ΜΠΑΣΚΕΤ

Αναπάντεχη δήλωση από τον Ίρβινγκ: "Θα σταματήσω νέος το μπάσκετ"

Αναπάντεχη δήλωση από τον Ίρβινγκ: "Θα σταματήσω νέος το μπάσκετ"
AP PHOTO/MATT YORK

Μια δήλωση που ουδείς περίμενε να ακούσει έκανε ο Καϊρί Ίρβινγκ, λίγες ώρες πριν το ματς των Μπόστον Σέλτικς με τους Ατλάντα Χοκς του 41χρονου Βινς Κάρτερ.

Στα 26 του έχει ήδη κατακτήσει ένα πρωτάθλημα. Οδήγησε μαζί με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ το 2016 και πλέον αγωνίζεται στη Βοστώνη με τη φανέλα των Σέλτικς. Ο Καϊρί Ίρβινγκ θεωρείται ένας εκ των 4-5 κορυφαίων πόιντ γκαρντ του ΝΒΑ, το καλοκαίρι θα υπογράψει νέο maximum συμβόλαιο (πιθανότατα στους Κέλτες), ωστόσο μάλλον δεν θα τον βλέπουμε για πολλά ακόμη χρόνια στα παρκέ.

Ο ταλαντούχος γκαρντ έκανε μια αναπάντεχη δήλωση που έπιασε πολύ κόσμο απροετοίμαστο, λίγες ώρες πριν το ματς με τους Ατλάντα Χοκς στους οποίους αγωνίζεται ο 41χρονος Βινς Κάρτερ: " Όχι, όχι, ελπίζω κάπου ανάμεσα στα 30 και τα 35 να έχω τελειώσει με το μπάσκετ" είπε στους ρεπόρτερ και συνέχισε: " Το άθλημα το αγαπώ, όμως όλα αυτά που βρίσκονται γύρω του δεν με ενδιαφέρουν. Το να γίνω παίκτης του ΝΒΑ ήταν ένα όνειρο για εμένα, από όταν ήμουν παιδί. Παρόλα αυτά, τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν πλέον όσο με ενδιέφεραν στο παρελθόν".

Ποια είναι αυτά τα "υπόλοιπα"; Η λάμψη που συνοδεύει έναν superstar του ΝΒΑ, τα δεκάδες εκατομμύρια, η διαμονή σε πεντάστερα ξενοδοχεία, οι πτήσεις με ιδιωτικά αεροπλάνα, η χλιδάτη ζωή με λίγα λόγια που απολαμβάνει ένας αθλητής του δικού του επιπέδου. Αν υποθέσουμε, λοιπόν, ότι ο Ίρβινγκ θα υπογράψει το καλοκαίρι του 2019 ένα πενταετές συμβόλαιο, τότε είναι αρκετά πιθανό να τον δούμε στα 32 του χρόνια να γράφει τον επίλογο.

Προς το παρόν, σε 458 αγώνες στο ΝΒΑ, ο Ίρβινγκ έχει 22 πόντους με 49.5% στα δίποντα, 38.7% στα τρίποντα, 87.3% στις βολές, 3.5 ριμπάουντ, 5.5 ασίστ και 1.3 κλεψίματα ανά 33.9 λεπτά συμμετοχής. Φέτος διανύει την όγδοη σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας και με τις φετινές αποδοχές θα έχει εισπράξει 95.207.624 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ