ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τσαρτσαρής: "Πάμε για το έκτο!"

Τσαρτσαρής: "Πάμε για το έκτο!"
Τσαρτσαρής INTIME SPORTS

Το Sport24.gr βρέθηκε στην προπόνηση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και κατέγραψε τις δηλώσεις των διεθνών Κώστα Τσαρτσαρή και Ίαν Βουγιούκα μετά την κλήρωση της Ευρωλίγκας.

Ο Τσαρτσαρής μίλησε για το... έκτο αστέρι στη φανέλα και ο Βουγιούκας για το προσωπικό στοίχημα που βάζει στο Top16 της Ευρωλίγκας.

Τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης τα μονά έτη (Αθήνα 2007, Βερολίνο 2009), αλλά αποτυγχάνει παταγωδώς τα ζυγά (Πράγα 2006, Μαδρίτη 2008, Παρίσι 2010).

Ποια είναι τα "πρέπει", που οφείλουν να έχουν οι Πράσινοι για να εκπληρώσουν τον στόχο τους στο εφετινό ευρωπαϊκό ταξίδι; Ο παλαιότερος παίκτης του Τριφυλλιού (ένατη χρονιά στην ομάδα) Κώστας Τσαρτσαρής τα ταξινόμησε.

"Πρέπει να μην υποτιμήσουμε καμία ομάδα. Πρέπει ο καθένας από εμάς που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό να καταλάβει ότι αυτή είναι η πιο σημαντική περίοδος της χρονιάς και ότι κρίνεται ο ευρωπαϊκός στόχος. Πρέπει να δείξουμε πραγματικά ότι παίζουμε με το τριφύλλι στο στήθος, ότι έχουμε πέντε αστέρια στη φανέλα μας και ότι πάμε για το έκτο!", υποστήριξε ο 31χρονος φόργουορντ, ο οποίος ξέρει τι σημαίνει η φάση των «16» και δήλωσε με ρεαλισμό.

"Στο Top16 δεν υπάρχει θεωρία, αλλά πράξη. Ο όμιλος, στον οποίο κληρωθήκαμε είναι δύσκολος και αν δεν παίξουμε καλά εμείς, οποιαδήποτε ομάδα μας αντιμετωπίσει θα έχει εύκολο απόγευμα. Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για τη διαδικασία του Top16. Προετοιμαζόμαστε όλες αυτές τις ημέρες για τους πολύ δύσκολους δύο μήνες που έρχονται και ο στόχος δεν είναι άλλος από το να εμφανιστούμε πανέτοιμοι, ώστε να αντιμετωπίσουμε και εκτός και εντός έδρας αυτές τις ομάδες. Και φυσικά να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια", τόνισε ο έμπειρος παίκτης για να αναφερθεί στις Μάλαγα και Λιέτουβος Ρίτας που προκρίθηκαν την τελευταία στιγμή.

" Αυτό δεν λέει τίποτε. Στο παρελθόν έχουμε δει ομάδες, που πήγαιναν τρένο στην πρώτη φάση, αλλά στη συνέχεια έκαναν κοιλιά και αποχαιρετούσαν τη διοργάνωση. Αλλες, πάλι, είχαν με μέτρια παρουσία στην κανονική περίοδο, αλλά ξεπέρασαν τον εαυτό τους στο Top16 και έφτασαν ένα βήμα παραπέρα από τις υπόλοιπες. Ολα είναι σχετικά, λοιπόν, και όλες οι ομάδες χρειάζονται μεγάλη προσοχή".

Όσο για τους τραυματισμούς βασικών στελεχών (Μάριτς, Νίκολας, Μπατίστ), ο Τσαρτσαρής σχολίασε: "Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι, γιατί δύο σπουδαίες μονάδες βρίσκονται εκτός αγώνων. Ο Μάικ επέστρεψε μόλις πριν από λίγες ημέρες.

Όμως, η ζωή συνεχίζεται και πρέπει κάποια άλλα παιδιά να βγούμε μπροστά για να καλύψουμε τις θέσεις, να κρατήσουμε ψηλά την ομάδα και να διαμορφώσουμε τις καλύτερες συνθήκες, ώστε όταν επιστρέψουν οι τραυματίες να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τους εφετινούς στόχους".

Βουγιούκας: "Στοίχημα το Top16"

"Δεν υπάρχουν εύκολες κληρώσεις. Με όποια ομάδα και αν είχαμε κληρωθεί, θα περιμέναμε δύσκολα παιχνίδια. Πιστεύω, πάντως, ότι αν είμαστε συγκεντρωμένοι και δεν αντιμετωπίσουμε άλλους τραυματισμούς, θα μπορέσουμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε, δηλαδή την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα στα πλέι οφ", δήλωσε ο Ιαν Βουγιούκας λίγο προτού μπει στο κλειστό του ΟΑΚΑ για τη βραδινή προπόνηση του ΠΑΟ.

Οσο για τη δυναμικότητα των τριών αντιπάλων του Παναθηναϊκού (Κάχα Λαμποράλ, Ουνικάχα Μάλαγα, Λιέτουβος Ρίτας) ήταν ξεκάθαρος: " Θα έβαζα τις δύο ισπανικές μαζί, γνωρίζοντας ότι στην έδρα τους είναι πάρα πολύ καλές, παίζουν πολύ γρήγορα, όπως οι περισσότερες ισπανικές ομάδες και θα είναι δύσκολο να νικήσουμε στην Ισπανία, αλλά αυτό θα επιδιώξουμε και μπορούμε να το καταφέρουμε. Οσο για τη Λιέτουβος, προκρίθηκε στο τέλος της κανονικής περιόδου, αλλά είναι μια ομάδα με καλούς παίκτες, που επίσης προσπαθεί να αντλεί δύναμη από την έδρα της".

Ο Βουγιούκας, μάλιστα, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του χαρακτηρίζοντας «στοίχημα» το Top16, καθώς μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Αλεκς Μάριτς έχουν αυξηθεί οι ευθύνες του και έχει αναβαθμιστεί ο ρόλος του στους Πράσινους.

"Για κάθε παίκτη, που βρίσκεται στη θέση μου και θέλει να παίζει στην Ευρωλίγκα, στο υψηλότερο δηλαδή επίπεδο ανταγωνισμού, αποτελεί στοίχημα το να τα δώσει όλα για να βοηθήσει την ομάδα του. Δεν σας κρύβω, λοιπόν, ότι και για μένα προσωπικά είναι ένα στοίχημα το Top16 και ο στόχος μου είναι να φέρω εις πέρας την αποστολή μου για το συμφέρον του Παναθηναϊκού", εξομολογήθηκε ο διεθνής σέντερ ανυπομονώντας να αρχίσουν οι αγώνες της φάσης των «16».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ