NBA

Κορονοϊός: Τεράστια "κωλοτούμπα" των Σίξερς μετά από λαϊκή κατακραυγή

Κορονοϊός: Τεράστια "κωλοτούμπα" των Σίξερς μετά από λαϊκή κατακραυγή
AP Photo/Matt Slocum AP PHOTO/MATT SLOCUM

Οι παράγοντες των Σίξερς πρότειναν "ψαλίδι" 20% στους υπαλλήλους τους, οι αντιδράσεις ήταν μεγάλες, ο Τζοέλ Εμπίντ βγήκε μπροστά και τους ανάγκασε να πουν δημόσια "συγγνώμη, κάναμε λάθος". Αποφεύχθηκε μεγάλο ντόμινο στο ΝΒΑ.

Ένα τεραστίων διαστάσεων ντόμινο αποφεύχθηκε το βράδυ της Τρίτης (24/3) στις ΗΠΑ, καθώς οι παράγοντες των Σίξερς δεν ζητούν πλέον από τους υπαλλήλους τους να αποδεχθούν μείωση των αποδοχών τους σε ποσοστό 20% εξαιτίας του λουκέτου που εβαλε ο κορονοϊός στη Λίγκα. Οι άνθρωποι της ομάδας της Φιλαδέλφεια είχαν ζητήσει απ' όσους λαμβάνουν περισσότερα από 50.000 δολάρια ετησίως να δεχθούν "ψαλίδι" στις φετινές τους αποδοχές, οι περισσότεροι ήταν έτοιμοι να υπογράψουν τα σχετικά έγγραφα, ενώ εκείνοι που είχαν μικρότερους μισθούς είχαν σε μεγάλο ποσοστό αποφασίσει να προχωρήσουν σε εθελούσια περικοπή σε μια ένδειξη καλής θέλησης εν όψει της επόμενης ημέρας.

Με τον Τζοέλ Εμπίντ να προσφέρει 500.000 δολάρια στο εθνικό σύστημα υγείας και ένα (άγνωστο) ποσό σε όσους θα επηρεάζονταν από τις εξελίξεις στις τάξεις των Σίξερς, ο εκ των ιδιοκτητών Μάικλ Ρούμπιν εξοργίστηκε από το γεγονός ότι έπεσε στο τραπέζι ενδεχόμενο περικοπών και ανάγκασε τους υπόλοιπους μετόχους να προχωρήσουν σε μια γιγαντιαία "κωλοτούμπα" την ώρα που σύμφωνα με τον Έιντριαν Βοϊναρόφσκι του ESPN έλεγε πως όλοι οι ιδιοκτήτες των οργανισμών του ΝΒΑ παρακολουθούσαν τις εξελίξεις και αφουγκράζονταν τις αντιδράσεις. "Ουδείς θέλει να πάρει μια απόφαση και στη συνέχεια να βλέπει την περιουσία του να σχολιάζεται αρνητικά στο Twitter" έγραψε χαρακτηριστικά ο Βοϊναρόφσκι.

Λίγη ώρα μετά, οι Σίξερς έκαναν και επίσημα πίσω, με την τοποθέτησή τους να αναφέρει πως: " Θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε όλους τους εργαζόμενούς μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Σε μια προσπάθειά μας, ζητήσαμε μια προσωρινή περικοπή 20% των μισθών τους, ώστε να διατηρήσουμε και τους 1500 μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αφού ακούσαμε το προσωπικό και τους παίκτες μας, είναι πλέον προφανές ότι πήραμε μια λάθος απόφαση. Την ανατρέπουμε και θα πληρώσουμε ολόκληρους τους μισθούς σε όλους τους εργαζόμενους. Ζητάμε συγγνώμη για την λανθασμένη αντιμετώπιση της κατάστασης".

Οι αντιδράσεις για τις περικοπές των μισθών των εργαζόμενων στους Σίξερς ήταν πολύ έντονες, πολλοί στάθηκαν στο γεγονός ότι μιλάμε για ιδιοκτήτες με περιουσίες δισεκατομμυρίων δολαρίων τα λάθη των οποίων καλύπτουν παίκτες όπως ο Τζοέλ Εμπίντ, ενώ λέγεται πως η απόφαση του σέντερ της ομάδας της Φιλαδέλφεια να βοηθήσει τους χαμηλά αμειβόμενους υπαλλήλους του οργανισμού σήμανε συναγερμό για να αναγκάσει τους χρηματοδότες να πάρουν πίσω την αρχική τους απόφαση, μια απόφαση που είχε γνωστοποιήσει ο GM Έλτον Μπραντ.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ