ΜΠΑΣΚΕΤ

Έκαναν πλάκα στο Χιούστον οι Μπλέιζερς

Έκαναν πλάκα στο Χιούστον οι Μπλέιζερς
AP PHOTO/ERIC CHRISTIAN SMITH

Οι Μπλέιζερς υποχρέωσαν σε άλλη μία βαριά ήττα τους απογοητευτικούς Ρόκετς (104-85), που έχουν πλέον ρεκόρ 1-5 ένα χρόνο μετά το 65-17 στην κανονική περίοδο (VIDEOS).

Δύο εβδομάδες έχουν συμπληρωθεί στην κανονική περίοδο και οι Ρόκετς εξακολουθούν να ψάχνονται. Οι Μπλέιζερς, από την άλλη, ρολάρουν. Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ πέτυχε 22 πόντους με 8/10 σουτ (είχε και 7 ασίστ), ο Γιουσούφ Νούρκιτς σημείωσε άλλους τόσους (με 7/10 σουτ και 10 ριμπάουντ) και το Πόρτλαντ έκανε περίπατο στο Χιούστον, όπου συνέτριψε τους Ρόκετς 104-85, υποχρεώνοντας τους περσινούς φιναλίστ των δυτικών τελικών στην πέμπτη ήττα σε έξι αγώνες.

Ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ είχε άλλους 19 πόντους για τους Μπλέιζερς, οι οποίοι απλοποίησαν τα πράγματα χάρις σε ένα επιμέρους 36-14 στην δεύτερη και στην τρίτη περίοδο και προηγήθηκαν ακόμα και με 28 πόντους διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο, σημειώνοντας μία απρόσμενα εύκολη νίκη. Η διαφορά δεν έπεσε καθόλου κάτω από τους 15 πόντους μετά τα μέσα της τρίτης περιόδου.

Έκαναν πλάκα στο Χιούστον οι Μπλέιζερς

Ο Κρις Πολ (17 πόντοι, 9 ασίστ) ήταν ο πρώτος σκόρερ του Χιούστον, το οποίο σούταρε με ποσοστό 32,3% και έχασε 33 από τα 43 τρίποντα που επιχείρησε. Νταμπλ-νταμπλ έκανε ο Κλιντ Καπέλα (14 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 3 τάπες), ενώ απογοητευτικός ήταν εκ νέου ο Καρμέλο Αντονι, που έμεινε στους 8 πόντους με 2/12 σουτ.

ΘΑΝΤΕΡ - ΚΛΙΠΕΡΣ: Βρίσκει ρυθμό η OKC

Μετά το απογοητευτικό ξεκίνημα στη χρονιά η Οκλαχόμα Σίτι δείχνει να βρίσκει σιγά σιγά τον εαυτό της. Η Θάντερ έκανε ένα εντυπωσιακό επιμέρους 39-10 στο τρίτο δωδεκάλεπτο και νίκησε εύκολα τους Κλίπερς 128-110, σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε βέβαια από το νέο επεισόδιο στην κόντρα του Ράσελ Γουέστμπρουκ με τον Πάτρικ Μπέβερλι, με αφορμή μία βουτιά του τελευταίου στα πόδια του σούπερ σταρ των γηπεδούχων. Κατά τα άλλα, το παιχνίδι ήταν περίπατος της Οκλαχόμα Σίτι από ένα σημείο και μετά στο δεύτερο ημίχρονο.

Έκαναν πλάκα στο Χιούστον οι Μπλέιζερς

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ (32 πόντοι, 8 ασίστ) και ο Πολ Τζορτζ (32 πόντοι, 12 ριμπάουντ) ήταν οι οδηγοί της Θάντερ, από την οποία ξεχώρισαν ακόμα οι Ντένις Σρέντερ (15 πόντοι) και Στίβεν Ανταμς (18 πόντοι, 12 ριμπάουντ). Στην αντίπερα όχθη, ο Ντανίλο Γκαλινάρι (27 πόντοι) ήταν ο πρώτος σκόρερ των Κλίπερς, οι οποίοι προηγήθηκαν με 13 πόντους διαφορά στο πρώτο ημίχρονο αλλά πλήρωσαν ακριβά τα 25 λάθη που έκαναν.

ΓΚΡΙΖΛΙΣ - ΓΟΥΪΖΑΡΝΤΣ: Νέα νίκη για το Μέμφις

Οι Γκρίζλις συνεχίζουν τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους. Οι "αρκούδες" μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με επιμέρους 18-1, δημιούργησαν διαφορά 18 πόντων και επικράτησαν των Γουίζαρντς με 107-95, φτάνοντας τις τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες. Οι Γκάρετ Τεμπλ (20 πόντοι, 7 ριμπάουντ), Μάικ Κόνλι (19 πόντοι, 7 ασίστ) και Μαρκ Γκασόλ (19 πόντοι, 6 ασίστ, 5 κλεψίματα) ήταν οι κορυφαίοι των Γκρίζλις.

Έκαναν πλάκα στο Χιούστον οι Μπλέιζερς

Η Ουάσινγκτον, από την άλλη, υπέστη την έκτη ήττα σε επτά αγώνες και την τέταρτη στη σειρά, στο φινάλε μία απογοητευτικής δυτικής περιοδείας. Ο Τζον Γουόλ (22 πόντοι, 7 ασίστ) και ο Μπράντλι Μπιλ (17 πόντοι, 7 ασίστ) ήταν ως συνήθως οι πρώτοι σκόρερς των Γουίζαρντς.

Photo credits: AP Photo/Eric Christian Smith

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ