ΜΠΑΣΚΕΤ

Liga Endesa: Εγκρίθηκε το "ειδικό πλάνο" για την ολοκλήρωση της σεζόν

Barcelona's Adam Hanga controls the ball during the Euro League basketball match between Olimpia Milan and FC Barcelona Lassa, in Milan, Italy, Friday, Nov. 1, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
Barcelona's Adam Hanga controls the ball during the Euro League basketball match between Olimpia Milan and FC Barcelona Lassa, in Milan, Italy, Friday, Nov. 1, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Οι ομάδες της Liga Endesa συμφώνησαν για τον τρόπο ολοκλήρωσης της φετινής σεζόν, με τη διεξαγωγή όλων των αγώνων σε μία τοποθεσία, παρουσία των δώδεκα (12) πρώτων ομάδων του βαθμολογικού πίνακα.

Η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Απριλίου μεταξύ των ομάδων της Liga Endesa έβγαλε... άσπρο καπνό αναφορικά με τον τρόπο ολοκλήρωσης της φετινής σεζόν, η οποία έχει επηρεαστεί από την πανδημία του κορονοϊού. Οι ομάδες συμφώνησαν για το πώς και το πότε (όχι όμως για το πού) προκειμένου να σωθεί η χρονιά και να υπάρξουν αγώνες που θα κρίνουν τον φετινό τίτλο.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε το ειδικό πλάνο συμμετοχής των δώδεκα (12) πρώτων ομάδων του βαθμολογικού πίνακα σε μία τοποθεσία. Το format θα αφορά σε διαχωρισμό τους σε δύο ομίλους των έξι, με τη διεξαγωγή αγώνων και την πρόκριση των δύο πρώτων από κάθε όμιλο στην ημιτελική φάση.

Στον Α' Όμιλο θα είναι οι: Μπαρτσελόνα, Τενερίφη, Μπιλμπάο, Μπασκόνια, Ουνικάχα Μάλαγα και Μπανταλόνα. Στον Β' Όμιλο θα είναι οι: Ρεάλ Μαδρίτης, Σαραγόσα, Ανδόρα, Βαλένθια, Μπούργος και Γκραν Κανάρια.

Liga Endesa: Εγκρίθηκε το "ειδικό πλάνο" για την ολοκλήρωση της σεζόν

Όπως προέκυψε μάλιστα από τη συζήτηση των ομάδων, δεν πρόκειται να υπάρξει υποβιβασμός στη LEB Oro, πράγμα που σημαίνει πως τόσο η Φουενλαμπράδα όσο και η Εστουδιάντες θα "σώσουν" την κατηγορία. Μένει βέβαια να αποφαφηνιστεί τι θα γίνει με τη δεύτερη κατηγορία και αν αυτή θα δώσει ομάδες στη Liga Endesa για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Από εκεί και πέρα, η Ανδόρα προστέθηκε στη Μαδρίτη και τα Κανάρια Νησιά ως υποψήφια για τη φιλοξενία αυτού του ειδικού τουρνουά για το φινάλε της σεζόν, ενώ η 31η Μαΐου ορίστηκε ως η καταληκτική ημερομηνία για την έναρξη των αγώνων (θα δοθούν τρεις εβδομάδες προετοιμασίας), με την τελευταία αναμέτρηση (σε περίπτωση που τόσο οι ημιτελικοί όσο και οι τελικοί πάνε σε πέντε αγώνες) να διεξάγεται στις 10 Ιουλίου. Σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν έχει καταστεί δυνατό να γυρίσουν οι παίκτες στα παρκέ, τότε η σεζόν πιθανότατα θα ακυρωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ