ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Δεύτερη καλύτερη επίδοση διετίας τα 18 επιθετικά ριμπάουντ

Παναθηναϊκός: Δεύτερη καλύτερη επίδοση διετίας τα 18 επιθετικά ριμπάουντ

Ο Ρικ Πιτίνο έκανε ειδική μνεία στα 18 επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε ο Παναθηναϊκός στο Λαύριο και όχι άδικα. Ήταν τα περισσότερα που πήραν οι "πράσινοι" σε οποιοδήποτε φετινό αγώνα της Basket League.

Τα ριμπάουντ ήταν από το ξεκίνημα της σεζόν ένα από προβλήματα του Παναθηναϊκού . Στο Λαύριο, πάντως, ήταν ο κύριος λόγος που κέρδισε πολύ εύκολα το παιχνίδι και παρέμεινε αήττητος στην Basket League έπειτα από 15 αγώνες. Στο συγκεκριμένο ματς οι "πράσινοι" μάζεψαν 18 επιθετικά ριμπάουντ, αριθμός που ισοδυναμεί με φετινό ρεκόρ για τον Παναθηναϊκό στην Basket League και αποτελεί την καλύτερη επίδοση της ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα τους τελευταίους 13,5 μήνες.

Μέχρι το παιχνίδι της Δευτέρας (4/2) η καλύτερη φετινή επίδοση του Παναθηναϊκού ήταν τα 16 επιθετικά ριμπάουντ που είχε μαζέψει στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όσα είχε και κόντρα στον Ολυμπιακό στην EuroLeague (9/11), δίχως όμως να περιλαμβάνονται σε αυτό τα ομαδικά, τα οποία δεν υπολογίζονται στην στατιστική του ΕΣΑΚΕ. Όσο για την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός μάζεψε πάνω από 18 στην Ελλάδα; Ήταν 21, στις 17/12/2017, σε έναν αγώνα με το Ρέθυμνο.

" Όταν αντιμετωπίζεις μια ομάδα μικρότερης δυναμικότητας, δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία οι τακτικές λεπτομέρειες στην επίθεση ώστε να την κερδίσεις. Μπορείς να ττην κερδίσεις μέσω των επιθετικών ριμπάουντ", είπε μετά τη νίκη επί του Λαυρίου ο Πιτίνο, υπογραμμίζοντας την σημασία των επιθετικών ριμπάουντ στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η βελτίωση που παρουσιάζουν οι "πράσινοι" στον τομέα των επιθετικών ριμπάουντ μετά την άφιξη του Πιτίνο. Με τον 66χρονο προπονητή στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός έχει δώσει επτά αγώνες στην EuroLeague και στους πέντε εξ αυτών μάζεψε πάνω από 11 επιθετικά ριμπάουντ, που ισοδυναμούν με πέντε από τις δέκα καλύτερες επιδόσεις του.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ