρχονται μπροστά του: " Γίνομαι πλέον 30 χρονών και μαθαίνω ποιος είμαι, μαθαίνω ποια είναι η οικογένειά μου. Η μητέρα μου πάντα ανησυχούσε. Έχει πίστη, αλλά ανησυχεί συνέχεια. Αυτά τα γονίδια πέρασαν σε εμένα. Όταν ήμουν νεότερος ήμουν και εγώ έτσι. Τότε είπα στον εαυτό μου ότι κάποια πράγματα είναι έξω από τον έλεγχό μου. Γιατί να εκνευρίζομαι και να ανησυχώ για αυτά, όταν είμαι χαρούμενος και πιστεύω στον εαυτό μου;"

AP Photo/Jim Mone

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ