ΛΗΜΝΟΣ

Παντελής Μπούμπουρας: "Θέλουμε η Λήμνος ν’ ακουστεί σε όλο τον κόσμο"

Παντελής Μπούμπουρας: "Θέλουμε η Λήμνος ν’ ακουστεί σε όλο τον κόσμο"
EUROKINISSI

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ήφαιστος Λήμνου, Παντελής Μπούμπουρας μίλησε για την πορεία της ομάδας και τη στήριξη σε αυτή την προσπάθεια.

Η 14η αγωνιστική της Basket League ήταν ιδιαίτερα σημαντική τόσο για τον Ήφαιστο όσο και για τη Λήμνο. Μπορεί το ματς με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να μη συνδυάστηκε με το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο θα είναι από τις μέρες που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό όλων στο νησί.

Οι λόγοι βέβαια είναι δύο καθώς ο Ήφαιστος τίμησε τη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα βολειμπολίστα, Νίκου Σαμαρά και πρώτη φορά φιλοξένησε ομάδα που έχει πρωταγωνιστήσει στη EuroLeague με παίκτες και προπονητές που γνωρίζουν από το υψηλότερο επίπεδο. Κάπως έτσι η ομάδα της Λήμνου βάζει τις βάσεις, ώστε να πετύχει ακόμα πιο σημαντικά πράγματα, παρότι είναι στην πρώτη της χρόνια στη Basket League.

Γι’ αυτό το εγχείρημα και την στήριξη στην προσπάθεια μίλησε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ήφαιστος Λήμνου, Παντελής Μπούμπουρας καθώς τόνισε: " Σκέφτηκα ότι η Λήμνος πρέπει να βγει από την αφάνεια και να γίνει ξακουστή σε όλο τον κόσμο. Κάποια στιγμή όταν ήμουν στην Ουκρανία με τον Παναγιώτη Φασούλα μου ήρθε αυτή η ιδέα: Να πάρω μια ομάδα και να τη φέρω στη Λήμνο. Αυτό ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα -όχι μόνο για το οικονομικό κομμάτι- που ούτε καν το είχα φανταστεί νωρίτερα".

Όσο για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό αλλά και τα πρώτα συμπεράσματα της σεζόν υποστήριξε: " Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν μια μεγάλη γιορτή γιατί παίξαμε με μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί ο κόσμος της Λήμνου έχει καταλάβει τι κάνουμε. Αυτό δεν είναι μια επιχειρηματική κίνηση. Ερχόμαστε από μακριά και είναι μόνο το συναίσθημα που μας οδηγεί. Είναι ο πρώτος χρόνος και θα στηρίξουμε την προσπάθεια. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Μάς στηρίζει ο κόσμος και στο γήπεδο έρχονται οικογένειες με μικρά παιδιά. Αυτό μας δίνει χαρά και δύναμη να προχωρήσουμε".

Φυσικά τοποθετήθηκε για λόγους που σε δύσκολες εποχές βρίσκεται στον αθλητισμό και τις δυσκολίες που υπάρχουν για όσους θέλουν να βοηθήσουν λέγοντας " η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα, η πατρίδα μας, περνάει δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Αλλά κι εκεί που είμαι εγώ είναι τα ίδια, υπάρχουν και χειρότερα προβλήματα. Οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή δυσκολεύονται να μπουν στον αθλητισμό, γιατί τα έσοδα είναι λιγότερα από τα έξοδα αλλά το σημαντικό είναι ότι βοηθάς έναν τόπο κι αυτό έχει μεγαλύτερη αξία από το οικονομικό. Το μπάσκετ μάς δίνει μεγάλες χαρές εδώ και πολλά χρόνια κι εύχομαι να συνεχίσουμε"

TAGS ΛΗΜΝΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ