ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Γιατράς στο Sport24.gr: "Θα διεκδικήσουμε το Κύπελλο με όλες μας τις δυνάμεις"

Γιατράς στο Sport24.gr: "Θα διεκδικήσουμε το Κύπελλο με όλες μας τις δυνάμεις"

Ο προπονητής του Προμηθέα Πάτρας, Μάκης Γιατράς μιλά στο Sport24.gr για τον ημιτελικό με το Περιστέρι, το "πρέπει" που "προέκυψε" μετά τον Παναθηναϊκό, τις προθέσεις του Βαγγέλη Λιόλιου και τον αυθορμητισμό του στον πάγκο.

Τον περασμένο Νοέμβρη, ο Προμηθέας έριξε... βόμβα στα προημιτελικά του Κυπέλλου, αφήνοντας εκτός θεσμού τον Παναθηναϊκό. Έκτοτε, η πορεία των περσινών φιναλίστ της ΕΚΟ Basket League στις υπόλοιπες δύο διοργανώσεις (Πρωτάθλημα και EuroCup) έδωσε άλλη διάσταση στην έκπληξη εκείνου του νοκ-άουτ αγώνα με το "τριφύλλι", όπως επίσης και στο "πρέπει" που αυτή προκάλεσε στην Πάτρα.

"Το Κύπελλο ήταν ένας στόχος που προέκυψε μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Δεν θα μας έλεγε κανείς τίποτα αν είχαμε χάσει εκείνο το παιχνίδι", λέει ο Μάκης Γιατράς στο Sport24.gr, λίγο πριν η ομάδα του υποδεχτεί το Περιστέρι στα ημιτελικά του θεσμού.

Ο Έλληνας τεχνικός, βλέπει πια την ομάδα του να είναι περικυκλωμένη από προκλήσεις: Το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα playoffs, η πρόκριση στους "8" του EuroCup και -πλέον- η επίτευξη ενός χειροπιαστού στόχου, με την κατάκτηση ενός τροπαίου. Τρεις στόχοι, για τους οποίους οι Πατρινοί έχουν θέσει γερές βάσεις. Ακολουθούν κατά πόδας την ΑΕΚ στη δεύτεη θέση του Πρωταθλήματος, κρατούν στα δικά τους χέρια την πρόκριση στα προημιτελικά του EuroCup και έχουν το πλεονέκτημα της έδρας στον ημιτελικό της Τετάρτης (12/2) με το Περιστέρι. "Τα όνειρά μας δεν έχουν ταβάνι", ήταν η ατάκα του Μάκη Γιατρά για τις τρεις αυτές διοργανώσεις και προκλήσεις των Πατρινών, με τον ίδιο, να εστιάζει -για την ώρα- σε αυτή του Κυπέλλου: "Θα το κυνηγήσουμε 100%. Έχουμε να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με το Περιστέρι. Η ομάδα είναι σωστά προετοιμασμένη για να προκριθεί στον τελικό. Θα διεκδικήσουμε το τρόπαιο με όλες μας τις δυνάμεις", ήταν το δικό του σύνθημα πριν τον ημιτελικό.

Γιατράς στο Sport24.gr: "Θα διεκδικήσουμε το Κύπελλο με όλες μας τις δυνάμεις"

Τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν. Άλλωστε, το "ιοσοζύγιο" των ανοιχτών λογαριασμών με την Ευρώπη και το EuroCup είναι, για την ώρα, πλεονασματικό: "Οι ομάδες που παίξαμε, τα μπάτζετ που είχαν και αυτά που έχουν καταφέρουν δείχνουν ότι ήταν μεγάλο πράγμα. Αυτό σου δίνει αυτοπεποίθηση. Σου δείχνει ότι μπορείς να κερδίσεις ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, θα δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε. θα προσπαθήσουμε στην Ευρώπη να περάσουμε στους "8" και από εκεί και πέρα στην Ελλάδα, να προσπαθήσουμε να πάμε όσο γίνεται πιο ψηλά", σχολίασε ο 49χρονος τεχνικός, που ξέρει καλά το DNA της ομάδας του, μετά από οκτώ -σχεδόν- χρόνια στον πάγκο της: "Εμείς στον Προμηθέα λέμε ότι είμαστε μία οικογένεια. Αυτό το ακούει κάποιος απ' έξω και λέει, εντάξει, όλοι μια οικογένεια είναι. Εμείς πραγματικά το εννοούμε αυτό. Είμαστε μία οικογένεια. Έχει υγεία η ομάδα και οικονομική αλλά δεν είναι αυτό το κυριότερο. Έχουμε τα μυαλά μας στα κεφάλια μας, πατάμε στα πόδια μας, προσπαθούμε να χαρούμε το παιχνίδι και να βάλουμε νέα παιδιά μέσα σε αυτό. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δίνουν χρόνο και χρήματα για όλα αυτά".

"ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΜΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ... ΓΕΛΑΩ ΚΙ ΕΓΩ"

Ο αυθορμητισμός του Μάκη Γιατρά στον πάγκο του Προμηθέα, οι αντιδράσεις, οι ξαφνικές εκρήξεις και αρκετά ξεσπάσματα σε τάιμ άουτ έχουν γίνει, από αφορμή για σχολιασμό, μέχρι και... viral . Ο ίδιος, αρχικά απομυθοποιεί τις... κοινωνικές διαστάσεις του επαγγέλματός του: "Αυτά τα χρόνια ακούγομαι περισσότερο από όσο θα ήθελα. Δεν νομίζω ότι κάνω κάτι σημαντικό. Εμείς κάνουμε το χόμπι μας. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν πολύ πιο σοβαρές και σημαντικές δουλειές. Παρ' όλα αυτά επειδή η ομάδα του Προμηθέα πάει καλά, ίσως γι' αυτό τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν και σε μένα και στους υπόλοιπους".

Γιατράς στο Sport24.gr: "Θα διεκδικήσουμε το Κύπελλο με όλες μας τις δυνάμεις"

Για να ακολουθήσει ο αυτοσαρκασμός: "Θέλω δεν θέλω, έχω σχέση με τα social media γιατί δεν γίνεται αλλιώς τέτοια εποχή. Από εκεί και πέρα, τίποτα δεν κάνω για να προσποιηθώ, έτσι είναι ο χαρακτήρας μου, έτσι είναι ο εαυτός μου, όταν τα βλέπω μετά σε video γελάω κι εγώ. Έρχεται ο γιος μου και μου τα δειχνει. Βέβαια ο κόσμος πιστεύω δεν το βλέπει αρνητικά γιατί είναι αυθόρμητες αντιδράσεις".

"Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ"

Με την αλλαγή των προπονητών να αποτελεί ρουτίνα του ελληνικού μπάσκετ, η άποψη ενός προπονητή που βρίσκεται στην ομάδα από το 2013 για τη διοίκηση έχει ιδιαίτερη σημασία. Όχι μόνο για τη δική του δουλειά, αλλά γενικότερα για το ελληνικό μπάσκετ: "Δεν του αρέσει να λέμε πολλά λόγια για εκείνον κι εμένα δεν μου αρέσει να το κάνω όλο αυτό, αλλά πραγματικά είναι ένας άνθρωπος που είναι ερωτευμένος με τον αθλητισμό. Όχι μόνο με το μπάσκετ, αλλά με τον αθλητισμό. Αγαπάει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τις Ακαδημίες. Είτε το πιστεύει κανείς, είτε όχι, δίνει μεγαλύτερη προσοχή στις Ακαδημίες παρά στην αντρική ομάδα".

Γιατράς στο Sport24.gr: "Θα διεκδικήσουμε το Κύπελλο με όλες μας τις δυνάμεις"

Άλλωστε, ο ισχυρός άνδρας του Προμηθέα αποτελεί πρόσωπο του παρόντος με μία κίνηση του... μέλλοντος και μία πρωτοβουλία που έχει ήδη δρομολογηθεί για τη βελτίωση του προϊόντος: "Εγώ πιστεύω ότι με συνεργασίες γίνονται πολλά πράγματα. Κανείς δεν μπορεί μόνος του. Ο κύριος Λιόλιος ξέρει τι πρέπει να κάνει και έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις του. Είναι άνθρωπος της συνεργασίας και αν είναι όλοι μαζί μπορούμε να δούμε καλά πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ".

"ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΙΣ"

Η αποχώρηση του Οκτάβιους Έλις για το παραπάνω βήμα στον Ολυμπιακό αντιμετωπίστηκε ενστικτωδώς από τους Πατρινόυς. Μία εξέλιξη που θα μπορούσε να φέρει δυσαρέσκεια για την απόφαση και προβληματισμό ή απόγνωση για την αντικατάστασή του μεσούσης της σεζόν.

Γιατράς στο Sport24.gr: "Θα διεκδικήσουμε το Κύπελλο με όλες μας τις δυνάμεις"

Ο Μάκης Γιατράς πάντως, την υποδέχτηκε με ρεαλισμό, μαζί και με ένα αίσθημα δικαίωσης και περηφάνιας: "Είμαστε στον επαγγελματικό αθλητισμό. Από τη στιγμή που είχε buy-out μπορούσε να φύγει και να πάει σε υψηλότερο επίπεδο. Ο Έλις ήταν ένα παιδί που όταν ήρθε είχε δύσκολη προσαρμογή λόγω ψυχολογίας, αλλά σε αυτά τα τρία χρόνια έδωσε πολλά στην ομάδα, όπως και πήρε. Είμαι χαρούμενος για το βήμα που έκανε και πιστεύω θα καθιερωθεί σε αυτό το επίπεδο. Το είχε δειξει με τις εμφανίσεις του ότι μπορεί να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο. Άλλωστε, αυτό για εμάς είναι χαρά. Θέλω, όμως, κάποια στιγμή η ομάδα να έχει μεγαλώσει τόσο ώστε να μπορεί να τους κρατά. Ο κύριος Λιόλιος το έχει πει ότι θέλει η ομάδα να φτάσει στη EuroLeague, μακάρι να το καταφέρει. Εγώ πιστεύω ότι θα τα καταφέρει".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ