NBA

Κρις Πολ: Έδειξε ξανά πως είναι για τα δύσκολα

Oklahoma City Thunder's Chris Paul (3) handles the ball during the second half of an NBA first-round playoff basketball game against the Houston Rockets on Monday, Aug. 31, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Oklahoma City Thunder's Chris Paul (3) handles the ball during the second half of an NBA first-round playoff basketball game against the Houston Rockets on Monday, Aug. 31, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Για άλλη μια φορά, ο Κρις Πολ έδειξε ότι βγαίνει μπροστά στα δύσκολα, κρατώντας τους Θάντερ ζωντανούς στη σειρά με τους Ρόκετς. Τα νούμερα και η σύγκριση με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ.

Ο Κρις Πολ αποτέλεσε αναμφισβήτητα τον πρωταγωνιστή του έκτου αγώνα της σειράς των Θάντερ με τους Ρόκετς. Πραγματοποιώντας ένα εκπληκτικό τελευταίο δωδεκάλεπτο, βοήθησε την Οκλαχόμα να φτάσει στη νίκη και να οδηγήσει τη σειρά σε έβδομο παιχνίδι, όπου τα πάντα είναι ανοικτά. Ο ίδιος παραδέχθηκε σε δηλώσεις του μετά το τέλος ότι κάποιοι είναι φτιαγμένοι για τις οριακές καταστάσεις: " Όταν τα περιθώρια στενεύουν, στην τελευταία περίοδο, κάποιοι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι για αυτό, κάποιοι άλλοι τραβιούνται πίσω. Εμείς θα συνεχίσουμε να σκοράρουμε".

Οι αριθμοί δεν μπορούν παρά να επιβεβαιώσουν τη φύση του 35χρονου γκαρντ των Θάντερ. Ο Κρις Πολ οδηγεί φέτος το NBA στην κατηγορία των περισσότερων πόντων στις οριακές καταστάσεις με 171 πόντους, έχοντας και το εντυπωσιακό 52,5% εντός πεδιάς και 40.6% στα τρίποντα. Αντίστοιχα και η ομάδα του, η οποία μετράει 32 νίκες και 14 ήττες σε ματς που κρίνονται στο φινάλε.

Όσον αφορά το έκτο παιχνίδι με τους Ρόκετς, η στατιστική του, τόσο σε όλο τον αγώνα, όσο και στα τελευταία λεπτά είναι εντυπωσιακή. Αγωνιζόμενος 40 λεπτά, σημείωσε 28 πόντους με 10/20 εντός παιδιάς, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ δεν υπέπεσε σε κανένα λάθος. Μάλιστα, ήταν ο κορυφαίος παίκτης των Θάντερ στο συντελεστή +/- με +20, αρκετά μπροστά από τον επόμενο συμπαίκτη του, Ντάριους Μπάζλεϊ, που είχε +7.

Ειδικότερα, όμως, στην τελευταία περίοδο πέτυχε τους 15 από τους 28 πόντους του με 5/7 προσπάθειες, σημείωσε τους 8 από τους τελευταίους 12 των Θάντερ, ενώ ευστόχησε και σε ένα κρίσιμο ζευγάρι βολών με 13.1'' να απομένουν στο ρολόι. Και όλα αυτά, την ώρα που το περιφερειακό δίδυμο Χάρντεν - Γουέστμπρουκ των Ρόκετς αρκέστηκε αθροιστικά σε 10 πόντους με 3/11 εντός παιδιάς.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή του η επίδοση προκάλεσε αρκετά εγκωμιαστικά σχόλια, με κυριότερο όλων την ανάρτηση του φίλου του, Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος έγραψε: " Δείξτε σεβασμό στο όνομά του".

Οι Λέικερς παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη σειρά, καθώς από αυτήν θα αναδειχθεί ο επόμενος αντίπαλός τους στα playoffs του ΝΒΑ.

AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ