Την παρέμβαση του Αθλητικού Εισαγγελέα ζητάει ο ΠΣΑΤ για Παππά - Γιαννακόπουλο

Στον Αθλητικό Εισαγγελέα ετοιμάζεται να αποστείλει φάκελο ο ΠΣΑΤ, ζητώντας την παρέμβασή του για τη "στοχοποίηση" των δημοσιογράφων από τον Νίκο Παππά και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου αποφάσισε να μην μείνει αμέτοχος στο θέμα που έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικές ημέρες με τον Νίκο Παππά και τις "επιθέσεις" του στους δημοσιογράφους μέσω των social media. Ο ΠΣΑΤ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας τονίζει ότι σκοπεύει να απευθυνθεί στον Αθλητικό Εισαγγελέα και να ζητήσει την παρέμβασή του επί του θέματος, καταγγέλλοντας τόσο τον διεθνή γκαρντ, όσο και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τις δηλώσεις του που φιλοξενήθηκαν στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Πράσινη".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με αφορμή το συνεχιζόμενο υβρεολόγιο κατά δημοσιογράφων από τον καλαθοσφαιριστή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Νίκο Παππά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), επιθυμεί να τονίσει τα ακόλουθα:

Ο ΠΣΑΤ δεν θα μείνει αμέτοχος στην επίθεση κατά των αθλητικών δημοσιογράφων που στην πλειοψηφία τους τηρούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Το πώς εκφράζεται ο καθένας δημόσια, ασφαλώς και αφορά τον ίδιο και βέβαια τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπο. Ακόμα και αν ο Νίκος Παππάς έχει παράπονα από συγκεκριμένους συναδέλφους αυτό δεν τον νομιμοποιεί να γενικεύει και να τσουβαλιάζει όλον τον χώρο, χωρίς μάλιστα να τολμά να αναφερθεί σε ονόματα που θα βοηθούσαν και τα δικά μας αρμόδια όργανα να επιληφθούν σε τυχόν ανάρμοστη συμπεριφορά συναδέλφων.

Μένει σε εκείνους που γίνονται αποδέκτες ενός τέτοιου επιπέδου δημόσιου λόγου, να κρίνουν και να βγάλουν τα συμπεράσματα, για όσους η έννοια του ήθους και πολύ περισσότερο του αθλητικού ήθους, αποτελεί το ζητούμενο.

Ο ΠΣΑΤ, πέρα από τα αυτονόητα, θα αποστείλει φάκελο με τις άκρως προσβλητικές για τους εκπροσώπους του Τύπου αναρτήσεις του Νίκου Παππά, αλλά και του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που φιλοξενήθηκαν και στο πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας «Πράσινη», στον Αθλητικό Εισαγγελέα ζητώντας την άμεση παρέμβασή του.

Για τον κ. Γιαννακόπουλο που αντί να καταδικάσει επικροτεί τις ενέργειες του καλαθοσφαιριστή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο ΠΣΑΤ τονίζει πως ούτε οι δικές του αναρτήσεις είναι ανεκτές.

Ο ΠΣΑΤ θεωρεί ότι τέτοιες ενέργειες στοχοποιούν τους δημοσιογράφους, οι οποίοι πολλές φορές έχουν πέσει θύματα τυφλής οπαδικής βίας και καλεί όλα τα αρμόδια αθλητικά όργανα να λάβουν αποφάσεις και να επαναφέρουν στην τάξη όλα τα μέλη τους που στοχοποιούν, καθώς σε περίπτωση μελλοντικής βίαιης επίθεσης εναντίον οποιουδήποτε μέλους μας θα είναι οι ηθικοί αυτουργοί".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Το Honor 8X είναι το smartphone που θα τιμήσει τα λεφτά του

Βρήκαμε το καινούριο μας κινητό σε ένα βασιλικό κάστρο της Πράγας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24