NBA

2020 ΝΒΑ All-Star Weekend: Σημαντικές αλλαγές στον διαγωνισμό τριπόντων

2020 ΝΒΑ All-Star Weekend: Σημαντικές αλλαγές στον διαγωνισμό τριπόντων
AP Photo/Nick Wass AP PHOTO/NICK WASS

To ΝΒΑ ανακοίνωσε ότι θα αλλάξουν κάποια πράγματα στον διαγωνισμό τριπόντων, αφού πρόσθεσε δύο ακόμα σουτ, ενώ αύξησε και τον χρόνο που θα έχουν οι συμμετέχοντες για να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους.

Το ΝΒΑ συνεχίζει να ψάχνει τρόπους να εξελίσσεται. Το έδειξε λοιπόν με τη νέα απόφαση που πήρε προκειμένου να ανεβάσει το επίπεδο στον διαγωνισμό τριπόντων στο προσεχές All Star Weekend του Σικάγο (14-16/2).

Βλέποντας τους παίκτες να σουτάρουν όλο και πιο πίσω από την γραμμή του τριπόντου, η λίγκα αποφάσισε να δώσει στο κοινό αυτό που βλέπει τόσο καιρό να γίνεται στο παρκέ: Μακρινά σουτ!

Όπως λοιπόν έγινε γνωστό, στον προσεχή διαγωνισμό τριπόντων θα υπάρχουν δύο έξτρα σουτ, τα οποία θα αξίζουν 3 πόντους. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε γύρο ένας παίκτης θα επιχειρεί 27 σουτ και όχι 25 όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Για να συμβεί μάλιστα αυτό, αποφασίστηκε να αυξηθεί ο χρόνος που θα έχουν οι διαγωνιζόμενοι στα 70 δευτερόλεπτα, αντί για τα 60 δευτερόλεπτα που είχαν μέχρι τώρα.

Οι δύο μπάλες για αυτά τα δύο έξτρα σουτ θα τοποθετηθούν σε απόσταση 9 μέτρων από το καλάθι, ανάμεσα στις βάσεις που βρίσκονται στα "φτερά" (τις 45 μοίρες δηλαδή) και και την κορυφή. Οι μπάλες θα έχουν πράσινο χρώμα.

Τα τελευταία χρόνια αυτό που ίσχυε στον διαγωνισμό ήταν το εξής: Οι παίκτες επιχειρούσαν 25 σουτ, 5 από κάθε θέση (από τις δύο γωνίες, από τις δύο πλευρές στις 45 μοίρες και από την κορυφή). Στους 4 από τους 5 σταθμούς υπήρχαν 4 κανονικές μπάλες και μία πολύχρωμη που άξιζε δύο πόντους, ενώ ο κάθε διαγωνιζόμενος είχε το δικαίωμα να επιλέξει μία θέση από την οποία όλες οι μπάλες θα ήταν πολύχρωμες και θα άξιζαν δύο πόντους η κάθε μία. Όλα αυτά έμειναν λοιπόν, απλώς προστέθηκαν δύο ακόμα σουτ.

Για την ιστορία, στον φετινό διαγωνισμό τριπόντων θα πάρουν μέρος οι Ζακ ΛαΒίν (Μπουλς), Ντάμιεν Λίλαρντ (Μπλέιζερς), Τζο Χάρις (Νετς), Τρε Γιανγκ (Χοκς), Νταβίνς Μπέρτανς (Γουίζαρντς), Μπάντι Χιλντ (Κινγκς), Ντάνκαν Ρόμπινσον (Χιτ), Ντεβόντε Γκράχαμ (Χόρνετς)

AP Photo/Nick Wass

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ