NBA

Αντονι Ντέιβις: Ο άνθρωπος που κρίνει το μέλλον των Λέικερς

Αντονι Ντέιβις: Ο άνθρωπος που κρίνει το μέλλον των Λέικερς
AP Photo/Marcio Jose Sanchez AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Ο ΛεΜπρόν που του κάνει χώρο. Η ομάδα που είναι χτισμένη πάνω του. Οι απαιτήσεις που έχουν εκτοξευτεί. Οι Λέικερς έδωσαν στον Άντονι Ντέιβις ό,τι ζήτησε. Σε αντάλλαγμα ζητάνε... τα πάντα.

Ο ώμος του Άντονι Ντέιβις ήταν πιασμένος από τον αγώνα με τους Χόρνετς, η συμμετοχή του στο παιχνίδι με τους Γκρίζλις αποφασίστηκε τελευταία στιγμή. Στην δεύτερη περίοδο του αγώνα αποχώρησε προσωρινά. Τίποτα από αυτά όμως δεν είχε σημασία.

Ο Άντονι Ντέιβις έχει την φήμη του παίκτη που τραυματίζεται εύκολα. Το γεγονός ότι σε κάθε μία από τις πρώτες τέσσερις σεζόν του στο ΝΒΑ απουσίασε από τουλάχιστον 14 παιχνίδια έπαιξε τον ρόλο του σε αυτό. Από τότε, κάθε φορά που φαίνεται να τραυματίζεται αρχίζει η ανησυχία. Η εικόνα του λοιπόν να αποχωρεί για τα αποδυτήρια δεν ήταν ακριβώς ευχάριστη για τους φίλους των Λέικερς. Λίγο αργότερα τα είχαν ξεχάσει όλα.

Ο Ντέιβις επέστρεψε σχεδόν άμεσα. Και έμοιαζε ξανά με τον... γνωστό Ντέιβις, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 40 πόντους με 7/17 σουτ, 26/27 βολές και 20 ριμπάουντ σε 30 λεπτά συμμετοχής στη νίκη των Λέικερς με 120-91. Έκανε το πιο γρήγορο παιχνίδι με +40 πόντους και +20 ριμπάουντ στην ιστορία του ΝΒΑ, έσπασε το ρεκόρ του Ντουάιτ Χάουαρντ στην ιστορία των Λέικερς για τις περισσότερες εύστοχες βολές σε ένα παιχνίδι. Πάνω από όλα όμως έδειξε γιατί οι Λέικερς εξαρτώνται πλέον από αυτόν.

Ο ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΧΩΡΟ

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στους Λέικερς τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι αφελής όμως. Ξέρει ότι το μέλλον της ομάδας βρίσκεται στα χέρια του Ντέιβις. Αυτός είναι και ο λόγος που το πρώτο πράγμα που είπε όταν αποκτήθηκε με ανταλλαγή ο “Brow” ήταν πως πλέον η επίθεση των Λέικερς πρέπει να περνάει από το νέο του συμπαίκτη. Αν ο Ντέιβις είναι ικανοποιημένος, τότε όλοι στο Λ.Α θα είναι καλά. Γιατί, πολύ απλά, αν ο Ντέιβις είναι ικανοποιημένος, τότε είναι πιο πιθανό να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα του Λ.Α, το οποίο λήγει στο τέλος της σεζόν.

Αντονι Ντέιβις: Ο άνθρωπος που κρίνει το μέλλον των Λέικερς
AP Photo/Jeff Chiu AP PHOTO/JEFF CHIU

Ο Ντέιβις είναι ο πληρέστερος ψηλός στο ΝΒΑ. Μπορεί να παίξει με πρόσωπο και πλάτη στο καλάθι, να σκοράρει όπως και όποτε θέλει, να πασάρει σαν γκαρντ και ταυτόχρονα να μαρκάρει τον καλύτερο αντίπαλο ψηλό. Έχει το πλήρες πακέτο. Μέρος αυτού φάνηκε κόντρα στους Γκρίζλις, οι οποίοι μπορεί να μην είναι μεγαθήριο, αλλά έχουν μία ενδιαφέρουσα γραμμή ψηλών, αποτελούμενη από τους Γιόνα Βαλαντσιούνας, Τζάρεν Τζάκσον κα Μπράντον Κλαρκ. Κανείς από αυτούς δεν μπόρεσε καν να τον περιορίσει κι ας γκρίνιαξε μετά το παιχνίδι ο Βαλαντσιούνας για κάποια από τα φάουλ που κέρδισε ο Ντέιβις.

Οι Λέικερς είναι ακόμα η ομάδα του ΛεΜπρόν. Θέλουν όμως να γίνουν η ομάδα του Ντέιβις και ο λόγος είναι εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στους Γκρίζλις. Εμφανίσεις που δείχνουν ότι με αυτόν σε τέτοια κατάσταση μπαίνουν δικαίως στην κουβέντα για τους διεκδικητές του τίτλου, αφού δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν ταυτόχρονα στο παρκέ δύο από τους πέντε καλύτερους παίκτες στο ΝΒΑ.

ΣΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, οι Λέικερς αυτή τη φορά χτίστηκαν με βάση την λογική, κάτι που δεν ήταν δεδομένο πάντα. Ο λόγος είναι ξεκάθαρος: Σε αντίθεση με ό,τι προηγήθηκε με τους παίκτες που φόρεσαν στο παρελθόν την φανέλα της ομάδας, ο Ντέιβις είναι ένας παίκτης που δεν σηκώνει λάθη. Οφείλουν να του φτιάξουν μία ομάδα χτισμένη γύρω του, τόσο για να δουν την καλύτερη δυνατή έκδοσή του, όσο και για να τον έχουν ευχαριστημένο ενόψει του καλοκαιριού.

Ο Ντέιβις θέλει να είναι το Νο1, αλλά χωρίς να έχει την αντίστοιχη πίεση και έχει στο πλευρό του τον καλύτερο παίκτη στο ΝΒΑ την τελευταία 10ετία (ΛεΜπρόν Τζέιμς). Ζήτησε να παίζει κυρίως πάουερ φόργουορντ και οι Λέικερς κράτησαν τον ΜακΓκί και απέκτησαν τον Κάζινς – και όταν αυτός τραυματίστηκε τον Χάουαρντ. Θέλει να έχει στο πλευρό του 3–and–D παίκτες (μετάφραση: καλοί σουτέρ που παίζουν καλή άμυνα) και οι Λέικερς έβαλαν στο πλευρό του τους Ντάνι Γκριν, Έιβερι Μπράντλεϊ, Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ και Τζάρεντ Ντάντλεϊ. Χρειάζεται κι άλλους σουτέρ στο παρκέ και έμεινε ο Κάιλ Κούζμα, ενώ αποκτήθηκαν οι Κουίν Κουκ και Τρόι Ντάνιελς. Θέλει παίκτη για να παίζει Πικ εν Ρολ ή Πικ εν Ποπ και έμεινε ο Ρατζόν Ρόντο.

Οι Λέικερς έχουν στήσει γύρω από τον Ντέιβις μία ομάδα ακριβώς όπως την ονειρεύτηκε προκειμένου να λάμψει. Το μόνο που ζητούν από αυτόν είναι τα... πάντα, δηλαδή το πρωτάθλημα και μία μακροχρόνια δέσμευση. Αν έρθει το πρώτο, τότε λογικά θα έρθει και το δεύτερο. Ακόμα και μία πορεία βαθιά στα playoffs όμως μπορεί να είναι αρκετή για να πειστεί. Ειδικά όταν έχει τον χώρο και τον χρόνο να κάνει όσα έκανε κόντρα στους Γκρίζλις.

AP Photo/Marcio Jose Sanchez, Jeff Chiu

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ