ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βουγιούκας στο Sport24.gr: "Ψηλοί όπως εγώ έχουμε κάνει come back"

Βουγιούκας στο Sport24.gr: "Ψηλοί όπως εγώ έχουμε κάνει come back"
EUROKINISSI

Ο Ίαν Βουγιούκας μίλησε στο Sport24.gr για τη νέα σεζόν με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στη Euroleague, όπου θέλει να συνεχίζει να αγωνίζεται για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια.

Ο Ίαν Βουγιούκας προετοιμάζεται για την τρίτη διαδοχική του (και πέμπτη συνολικά) σεζόν στον Παναθηναϊκό, έχοντας και φέτος "ειδικό βάρος" στα αποδυτήρια και συγκεκριμένο ρόλο στο παρκέ.

Στα 34 του, σε... πείσμα των αθλητικών ψηλών, ο έμπειρος σέντερ, συνεχίζει να βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο, προσθέτοντας αυτό το κάτι διαφορετικό στην "πράσινη" ρακέτα, όπως είδαμε και στο φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε. Ο ίδιος θέλει να συνεχίσει να παίζει στη Euroleague για τουλάχιστον δύο ακόμη χρονιές και μάλιστα παραμένοντας σημαντικός για την ομάδα του και ανταγωνιστικός για κάθε "5άρι".

Μιλώντας στο Sport24.gr, ο Ίαν Βουγιούκας είπε αρχικά για τη νέα ευρωπαϊκή σεζόν του Παναθηναϊκού και το βεβαρυμένο πρόγραμμα: "Θα είναι θέμα διαχείρισης των παικτών. Θα είναι κάποια ματς όπου κάποιοι θα πρέπει να ξεκουραστούν, κάποιοι άλλοι να παίξουν παραπάνω. Έχουμε αυτή τη δυνατότητα θεωρητικά στην Α1 γιατί δεν υπάρχει ο Ολυμπιακός, αλλά, με όλο το σεβασμό προς τις άλλες ομάδες, τα παιδιά που θα παίζουν περισσότερο στη Euroleague θα μπορούν να ξεκουράζονται στην Ελλάδα. Μου θυμίζει τη σεζόν που ήμουν στη Ζαλγκίρις, όπου ο Σάρας έκανε το ίδιο”.

Αναφορικά με το πόσο καλό κάνει ένας “vintage” παίκτης σε τέτοιες ομάδες, ο 34χρονος σέντερ απάντησε: “Σίγουρα χρειάζεται κάποιους παίκτες λίγο πιο έμπειρους να μπορούν να καθοδηγήσουν, να τους βοηθήσουν να εγκλιματιστούν στην Ευρώπη και στην Ευρωλίγκα. Εγώ βλέπω πως, παρά το ότι είμαι παλιάς κοπής παίκτης, σε όλες τις ομάδες υπάρχει και ένας πιο βαρύς, οπότε σαν να κάναμε come back οι ψηλοί”.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να παίξει σαν τον Σκόλα μέχρι τα 39 του, ξεκαθάρισε: “Εντάξει, θέλει καλή ζωή, θέλει τύχη να μην τραυματιστείς, θέλει καλή γυμναστική. Θα δούμε. Κάνω μια προσπάθεια στα 34 να παραμείνω σημαντικός και ανταγωνιστικός σε αυτό το επίπεδο. Για την ώρα μπορώ να πω ότι θα παίξω άλλα δύο χρόνια σε ομάδα Ευρωλίγκας. Μετά, βλέποντας και κάνοντας, αναλόγως τι θέλω να κάνω".
Όσο για την έφεση που έχει στην πάσα, ο Ίαν Βουγιούκας αποκάλυψε: “Κι εγώ όταν ήμουν πιο μικρός θεωρητηικά μπορεί να με ενδιέφερε πιο πολύ να τελειώνω τις φάσεις, να μη δημιουργώ. Όσο μεγαλώνεις, ωριμάζεις στο παιχνίδι σου και βλέπεις και άλαλ πράγματα. Τι πιο ωραίο να βγάλεις μία πάσα και αντί να δυσκολευτείς εσύ να βάλεις καλάθι, να το βάλει εύκολα ένας συμπαίκτης σου”.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα δούμε και pop out από τον ίδιο, ο σέντερ των “πρασίνων” είπε: “Από το τρίποντο; Όχι, αλλά από το φάουλ περίπου ναι”.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ