ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρικ Πιτίνο: Η βραδιά που πίεσε σε όλο το γήπεδο για 48 λεπτά τους Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν!

Ρικ Πιτίνο: Η βραδιά που πίεσε σε όλο το γήπεδο για 48 λεπτά τους Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν!
AP Photo/Karl DeBlaker AP PHOTO/KARL DEBLAKER

Ο Ρικ Πιτίνο εφάρμοζε παντού την φιλοσοφία της πίεσης σε όλο το γήπεδο σε ολόκληρο τον αγώνα. Ακόμα και κόντρα στους θρυλικούς Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν! Δείτε το σχετικό VIDEO.

Ο Ρικ Πιτίνο έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, σε μία είδηση που έγινε θέμα ακόμα και στο ESPN . O έμπειρος τεχνικός είναι ένας άνθρωπος που έχει αφήσει το στίγμα του στο μπάσκετ, έχοντας συγκεκριμένη φιλοσοφία και αρχές. Μία από τις αρχές του είναι η πίεση σε όλο το γήπεδο, την οποία εφάρμοζε σε όλες τις ομάδες του και απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Ακόμα και τους θρυλικούς Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζορνταν!

Στην 1η σεζόν (1997/98) από τις συνολικά τέσσερις που κάθισε στον πάγκο των Σέλτικς (1997-2001) ο Πιτίνο κλήθηκε να αντιμετωπίσει τέσσερις φορές τους μετέπειτα πρωταθλητές Μπουλς του Τζόρνταν, έχοντας απολογισμό 1 νίκη και 3 ήττες.

Η 2η φορά που τους αντιμετώπισε ήταν στις 3 Δεκεμβρίου 1997, όταν γνώρισε την ήττα με 87-97 στην Βοστώνη, σε μία βραδιά που ο Τζόρνταν είχε 29 πόντους και ο Ρον Χάρπερ 15 πόντους. Το ενδιαφέρον ωστόσο δεν ήταν αυτό. Το ενδιαφέρον ήταν ότι αποφάσισε να πιέσει σε όλο το γήπεδο για 48 λεπτά τους θρυλικούς Μπουλς (κυρίως μετά από εύστοχο σουτ ή βολή), θέλοντας να τους εξαντλήσει! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποπέσει το Σικάγο σε συνολικά 24 λάθη, τα περισσότερα που έκανε εκείνη την σεζόν! Η ήττα δεν αποφεύχθηκε βέβαια, αλλά ο Πιτίνο είχε να λέει ότι εφάρμοσε στον απόλυτο βαθμό την φιλοσοφία του κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών.

Στο VIDEO που παρατίθεται μπορείτε να δείτε τις 32 φορές που οι Σέλτικς επέλεξαν να πιέσουν τους Μπουλς του Τζόρνταν σε όλο το γήπεδο, με ανάμικτα αποτελέσματα:

AP Photo/Karl DeBlaker

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ