NBA

Άντριου Γουίγκινς: 3ος σκόρερ στην ιστορία της Μινεσότα

Άντριου Γουίγκινς: 3ος σκόρερ στην ιστορία της Μινεσότα
AP PHOTO/JIM MONE

Ο Άντριου Γουίγκινς έχει "ακούσει" περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη των Τίμπεργουλβς, ωστόσο από χθες είναι 3ος σε πόντους στην ιστορία της ομάδας.

O Άντριου Γουίγκινς δεν έχει τελευταία πολλούς υποστηρικτές στη Μινεσότα. Πρόσφατα άκουσε αποδοκιμασίες από το κοινό του Target Center (και απάντησε κι ο ίδιος κριτικάροντας μερίδα των οπαδών), ενώ η κριτική για την απουσία της εξέλιξης στο παιχνίδι του είναι η μόνιμη επωδός κάθε φορά που αναφέρεται το όνομά του. Κι όμως, από χθες ο Καναδός γκαρντ/φόργουορντ είναι 3ος σε πόντους στην ιστορία των Τίμπεργουλβς!

Οι 18 πόντοι που έβαλε στα τρία πρώτα δωδεκάλεπτα της ήττας των "λύκων" στη Νέα Ορλεάνη ήταν αρκετοί ώστε να φτάσει τους 6.995 και να ξεπεράσει τον Κέβιν Λαβ (6.989) στην 3η θέση της ιστορικής λίστας της ομάδας. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς θα αφήσει πίσω του και τον Σαμ Μίτσελ (7.161), που έχει μόνο 166 πόντους παραπάνω. Η κορυφή, πάντως, μοιάζει... απρόσιτη, καθώς ο Κέβιν Γκαρνέτ ολοκλήρωσε την καριέρα του έχοντας 19.201 πόντους.

Την σεζόν που διανύουμε ο Γουίγκινς έχει μέτρια νούμερα σε σύγκριση με την 5ετή επέκταση 146,6 εατομμυρίων δολαρίων που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2017, αλλά και τις προσδοκίες που υπήρξαν εξ αρχής από το Νο. 1 του Draft του 2014. Στους 33 αγώνες που έχει παίξει φέτος με τη φανέλα της Μιινεσότα έχει 16,6 πόντους, 4,0 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ κατά μέσο όρο, σουτάροντας με 39,7% συνολικά και με 35,2% πίσω από τη γραμμή του τρίποντου.

Photo credits: AP Photo/Jim Mone

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ