ΜΠΑΣΚΕΤ

Καντέρ εναντίον του λογαριασμού του ΝΒΑ Europe στα social media: "Φοβάστε έναν δικτάτορα"!

New York Knicks center Enes Kanter (00) drives against Memphis Grizzlies center Marc Gasol (33) in the first half of an NBA basketball game Sunday, Nov. 25, 2018, in Memphis, Tenn. (AP Photo/Brandon Dill)
AP Photo/Brandon Dill AP PHOTO/BRANDON DILL

Ο Ένες Καντέρ αντέδρασε μέσω twitter για την αμέλεια του λογαριασμού του ΝΒΑ Europe να μην τον συμπεριλάβει στην λίστα με τους καλύτερους Τούρκους στο ΝΒΑ. Ζήτησε συγγνώμη τελικά το ΝΒΑ Europe.

Ο επίσημος λογαριασμός του ΝΒΑ στο Instagram (NBA Europe) υπέπεσε σε μέγιστο σφάλμα σε βάρος του Ένες Καντέρ, ξεχνώντας να τον συμπεριλάβει σε ένα post που έκανε σε μία ψηφοφορία για τον καλύτερο εν ενεργεία Τούρκο ΝΒΑερ. Αυτό όμως έφερε την αντίδραση του Καντέρ με πολύ σκληρά λόγια και, τελικά, μία μεγάλη συγνώμη από το ΝΒΑ Europe!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Ο λογαριασμός του ΝΒΑ Europe στο Instagram "ανέβασε" μία φωτογραφία που εμφανιζόντουσαν οι Τσέντι Οσμάν, Ερσάν Ιλιασόβα και Φουρκάν Κορκμάζ, γράφοντας: " Ποιος Τούρκος παίκτης θεωρείτε ότι έχει την καλύτερη σεζόν μέχρι τώρα"; Η απουσία του Καντέρ όμως από την φωτογραφία - ανεξάρτητα αν έγινε κατά λάθος ή όχι - εξόργισε τον σέντερ των Νικς, ο οποίος εδώ και κάτι παραπάνω από έναν χρόνο βρίσκεται σε κόντρα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίμ Ερντογάν, με αποτέλεσμα να του έχει αφαιρεθεί το διαβατήριό του από την Τουρκία και να κατηγορείται ότι προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση, όντας εχθρός του έθνους. Η απάντηση του Καντέρ όλον αυτό τον καιρό είναι να υποστηρίζει σε όλους τους τόνους ότι ο Ερντογάν είναι ένας δικτάτορας.

Βλέποντας αυτό το post, ο Καντέρ "ανέβασε" στο twitter την σχετική φωτογραφία και εγραψε: " Ουάου! Φοβάστε να βάλετε το όνομά μου! Φοβισμένα ποντίκια. επίδραση του δικτάτορα Καντέρ. Ο οργανισμός (σ.σ του ΝΒΑ) υποτίθεται ότι πρέπει να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σταματήστε να φοβάστε έναν δικτάτορα και κάντε αυτό που είναι σωστό. Ελπίζω να μάθατε το μάθημά σας".

Όπως γίνεται σαφές, η αντίδραση του Καντέρ δημιούργησε θόρυβο, με αποτέλεσμα το ΝΒΑ Europe να "κατεβάσει" άμεσα την φωτογραφία και να ανεβάσει μία καινούρια, στην οποία πλέον υπήρχε και ο Καντέρ, γράφοντας: " Μία απαραίτητη διόρθωση. Φυσικά και ο Ένες Καντέρ έπρεπε να συμπεριληφθεί. Ζητάμε συγνώμη, λάθος μας". Λίγο αργότερα ο Καντέρ με νέο post στο twitter αποδέχθηκε την συγνώμη.

Για την ιστορία, ο Καντέρ την φετινή σεζόν έχει 15 πόντους και 11.6 ριμπάουντ μέσο όρο. Την ίδια στιγμή, ο Οσμάν έχει 11.4 πόντους και 5.2 ριμπάουντ μέσο όρο, ο Ιλιάσοβα 7.5 πόντους και 5.7 ριμπάουντ μέσο όρο και ο Φουρκάν Κορκμάζ 4.9 πόντους και 1.8 ριμπάουντ μέσο όρο.

AP Photo/Brandon Dill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ