ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρικ Πιτίνο: Αυτά θέλει να δει κόντρα στην ΤΣΣΚΑ

EUROLEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ρικ Πιτίνο θα μπορούσε να έχει ρόλο... θεατή κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Επέλεξε όμως να κάτσει στον πάγκο, αφού θέλει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και έχει την ίδια απαίτηση από τους παίκτες του.

Ο Ρικ Πιτίνο ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού . Κόντρα στην ισχυρή ΤΣΣΚΑ (21:00, LIVE Blog από το Sport24.gr), ο 66χρονος τεχνικός θα πέσει κατευθείαν στα... βαθιά, ωστόσο αυτό είναι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει και αυτό έχει γίνει σαφές.

Ο Πιτίνο είχε την επιλογή να παρακολουθήσει τον αγώνα από τα επίσημα του ΟΑΚΑ, κάτι που φαινόταν να είναι και το αρχικό πλάνο. Ο ίδιος όμως επέλεξε ότι το καλύτερο για αυτόν ήταν να αναλάβει άμεσα καθήκοντα. Φάνηκε και από την ατάκα του την στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, όταν δήλωσε πως “ έχουμε προπόνηση στις 17:00”. Δεν θέλει να χάσει χρόνο και το έδειξε άμεσα.

Στα 66 του χρόνια και με ένα βιογραφικό βαρύ σαν... ιστορία, ο άλλοτε τεχνικός των Νικς και των Σέλτικς ξέρει ότι όσους προηγούμενους αγώνες της ομάδας και να παρακολουθούσε, όσο και να ανέλυε τι συνέβαινε πριν αναλάβει καθήκοντα, δεν θα είχε πλήρη εικόνα. Ο τηλεοπτικός φακός μπορεί να δείχνει πολλά πράγματα – περισσότερα από ποτέ – αλλά δεν τα δείχνει όλα. Δεν δείχνει τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή στον πάγκο. Δεν συλλαμβάνει τα απογοητευμένα βλέμματα που φέρνει μία λάθος πάσα, ένα άστοχο σουτ. Είναι αυτά – και ακόμα περισσότερα – που θέλει να βιώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, προκειμένου η προσαρμογή του να είναι η ταχύτερη δυνατή.

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ

Στον Παναθηναϊκό είναι ρεαλιστές. Κανείς δεν έχει την απαίτηση να αλλάξει ξαφνικά ταυτότητα η ομάδα. Δεν περιμένει κανείς να δει τους “πράσινους” να παίξουν διαστημικό μπάσκετ κόντρα στο μεγαθήριο που λέγεται ΤΣΣΚΑ. Το “τριφύλλι” ήταν το αουτσάιντερ πριν από αυτό το παιχνίδι και παραμένει το αουτσάιντερ και τώρα. Έχει με το μέρος του το στοιχείο του αιφνιδιασμού που φέρνει πάντα η έλευση ενός νέου προπονητή, αλλά μέχρι εκεί.

EUROLEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

. Μπορεί όμως να δοκιμάσει κάποια πράγματα στην άμυνα και να πειραματιστεί σε έναν βαθμό με το ροτέισον της ομάδας . Μπορεί να δοκιμάσει σχήματα που ενδεχομένως δεν έχουν δοκιμαστεί, με όποιο ρίσκο κρύβει βέβαια κάτι τέτοιο.

Μπαίνοντας στο παρκέ για πρώτη φορά ως τεχνικός του Παναθηναϊκού, ο έμπειρος τεχνικός θέλει να δει δύο πράγματα: Διάθεση και ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ανέκαθεν εκεί στηριζόταν η φιλοσοφία του και το ίδιο ισχύει και τώρα. Είναι δεδομένο ότι παίζοντας για έναν νέο προπονητή οι παίκτες των “πράσινων” θα θελήσουν να βγάλουν μία φρεσκάδα. Σαφώς και το ταβάνι της ομάδας δεν θα αλλάξει. Σαφώς και κόντρα σε μία καλοδουλεμένη ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ θα υπάρξουν στιγμές ασυνεννοησίας στο κομμάτι της άμυνας όταν δοκιμαστούν οι προσαρμογές που έβαλε στο playbook της ομάδας ο Πιτίνο. Το θέμα είναι όμως πώς θα διαχειριστούν οι παίκτες του Παναθηναϊκού αυτή την αλλαγή.

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΒΕΛΤΙΣΤΟ

Το “τριφύλλι” δεν μπορεί να αλλάξει ταυτότητα από τη μία μέρα στην άλλη. Στο τέλος της ημέρας, παραμένει μία ομάδα με ένα ανισοβαρές ρόστερ και συγκεκριμένους περιορισμούς. Μέσα από τα όποια τρικ δοκιμαστούν όμως, ο Παναθηναϊκός μπορεί να παίξει λίγο με το μυαλό της ΤΣΣΚΑ, που δεν ξέρει τι να περιμένει, και στηριζόμενος στον ενθουσιασμό του να προσπαθήσει να πάρει το βέλτιστο από ένα δύσκολο παιχνίδι.

Ρικ Πιτίνο: Αυτά θέλει να δει κόντρα στην ΤΣΣΚΑ
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός γυρίζει σήμερα επίσημα σελίδα στην φετινή σεζόν, ανοίγοντας το Κεφάλαιο “Ρικ Πιτίνο”. Αυτό το κεφάλαιο θα μπορούσε να ανοιχθεί μερικές ημέρες αργότερα, σε ένα – θεωρητικά – πιο “ασφαλές” παιχνίδι κόντρα στον Προμηθέα. Ο 66χρονος τεχνικός όμως δεν παίζει εκ του ασφαλούς. Ποτέ δεν το έκανε και σκοπεύει σήμερα στην πρώτη σελίδα του δικού του κεφαλαίου στον Παναθηναϊκό να γράψει την πρώτη του παράγραφο. Η συνέχεια, στο παρκέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ