ΜΠΑΣΚΕΤ

Χωρίς Γιουλ, ΝΒΑερς και... ασίσταντ κόουτς η Ισπανία στα "παράθυρα"

Χωρίς Γιουλ, ΝΒΑερς και... ασίσταντ κόουτς η Ισπανία στα "παράθυρα"
EUROKINISSI

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο θα ανακοινώσει σήμερα (3/9) την προεπιλογή της Ισπανίας ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με ισπανικά δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι οι ΝΒΑερς και ο Γιουλ δεν θα συμπεριληφθούν σε αυτή!

Η Ισπανία αναμένεται να προστεθεί και αυτή στις χώρες που θα παραταχθούν με σημαντικές απουσίες στους πρώτους αγώνες της 2ης φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA. Για την ακρίβεια, αν ισχύουν αυτά που αναφέρουν τα ΜΜΕ της Ισπανίας, θα έχουν τις περισσότερες και ηχηρότερες απουσίες από κάθε άλλη χώρα!

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Ισπανών, στην προεπιλογή της ομάδας που θα ανακοινωθεί σήμερα (3/9) ενόψει των αγώνων με την Ουκρανία (14/9) και την Λετονία (17/9) δεν θα υπάρχουν τα ονόματα των ΝΒΑερ της χώρας (Πάου και Μαρκ Γκασόλ, Ουίλ και Χουάντσο Ερνάνγκομεζ, Νίκολα Μίροτιτς, Σερτζ Ιμπάκα, Ρίκι Ρούμπιο, Άλεξ Αμπρίνες, Χοσέ Καλντερόν), καθώς ούτε και αυτά των Σέρχιο Γιουλ και Ρούντι Φερνάντεθ της Ρεάλ.

Για την ακρίβεια, το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Σκαριόλο να καλέσει μόλις έναν παίκτη από κάθε ισπανική ομάδα που αγωνίζεται στην EuroLeague (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Γκραν Κανάρια). Εκτός απροόπτου πάντως θα καλέσει κανονικά τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ της ΤΣΣΚΑ.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης πάντως για τους Ισπανούς είναι ότι ο Σκαριόλο κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορεί να υπολογίσει ούτε στην βοήθεια του προπονητικού του επιτελείου! Ο λόγος είναι ότι και οι 4 βοηθοί του εργάζονται σε συλλόγους (Πο Αριόλ και Ανχέλ Σάντσεθ-Κανέτ στη Μάλαγα, Πάκο Βάσκεθ στην Ανδόρα και Μανόλο Αλέρ στην κινεζική Guangzhou Long-Lions), με τις ομάδες να μην τους έχουν δώσει ακόμα άδεια να ενσωματωθούν στην εθνική ομάδα! Όσο για το ποιοι θα καλύψουν τα κενά τους; Πιθανότατα οι προπονητές των "μικρών" εθνικών ομάδων της χώρας.

Η Ισπανία βρίσκεται στο Group I και βρίσκεται σε θέση ισχύος, αφού έχει ρεκόρ 6-0. Στον ίδιο όμιλο έχει μαζί την Τουρκία (4-2), την Λετονία (4-2), το Μαυροβούνιο (3-3), την Ουκρανία (3-3) και την Σλοβενία (2-4).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ