NBA

Μπλέικ Γκρίφιν: Δεν μάζεψε ριμπάουντ για πρώτη φορά σε 618 αγώνες!

Μπλέικ Γκρίφιν: Δεν μάζεψε ριμπάουντ για πρώτη φορά σε 618 αγώνες!
AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Ο Μπλέικ Γκρίφιν έκανε στο Λ.Α. κάτι που έχει συμβεί μόνο δύο φορές στην ιστορία του ΝΒΑ. Δεν μάζεψε ούτε ένα ριμπάουντ σε 37 λεπτά συμμετοχής!

Ο Μπλέικ Γκρίφιν έγραψε ιστορία από την... ανάποδη το βράδυ της Τετάρτης, στην ήττα των Πίστονς από τους Λέικερς με 100-113 . Ο πάουερ φόργουορντ του Ντιτρόιτ έπαιξε 37'16'' και δεν μάζεψε ούτε ένα ριμπάουντ για πρώτη φορά στην καριέρα του. Κάτι όχι και τόσο φυσιολογικό για έναν παίκτη με μέσο όρο καριέρας 9,1 ριμπάουντ, που μαζεύει και 8,3 τη χρονιά που διανύουμε...

Το συγκεκριμένο ματς ήταν το 567ο του Γκρίφιν στην κανονική περίοδο και 618ο συνολικά στο ΝΒΑ (συμπεριλαμβάνοντας και τα playoffs) και μέχρι πρότινος το αρνητικό του ρεκόρ ήταν ένα ριμπάουντ -κάτι που είχε συμβεί τρεις φορές στο παρελθόν. Αυτό που... κατάφερε ο Γκρίφιν στο Λος Άντζελες είναι τόσο σπάνιο, που βάσει του database του basketball-reference έχει συμβεί μόνο δύο φορές στο παρελθόν.

Ο Μπραντ Σέλερς (γνωστός και στο ελληνικό κοινό από το πέρασμά του από τον Άρη) και ο Τζο Στρόντερ είναι οι μόνοι ψηλοί (καταγεγραμμένοι ως σέντερ ή πάουερ φόργουορντ) στην ιστορία του ΝΒΑ που έχουν παίξει πάνω από 37 λεπτά δίχως να μαζέψουν ούτε ένα ριμπάουντ. Ο Σέλερς το έκανε σε ένα ματς των Μπουλς στο Πόρτλαντ την πρωταπριλιά του 1988 και ο Στρόντερ στην αναμέτρηση των Πίστονς στην Φιλαντέλφια στις 2/2/1968!

Photo credits: AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ