Είδη πρώτης ανάγκης αντί για εισιτήριο στο Προμηθέας - Ρέθυμνο

Είδη πρώτης ανάγκης αντί για εισιτήριο στο Προμηθέας - Ρέθυμνο

Ο Προμηθέας έδειξε και πάλι το κοινωνικό του πρόσωπο, καθώς στηρίζει εμπράκτως την "Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης".

Ο Προμηθέας την Κυριακή (1/4, 17:00) θα φιλοξενήσει το Ρέθυμνο και οι Πατρινοί αποφάσισαν πως όποιος φίλαθλος βρεθεί στο "Δημ. Τόφαλος" με τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης θα έχει το δικαίωμα να λάβει μία δωρεάν πρόσκληση για την αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League.

Η αξιέπαινη κίνηση του Προμηθέα γίνεται στο πλαίσιο της «Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης», η οποία έχει ως στόχο να στηρίξει συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Η ενημέρωση του Προμηθέα αναφέρει;

"Η εφημερίδα «Πελοπόννησος», το pelop.gr και η Interamerican, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, διοργανώνουν για 6η συνεχή χρονιά την εβδομάδα που άρχισε από την Δευτέρα 26/3 την «Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης», με στόχο την ενίσχυση και την στήριξη συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Ο Προμηθέας Πάτρας, με την πάγια ευαισθησία σε ζητήματα κοινωνικής προσφοράς, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος σε μια τέτοια προσπάθεια και ανταποκρινόμενος και φέτος στο σχετικό κάλεσμα θα συγκεντρώσει τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης στον αγώνα απέναντι στο Ρέθυμνο Cretan Kings, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 1 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα, στο «Δημ. Τόφαλος»

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε και στην συνέντευξη τύπου από τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, Τάσο Χρυσανθόπουλο, όποιος φίλαθλος φέρει στο γήπεδο σακούλα με τρόφιμα, φάρμακα ή είδη πρώτης ανάγκης θα έχει δικαίωμα να λάβει πρόσκληση για τον αγώνα με το Ρέθυμνο, χωρίς να πληρώσει το σχετικό αντίτιμο για εισιτήριο.

Να είστε όλοι εκεί προσφέροντας τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για να πετύχουμε όλοι μαζί ένα τρίποντο ανθρωπιάς!

Όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο Τύπου:

Κάθε χρόνο η Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποτελεί μια ευκαιρία συνεργασίας της κοινωνίας και ενίσχυσης της συνοχής της. Στα πλαίσια των πολλών δράσεων που προγραμματίζονται με συνεργασίες φορέων και πολιτών, περιλαμβάνονται ενέργειες όπως συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, αθλητικά δρώμενα, δημιουργία δανειστικών βιβλιοθηκών για σχολεία, αναμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων της πόλης, προσφορά διαγνωστικών ελέγχων υγείας, καθώς και διάφορες ενημερωτικές συναντήσεις και δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Οι δράσεις πραγματοποιούνται στην Πάτρα, ενώ από φέτος επιχειρείται και η σύζευξη με άλλες πόλεις της περιφέρειας που συμμετέχουν στην Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης με παράλληλες, κοινές ή ανεξάρτητες δράσεις.

Έτσι λοιπόν εκτός από το κέντρο και τις γειτονιές της Πάτρας, αυτή η «Εβδομάδα» θα εμπλουτιστεί με ενέργειες και στο Αίγιο, τα Καλάβρυτα, την Κάτω Αχαΐα, τον Πύργο, τη Ναύπακτο, το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, με επιμέρους δράσεις στο ίδιο πνεύμα που θα διοργανωθούν με πρωτοβουλίες των φορέων κάθε περιοχής. Οι κύριοι άξονες που θα κινηθούν οι δράσεις είναι:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: σε συνεργασία με διάφορους φορείς θα συγκεντρωθεί ένας σημαντικός αριθμός τροφίμων προκειμένου να διατεθούν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Μέσω της ευαισθητοποίησης των πολιτών για να στηρίξουν τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη και με σκοπό την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος, η δράση θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα και θα γίνει συγκέντρωση από διαφορετικές πηγές και σε διάφορα σημεία των πόλεων.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ: σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων θα συγκεντρωθούν βιβλία που θα προσφερθούν σε δημοτικά σχολεία που έχουν ανάγκη. Στη δράση αρωγοί θα είναι η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο σκοπός της δημιουργίας των σχολικών βιβλιοθηκών είναι διττός, αφενός οι μαθητές να έχουν πρόσβαση σε βιβλία, που διαφορετικά θα ήταν δύσκολη, και αφετέρου να ενθαρρυνθούν οι μαθητές όλων των σχολείων προς την ανάγνωση βιβλίων που τα τελευταία χρόνια αντικαθίσταται σε πολλές περιπτώσεις με μέσα τεχνολογίας. Και αυτή η δράση θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα, ενώ θα διεξαχθούν παράλληλες δράσεις με τη στήριξη τοπικών φορέων προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων για την βιβλιοανάγνωση. Παράλληλα σε επιμέρους περιοχές θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση παιχνιδιών.

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ: Πλατείες ή πάρκα της ευρύτερης περιφέρειας επιλέγονται προκείμενου να εξωραϊστούν, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και εθελοντές. Ο σκοπός της δράσης είναι παράλληλα με το τελικό αποτέλεσμα που θα είναι η βελτίωση της εικόνας ενός χώρου που όλοι θα μπορούν να απολαμβάνουν, να ευαισθητοποιηθούν παιδιά και έφηβοι σε θέματα που αφορούν τη προστασία των κοινόχρηστων χώρων.

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις παθήσεις της καρδιάς και ενθάρρυνση των πολιτών για πρόγνωση και προστασία μέσω προληπτικών ελέγχων. Σε συνεργασία με τα τοπικά διαγνωστικά κέντρα θα διατεθεί στο κοινό σημαντικός αριθμός δωρεάν εξετάσεων. Οι εξετάσεις θα διατεθούν μέσω κινητής μονάδας αιμοληψίας σε πλατείες της πόλης καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Η δράση απευθύνεται στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τις συγκεκριμένες εξετάσεις και δεν έχουν την δυνατότητα να τις πραγματοποιήσουν, αλλά και στο σύνολο των πολιτών προκειμένου να λάβουν τη σωστή πληροφόρηση. Η συγκεκριμένη ενεργεία περιλαμβάνει επιπλέον δράσεις ευαισθητοποίησης και ολοκληρώνεται με μία κεντρική τελευταία δράση που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα στις κεντρικές πλατείες των τριών μεγάλων πόλεων της περιφέρειας Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο.

Κατά την διάρκεια της Εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα υπάρχει καθημερινό πρόγραμμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με αναλυτικές πληροφορίες για τις δράσεις τα σημεία και τις ώρες.

Σύνθημα μας: Όλοι μας, μια αλυσίδα!

Σας περιμένουμε!".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24