NBA

Ελεύθερος από τους Νετς ο Φαρίντ, που πάει Ρόκετς

Ελεύθερος από τους Νετς ο Φαρίντ, που πάει Ρόκετς
AP Photo/Charles Krupa AP PHOTO/CHARLES KRUPA

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα οι Νετς εξαγόρασαν το συμβόλαιο του Κένεθ Φαρίντ, ο οποίος έχει ήδη συμφωνήσει με τους Ρόκετς προκειμένου να ενταχθεί στο ρόστερ τους!

Ο Κένεθ Φαρίντ προβάρει ήδη τα ερυθρόλευκα των Ρόκετς! Αυτό υποστηρίζουν τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, με το ESPN να είναι το πρώτο μέσο που αποκάλυψε ότι ο Κένεθ Φαρίντ συμφώνησε με τους Νετς να μείνει ελεύθερος και έχει ήδη συμφωνήσει να ενταχθεί στο ρόστερ των Ρόκετς!

Ο 30χρονος φόργουορντ/σέντερ είχε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν με τους Νετς - στους οποίους πήγε μέσω ανταλλαγής το καλοκαίρι - έναντι περίπου 13 εκατ. δολαρίων, αλλά δεν βρήκε ποτέ ρόλο στην ομάδα. Το Μπρούκλιν λοιπόν αποφάσισε ότι δεν τον χρειάζεται και εξαγόρασε το συμβόλαιό του, με τον Φαρίντ να αναμένεται να είναι επίσημα ελεύθερος την Δευτέρα (21/1).

Εκείνη τη μέρα εκτός απροόπτου θα επισημοποιηθεί και η συμφωνία του με τους Ρόκετς, οι οποίοι έχουν μπροστά τους δύο ημέρες για να αδειάσουν μία θέση στο ρόστερ τους προκειμένου να κάνουν χώρο για χάρη του, αφού αυτή τη στιγμή έχουν 15 παίκτες με συμβόλαιο.

Η προσθήκη του Φαρίντ αναμένεται να δώσει ώθηση στην γραμμή ψηλών των Ρόκετς, οι οποίοι μετά την απώλεια του Κλιντ Καπέλα ( θα μείνει εκτός δράσης για 4-6 εβδομάδες ) είχαν μείνει με μοναδικό σέντερ τον βετεράνο Νένε και χρησιμοποιούσαν σε αυτή την θέση τους Γκάρι Κλαρκ, Μαρκίς Κρις και Πι Τζέι Τάκερ. Ο Φαρίντ είναι θεωρητικά ένας παίκτης που ταιριάζει ιδανικά στο στυλ των Ρόκετς, αφού πρόκειται για έναν ψηλό που είναι εξαιρετικός σε καταστάσεις Pick and Roll και εξαιρετικός ριμπάουντερ.

Την φετινή σεζόν ο Φαρίντ είχε μόλις 5.1 πόντους και 3.7 ριμπάουντ μέσο όρο σε 9.8 λεπτά συμμετοχής με τους Νετς (σε 12 αγώνες). Οι μέσοι όροι της καριέρας του όμως είναι πιο αντιπροσωπευτικοί αυτών που μπορεί να προσφέρει στο παρκέ: 11.3 πόντοι, 8.1 ριμπάουντ και 1 ασίστ μέσο όρο σε 24.5 λεπτά μέσο όρο. Τέτοιους αριθμούς - και ιδανικά ακόμα καλύτερους - περιμένουν από αυτόν στο Χιούστον.

AP Photo/Charles Krupa

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ