ΜΠΑΣΚΕΤ

Κυρίαρχος ο Έιτον στο ντεμπούτο του κόντρα στους Κινγκς

Κυρίαρχος ο Έιτον στο ντεμπούτο του κόντρα στους Κινγκς
AP PHOTO/ROSS D. FRANKLIN

Ο ΝτιΆντρε Έιτον νίκησε κατά κράτος τον Μάρβιν Μπάγκλι στην κόντρα μεταξύ των δύο πρώτων φετινών επιλογών στο Draft, αλλά οι Κινγκς επιβλήθηκαν των Σανς με 106-102. Δεν έπαιξε ο Κώστας Κουφός (VIDEO).

Η κόντρα μεταξύ των παικτών που επιλέχθηκαν στις πρώτες δύο θέσεις του φετινού Draft αποδείχθηκε άνιση. Ο ΝτιΆντρε Έιτον, Νο. 1 στο φετινό Draft, κυριάρχησε πλήρως στη μονομαχία με τον Μάρβιν Μπάγκλι (Νο. 2), έστω κι αν δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα των Σανς από τους Κινγκς με 106-102.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για τους "ήλιους" είναι η κυριαρχική εμφάνιση του Έιτον, ο οποίος πέτυχε 24 πόντους με 9/16 δίποντα και 6/8 βολές, μάζεψε 9 ριμπάουντ και έκοψε 3 σουτ σε 30'10''. Την ίδια ώρα ο Μπάγκλι είχε πολύ φτωχά νούμερα ερχόμενος από τον πάγκο των "βασιλιάδων": 7 πόντους με 2/7 σουτ και 3/6 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κοψίματα σε 24'38''.

Δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού ο Κουφός

Ο Κώστας Κουφός δεν αγωνίστηκε λόγω μικροτραυματισμού, όπως και οι Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Ιμάν Σάμπερτ, Ζακ Ράντολφ και Νεμάνια Μπιέλιτσα. Οι Κινγκς είχαν πάντως σε τρομερή βραδιά τον Γιόγκι Φέρελ (26 πόντοι, 6/9 τρίποντα), ενώ πολύ καλοί ήταν ακόμα και οι Γουίλι Κόλι-Στάιν (14 πόντοι, 12 ριμπάουντ), Χάρι Τζάιλς (14 πόντοι) και Φρανκ Μέισον (11 πόντοι).

Στην αντίπερα όχθη, πέρα από τον Έιτον, διψήφιο αριθμό πόντων είχαν και οι Τζος Τζάκσον (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ) και Τι Τζέι Γουόρεν (16 πόντοι, 6/7 σουτ), εν αντιθέσει με τον Μικάλ Μπρίτζες, επιλογή του Φοίνιξ στο Νο. 10 του φετινού Draft, ο οποίος δεν πέτυχε ούτε έναν πόντο σε 12 λεπτά συμμετοχής. Απών ήταν βέβαια ο Ντέβιν Μπούκερ λόγω τραυματισμού.

Photo credits: AP Photo/Ross D. Franklin

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ