NBA

Αφεντικό του Λος Άντζελες οι Κλίπερς

Αφεντικό του Λος Άντζελες οι Κλίπερς
AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Οι Κλίπερς πήραν το ντέρμπι του Λος Αντζελες με 113-105 και απομάκρυναν ακόμα περισσότερο από τα playoffs τους Λέικερς, που είδαν και τον Κάιλ Κούζμα να αποχωρεί τραυματίας (VIDEO).

Ο Πάτρικ Μπέβερλι το έστειλε το μήνυμα την παραμονή του ντέρμπι: " Οι Κλίπερς είναι η καλύτερη ομάδα στο Λ.Α.". Η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς δεν έμεινε στα λόγια. Οι Κλίπερς νίκησαν για δεύτερη φορά -σε τρεις αγώνες φέτος- τους Λέικερς 113-105 και έφτασαν τις τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες να μπουν στα playoffs.

Οι Κλίπερς έχουν πλέον ρεκόρ 37-29, την ίδια ώρα που οι Λέικερς έπεσαν στο 30-34 και εξακολουθούν να βυθίζονται. Η ομάδα του Λουκ Γουόλτον αποδοκιμάστηκε έντονα από το κοινό του Staples Center, καθώς μετράει επτά ήττες στους τελευταίους εννέα αγώνες και βρίσκεται πλέον 5,5 ολόκληρα ματς κάτω από την 8η θέση της δυτικής περιφέρειας, με 18 να απομένουν στην κανονική περίοδο. Και σαν να μην έφτανε η νέα ήττα, είδε και τον Κάιλ Κούζμα να αποχωρεί με διάστρεμμα κατά την διάρκεια της τέταρτης περιόδου...

Η βραδιά δεν άρχισε πάντως άσχημα για τους (τυπικά) γηπεδούχους. Οι Λέικερς έκλεισαν την πρώτη περίοδο με 34-26 και προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά στο 13' (36-26). Από εκεί και πέρα πάντως την μπαγκέτα στο ματς την ανέλαβαν οι φιλοξενούμενοι. Οι Κλίπερς πήραν σχετικά γρήγορα το προβάδισμα στο 19' (43-45) και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη με ένα επιμέρους 5-20 από το 33' έως το 38', όταν ξέφυγαν στο σκορ με 87-99. Οι Λέικερς πλησίασαν με ένα σερί 7-0 στους πέντε πόντους, αλλά οι "Κλιπς" πάτησαν το γκάζι από εκεί και πέρα.

Έξι παίκτες σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων για την ομάδα του Ντοκ Ρίβερς, ενώ οι ΛεΜπρόν Τζέιμς (27 πόντοι) και Ραζόν Ρόντο (έκανε το 32ο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του) ήταν οι κορυφαίοι των Λέικερς, οι οποίοι σούταραν με ποσοστό 41,8% και εκτός του τραυματισμού του Κούζμα, δεν είχαν και τον Μπράντον Ινγκραμ λόγω ενοχλήσεων στον δεξιό ώμο.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΪΚΕΡΣ (Γουόλτον): Κούζμα 13, Τζέιμς 27 (8 ριμπάουντ, 6 ασίστ), ΜακΓκι 7, Ρόντο 24 (10/18 σουτ, 10 ριμπάουντ, 12 ασίστ), Μπούλοκ 7, Μουσκάλα 6, Βάγκνερ, Κάλντγουελ-Πόουπ 4, Καρούζο, Χαρτ 17.

Λ.Α. ΚΛΙΠΕΡΣ (Ρίβερς): Γκαλινάρι 23, Ζούμπατς 7, Μπέβερλι 13 (9 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα), Σάμετ 12, Γκίλγκιους-Αλεξάντερ 14, Γκριν 3 (8 ριμπάουντ), Χάρελ 14 (11 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γουίλιαμς 21, Τεμπλ 2, Γουάλας 4, Θόρνγουελ.

Δείτε εδώ την κατάταξη σε όλους τους ομίλους του ΝΒΑ.

Photo credits: AP Photo/Marcio Jose Sanchez

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ