ΜΠΑΣΚΕΤ

Όταν ο Σέρχιο Γιούλ σημείωσε 71 πόντους

Όταν ο Σέρχιο Γιούλ σημείωσε 71 πόντους

Ο Σέρχιο Γιούλ είναι αυτό που λέμε "γεννημένος σκόρερ". Δεν το λέμε (μόνο) εμείς, μιλούν τα κατορθώματα στη διάρκεια της καριέρας του. Από 15 ετών άλλωστε είχε δείξει πως... το έχει (pic).

Το επιθετικό ταλέντο ή το έχεις ή δεν το έχεις. Ενδιάμεση κατάσταση δεν υπάρχει, πόσω μάλλον κάτι επίκτητο. Πρόκειται για ένα... χάρισμα που ενυπάρχει στον εκάστοτε παίκτη, μέσω του οποίου προσπαθεί να αυξήσει τις "μετοχές" του για να υπογράφει ολοένα και μεγαλύτερα συμβόλαια. Ο Σέρχιο Γιούλ έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων στη Ρεάλ Μαδρίτης τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να υπογράψει νέο πολυετές συμβόλαιο -κι αφού πρώτα οι Χιούστον Ρόκετς είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Πριν απ όλα αυτά όμως, έκανε κάτι που ελάχιστοι ξέρουν, αλλά όλοι... παραδέχονται! "Βομβάρδισε" το καλάθι της Jovent de Alaior, ενόσω ήταν ακόμη ανήλικος. Σε ηλικία 15 ετών, κι ενώ ακόμη φορούσε τη φανέλα της La Salle Mahón, ο νυν γκαρντ της "Βασίλισσας" άφησε άπαντες με το στόμα ανοιχτό. Γιατί; Σκόραρε 71 (!) πόντους, στη νίκη της ομάδας του με 117-105. Ήτοι πέτυχε το 60.7% των πόντων, την ώρα που μοίρασε 19 ασίστ (άρα συμμετείχε σε ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό στη νίκη της La Salle Mahón).

Όταν ο Σέρχιο Γιούλ σημείωσε 71 πόντους

Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο ένιωθα εξαιρετικά! Είχαμε πολλές απουσίες και τραυματισμούς, οπότε έπρεπε να κάνω πολλά", είπε αρχικά μιλώντας για τον αγώνα που " άλλαξε την καριέρα μου. Αυτό ήταν το παιχνίδι που γύρισε τον διακόπτη της ζωής μου". Γιατί; Πολύ απλά επειδή " σε εκείνο το παιχνίδι με είδαν οι άνθρωποι της Μανρέσα και μου προσέφεραν το πρώτο μου συμβόλαιο. Από εκείνο το βράδυ άρχισαν όλα...".

Το ιστορικό φύλλο αγώνα

Όταν ο Σέρχιο Γιούλ σημείωσε 71 πόντους
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ