ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πιτίνο: Έκανε αναπαράσταση μιας μάχης ριμπάουντ στη συνέντευξη Τύπου!

Πιτίνο: Έκανε αναπαράσταση μιας μάχης ριμπάουντ στη συνέντευξη Τύπου!

Ο Ρικ Πιτίνο έκλεψε πάλι την παράσταση στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Μπαρτσελόνα, όταν σήκωσε έναν δημοσιογράφο για να αναπαραστήσει πως πρέπει να μάχονται για ένα ριμπάουντ οι παίκτες του στην EuroLeague (VIDEO).

Με 20 λιγότερα ριμπάουντ ο Ρικ Πιτίνο δεν θα μπορούσε να είναι ικανοποιημένος μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα , παρότι ο Παναθηναϊκός πάλεψε επί 40 λεπτά. Η ουσία είναι ότι οι "πράσινοι" έχασαν κατά κράτος τις μάχες των ριμπάουντ και εκεί στάθηκε ο Αμερικανός προπονητής στις δηλώσεις που έκανε στη συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία έκανε ακόμα και αναπαράσταση του πως πρέπει να διεκδικούν οι παίκτες του ένα ριμπάουντ, χρησιμοποιώντας σαν "αντίπαλο" τον παρακαθήμενο του δημοσιογράφο!

Δείτε το στιγμιότυπο στο 8'40" του video που ακολουθεί:

Αναλυτικά ο Ρικ Πιτίνο μίλησε:

Για τα χαμένα ριμπάουντ:

" Είναι αποκαρδιωτικό να παίζεις τόσο σκληρά και να χάνεις με τόσο μεγάλη διαφορά τα ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο. Έχασαν (σ.σ. η Μπαρτσελόνα) 14 σουτ στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν τα 10 πίσω. Δεν υπάρχει τακτική, δεν υπάρχει στρατηγική για αυτό. Ήταν απόλυτη κυριαρχία και ήταν πραγματικά απογοητευτικό να παίζεις τόσο καλά σε άλλους τομείς και να αφήνεις αυτό να συμβεί".

Για την θέση του Παναθηναϊκού στην κατάταξη:

" Με έφεραν εδώ για να βελτιώσω την εικόνα της ομάδας και όχι να κοιτάζω την κατάταξη. Βελτιωνόμαστε σε κάποιους τομείς αλλά έχουμε πολλά θέματα, σε επίπεδο σωματικής κατάστασης, έχουμε δύο βασικούς εκτός μάχης και κυριαρχούν απέναντι μας στα ριμπάουντ. Όταν έχεις τέτοια προβλήματα, δεν κοιτάζεις την κατάταξη".

Για το επίπεδο του μπάσκετ στην EuroLeague:

" Το μπάσκετ στην EuroLeague είναι εκπληκτικό, υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες και προπονητές. Πριν από πολλά χρόνια ήμουν σε μία επιτροπή με τον Τσάκ Ντέιλι, τον Χιούμπι Μπράουν, τον Λάρι Μπράουν, τον Πατ Ράιλι και κάποιους άλλους, όταν το ΝΒΑ ήταν απογοητευμένο, γιατί μόνο μία ομάδα σημείωνε 100 πόντους ανά αγώνα. Ο Ντέιβιντ Στερν μας μάζεψε όλους μαζί, για να πάρει τη γνώμη μας, στο πώς να αυξηθεί το σκοράρισμα. Το συμπέρασμα τότε ήταν να αφαιρέσουμε τις σωματικές επαφές και να δίνουμε περισσότερα φάουλ. Αν έδινε τα φάουλ, θα είχες περισσότερους πόντους. Λίγα χρόνια μετά, μόνο μία ομάδα δεν έβαζε 100 πόντους ανά ματς. Η Euroleague δεν έχει προσαρμόσει τη δική της φιλοσοφία και ίσως να μην πρέπει να το κάνει. Ίσως η Euroleague θα έπρεπε να είναι η Euroleague και το ΝΒΑ να είναι το ΝΒΑ".

Για το πως βλέπει το επίπεδο της διαιτησίας:

" Οι διαιτητές είναι εκπληκτικοί. Κάνουν εκπληκτική δουλειά. Σφυρίζουν με βάση τις επιθυμίες του κομισάριου. Εκείνος θέλει να παίζεται έτσι το παιχνίδι. Σφυρίζουν με βάση τις εντολές που έχουν και κάνουν εξαιρετική δουλειά. Αν θέλετε το παιχνίδι του ΝΒΑ, πρέπει να πάρουν διαφορετικές εντολές οι Ευρωπαίοι διαιτητές. Αυτό έγινε και στο κολεγιακό πρωτάθλημα και στο ΝΒΑ. Είναι θέμα των επικεφαλής της Euroleague να αποφασίσουν τι θέλουν. Θεωρώ εξαιρετικό το μπάσκετ εδώ. Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε απόψε πλήρως. Πρέπει να τους δώσουμε τα εύσημα. Σηκωθείτε να σας δείξω (σ.σ. στη συνέχεια σήκωσε τον δημοσιογράφο για να κάνει την αναπαράσταση) . Οι παίκτες μου τους επέτρεψαν να συμβεί αυτό.

Έτσι παίζεται το μπάσκετ. Τι κάνουμε, λοιπόν; Παραπονούμαστε για τα σπρωξίματα; Όχι, πρέπει να πάρουμε ψηλούς παίκτες με φυσικά προσόντα όπως εκείνοι. Προσαρμόζεσαι στον τρόπο που σφυρίζουν. Το μπάσκετ της Euroleague είναι απολαυστικό. Θα είμαι εδώ να το απολαύσω για άλλους 5,5 μήνες. Δεν το απόλαυσα απόψε. Κάναμε σπουδαία προσπάθεια, αλλά χάσαμε τα ριμπάουντ. Κάτι τέτοια πράγματα κρατούν ξύπνιους τους προπονητές τα βράδια".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ