NBA

Εμπίντ: Εφιαλτική βραδιά με 0 πόντους με 0/11 σουτ!

Εμπίντ: Εφιαλτική βραδιά με 0 πόντους με 0/11 σουτ!
AP Photo/Matt Slocum AP PHOTO/MATT SLOCUM

Ο Τζοέλ Εμπίντ βίωσε την χειρότερη βραδιά της καριέρας του στην ήττα των Σίξερς στο Τορόντο, με τους πρωταθλητές να τον κρατούν άποντο με 0/11 σουτ, δείχνοντας ότι έχουν βρει το κουμπί του.

Ο Τζοέλ Εμπίντ είχε μία ακόμα βραδιά στο Τορόντο που θα ήθελε να ξεχάσει. Μερικούς μήνες μετά τον αποκλεισμό των Σίξερς από τους Ράπτορς στο Τορόντο στο Game 7 του 2ου γύρου των playoffs εξαιτίας του αδιανόητου buzzer-beater του Κουάι Λέοναρντ, ο Εμπίντ επέστρεψε για πρώτη φορά στο γήπεδο που πληγώθηκε όσο ποτέ άλλοτε και βίωσε την χειρότερη βραδιά της καριέρας του!

Με τους Ράπτορς να υποδέχονται τους Σίξερς, ο Εμπίντ είδε τους Ράπτορς να φτάνουν στη νίκη με 101-96, με τον ίδιο να μένει άποντος με 0/11 σουτ (0/7 δίποντα, 0/4 τρίποντα) και 0/3 βολές, 13 ριμπάουντ και 4 λάθη σε 32 λεπτά συμμετοχης!

Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του Καμερουνέζου που έμεινε χωρίς πόντο σε έναν αγώνα, με τον Μαρκ Γκασόλ (κυρίως) και τους υπόλοιπους ψηλούς να του προκαλούν εφιάλτες.

" Δεν γίνεται να παίζω έτσι. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα είχα 0 πόντους σε αγώνα ΝΒΑ, αλλά συμβαίνουν αυτά. Κάποιες βραδιές βάζεις σουτ, κάποιες άλλες όχι. Κάποιες βραδιές είσαι 'καυτό', κάποιες κρύος" δήλωσε ο ίδιος μετά τον αγώνα δείχνοντας ψύχραιμος, πριν εξηγήσει στην συνέχεια τι ήταν αυτό που τον δυσκόλεψε: " Αμυντικά, οι Ράπτορς είναι παντού. Έχουν μάκρος και πάντα γεμίζουν το "ζωγραφιστό'".

Η τελευταία ατάκα του Εμπίντ ήταν και αυτή που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού έδειξε ότι δεν αισθανόταν αρκετά άνετα για να πάει στο "ζωγραφιστό". Αυτό δεν δικαιολογεί βέβαια ότι από τα 11 σουτ που επιχείρησε, μόλις τα δύο ήταν στο "ζωγραφιστό", ενώ πόσταρε μόλις μία φορά σε όλο το παιχνίδι (δεν είναι τυπογραφικό, αλλά πόσταρε μόνο μία φορά!), όταν την φετινή σεζόν ποστάρει κατά μέσο όρο 7.9 φορές ανά αγώνα, περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη της λίγκας!

Βλέποντας πάντως κάποιος τα σημεία από τα οποία επιχείρησε κάθε σουτ στον αγώνα με τους Ράπτορς, πιο πιθανό είναι να πίστεψε ότι πρόκειται για περιφερειακό (ή έστω... Stretch ψηλό) παρά ένας παίκτης που είναι γνωστός ως καλλιτέχνης στο παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι:

Εμπίντ: Εφιαλτική βραδιά με 0 πόντους με 0/11 σουτ!

Όπως και να έχει, είναι σαφές ότι οι Ράπτορς - και ειδικότερα ο Μαρκ Γκασόλ - φαίνεται πως έχουν βρει το κουμπί του Εμπίντ, κάνοντάς του για ακόμα μία φορά την ζωή δύσκολη, με τον Καμερουνέζο σέντερ να φαίνεται να φοβάται να πάει προς το καλάθι. Μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδρασή του από εδώ και πέρα.

AP Photo/Matt Slocum

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ