ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σερέλης: "Ο Πάντερ έχει μέσα του το σκοράρισμα"

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÕÑÉÏ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÕÑÉÏ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Χρήστος Σερέλης μίλησε στον Sport24 Radio για τον πρώην παίκτη του, Κέβιν Πάντερ, ο οποίος θα φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού για την επόμενη διετία.

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του Κέβιν Πάντερ από τον Ολυμπιακό, ο Χρτήστος Σερέλης ανέλυσε στον Sport24 Radio νέο σουτέρ των "ερυθρολεύκων". Ο πρώην προπονητής του 26χρονου γκαρντ στο Λαύριο, μίλησε για τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του, εξήγησε πώς μπορεί να προσφέρει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ενώ στάθηκε στον χαρακτήρα του .

Παράλληλα, σχολίασε τη διαμορφωθείσα κατάσταση στην Basket League και τις συνθήκες που επικρατούν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο "Match Center" του Sport24 Radio 103.3 με τους Λευτέρη Αμπατζή και Δημήτρη Σκούρτα:

Για τον Κέβιν Πάντερ: "Ο Ολυμπιακός έχει πάρει έναν παίκτη που είναι πολύ καλός σκόρερ και πολύ καλός στο σουτ. Ο Πάντερ είναι πάντα αφοσιωμένος σε αυτά που θα του πει ο προπονητής να κάνει. Το σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει έναν παίκτη που από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα έκανε πολύ εντατική προπόνηση και ήταν πολύ σοβαρός. Από μόνος του έβαζε κίνητρο στον εαυτό του να γίνεται καλύτερος και δείχνει ότι έχει βελτιωθεί κάνοντας σταθερά βήματα. Είναι ένας παίκτης ο οποίος ακόμα και αν βάζει 30 πόντους σε ένα παιχνίδι ποτέ δεν νοιώθει ότι έχει φτάσει στο ταβάνι του. Ξέρω πάρα πολύ καλά και από την επιστροφή του στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, ότι οι προπονητές της ομάδας εντυπωσιάστηκαν από την σεμνότητα και την ταπεινότητα του. Είναι παίκτης του προπονητή".

Για τις διαφορές του Basketball Champions League με την EuroLeague: "Έχει αποδείξει ότι είναι ένας καλός παίκτης σε επίπεδο Basketball Champions League, αλλά η EuroLeague είναι το ανώτερο επίπεδο. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο "άλμα" για τον παίκτη και πρέπει να δούμε αν θα τα καταφέρει. Σίγουρα υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο διοργανώσεων αλλά θεωρώ ότι έχει την νοοτροπία και την θέληση για να τα καταφέρει".

Για το αδύναμο σημείο του Κέβιν Πάντερ: "Είναι καλά προπονημένος και έχει μακριά χέρια, άλλα έχει ένα ζήτημα στην ομαδική άμυνα και θέλει δουλειά σε αυτό το κομμάτι καθώς θα έχει πρόβλημα σε άμυνα "σώμα με σώμα" με παίκτες του επίπεδου της EuroLeague. Επίσης επιθετικά αν βρούμε κάποιο μειονέκτημα θεωρώ ότι η θέση που μπορεί να παίξει είναι αυστηρά και μόνο στο "2" και όχι στο "1". Παρόλα αυτά θεωρώ ότι δεν επηρεάζεται από εντός ή εκτός έδρας παιχνίδια και δεν χρειάζεται και πολλές κατοχές για να είναι εύστοχος. Φυσικά και θέλει να τον εμπιστεύονται, αλλά είναι έτοιμος σε κάθε στιγμή. Δεν "εκβιάζει" προσπάθειες και είναι έτοιμος για να σκοράρει είτε έρθει από τον πάγκο είτε παίζει βασικός. Το έχει μέσα του το σκοράρισμα".

Για την κατάσταση του ελληνικού μπάσκετ: "Η ομάδα μου έχει πέσει κατηγορία για μη αγωνιστικούς λόγους. Δεν έχω μάθει από πουθενά ότι δεν έχουμε υποβιβαστεί. Το γεγονός ότι υπάρχουν δύο - τρεις - τέσσερις ομάδες αυτήν τη στιγμή που δηλώνουν αδύναμες για να συμμετάσχουν στην Α1 της επόμενης σεζόν, είναι πολύ λυπηρό για το μπάσκετ και το ελληνικό πρωτάθλημα. Εάν δεν ήταν το Λαύριο σε αυτήν την θέση και ήταν μία άλλη ομάδα με πολύ κόσμο θα είχαμε αρκετά προβλήματα. Κάναμε προφανώς κακή αγωνιστικά χρονιά, αλλά παρά τον άδικο τρόπο που υποβιβαστήκαμε, πλέον δεν ασχολείται κανείς με εμάς. Είναι σαν να έχει τελειώσει αυτό το ζήτημα.

Ακόμα μιλάμε για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι μία μεγάλη απώλεια και μία μεγάλη ομάδα. Όλοι λένε ότι είναι κακό για το μπάσκετ το να βρίσκεται αυτός ο σύλλογος στην Α2 και όχι στην Basket League και αυτό ισχύει για οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα. Σίγουρα όμως αυτό οφείλεται από κάποιες αποφάσεις των διοικούντων του Ολυμπιακού. Δεν εξετάζω εγώ αν αυτό είναι σωστό ή λάθος καθώς είναι καθαρά θέμα της διοίκησης του Ολυμπιακού. Όμως το άθλημα και το Fair Play για το οποίο αγωνιζόμαστε έχουν ξεχαστεί πλήρως".

Για τα ΑΦΜ των ομάδων: "Εγώ είμαι προπονητής και όχι διοίκηση αλλά θα σας πω ότι ακόμα και το γεγονός ότι υπάρχουν συζητήσεις περί αγοράς ΑΦΜ αυτό δεν είναι ωραίο. Εγώ σήμερα αν μου έλεγε η ομάδα μου ότι θα πάρει το ΑΦΜ μίας άλλης ομάδας δεν θα ένοιωθα δικαιωμένος από αυτό το πράγμα. Δεν είμαι χαρούμενος αν η ομάδα μου έχει συζητήσει με άλλη ομάδα για να μείνει με αυτόν τον τρόπο στην Basket League. Έπρεπε ήδη να έχει παρθεί μία απόφαση από κάπου, το πρόβλημα είναι ότι πλέον δεν ξέρουμε από ποιον και από που, ώστε να μην είχαμε πέσει από την Α1 στην Α2".

Για το αν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει μία λύση: "Δεν μπορώ να εκφράσω αυτήν την λύση διότι θα ήταν λίγο πρόσκαιρο. Πρέπει κάποιος να έχει μελετήσει πάρα πολύ τι πρέπει να γίνει. Θεωρώ όμως ότι ήρθε η ώρα να δοθεί από την Αρχή μία λύση για το πως πλέον πρέπει να δίνονται οι άδειες στις ομάδες για να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα, καθώς πρέπει να υπάρξουν κάποιες δικλείδες για να γίνεται ένα σοβαρό πρωτάθλημα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί όλοι για να θέλουν οι ξένοι παίκτες να έρχονται στο δικό μας πρωτάθλημα, όπως επιθυμούσαν τα προηγούμενα χρόνια και πλέον έχουν αρχίσει να δυσκολεύονται. Πρέπει η Basket League να γίνει ελκυστική και για να γίνει αυτό πρέπει να θεσπιστούν κανόνες και νόμοι που θα πρέπει να τηρούνται από όλους για οτιδήποτε έχει να κάνει με το πρωτάθλημα. Αν αυτό το καταφέρουμε τότε προφανώς θα είμαστε πολύ καλύτερα".

Για την μικρή απήχηση του πρωταθλήματος: "Έγινε αυτό που έγινε στο Λαύριο τελείως τυχαία. Θα μπορούσε να ήταν οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Το θέμα είναι να μην υπάρχουν όλες αυτές οι επιδράσεις και να γίνεται ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχουν οι δύο ομάδες επιπέδου EuroLeague που έχουν στόχο το Final Four. Το φετινό πρωτάθλημα και τα playoffs δεν τα παρακολούθησε σχεδόν κανένας. Δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα στα χρονικά. Εκπληκτική και σωστή και δίκαιη η πορεία του Προμηθέα που καθόλου δεν μειώνω την προσπάθεια του, καθώς για εμένα είναι ο φετινός πρωταθλητής. Σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν στα playoffs δεν υπήρχε κόσμος στο γήπεδο".

Για το αν όλα αυτά μπορούν να μας οδηγήσουν σε κάτι καλό: "Μακάρι να οδηγηθούμε σε κάτι καλό αλλά έχουν περάσει 50 ημέρες και δεν το βλέπω. Είχαν γίνει κάποια Διοικητικά Σ Συμβούλια στον ΕΣΑΚΕ, οι ομάδες είχαν συμφωνήσει να κάνουν κάποια πράγματα αλλά δεν έχω ακούσει κάτι επίσημο ή κάτι αισιόδοξο. Όλοι οι άνθρωποι του μπάσκετ ευχόμαστε να μην απαξιωθεί το άθλημα".

Για την στασιμότητα του θέματος: "Αν δούμε πως ξεκίνησε η φερόμενη αναδιάρθρωση για να μην υπάρξει αυτή η αδικία κατά του Λαυρίου, υπήρξε μία άμεση αντίδραση από τις ομάδες, η οποία πήγε στην ΕΟΚ και μετά στον υπουργό και όλη η ιστορία σταμάτησε επειδή θα ερχόντουσαν εκλογές κάτι το οποίο δεν έχω καταλάβει. Δεν κατάλαβα ποιο είναι το θέμα για να είμαι ειλικρινής. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει μετά τις εκλογές. Όλο αυτό δείχνει ότι υπάρχει ένας φόβος ανάληψης πρωτοβουλιών ή ευθυνών για το τι μέλλει γενέσθαι".

Για το αν οι οπαδοί μιας ομάδας μπορούν να χειροκροτήσουν τους αντίπαλους: "Εγώ θα σας πω ότι συμβαίνει. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν συμβαίνει στις μεγάλες ομάδες. Δεν υπάρχει περίπτωση δηλαδή να έρθει το Ρέθυμνο στο Λαύριο να κερδίσει και να ξεσηκωθούν 100 οπαδοί της ομάδας και να δείρουν την αποστολή των φιλοξενούμενων. Εμείς σαν Λαύριο έχουμε νικήσει μέσα στο Ρέθυμνο και στην Αμαλιάδα και μας έχουν χειροκροτήσει. Ακόμα και στο ΟΑΚΑ όταν παραλίγο να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό πριν δύο χρόνια οι φίλαθλοι των γηπεδούχων μας χειροκρότησαν για την προσπάθεια μας. Αν το ματς ήταν με αντίπαλο τον Ολυμπιακό δεν θα γινόταν κάτι αντίστοιχο. Θεωρώ ότι το μπασκετικό κοινό το κάνει αυτό το πράγμα και στις μικρότερες αλλά και στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα της κοινωνίας και κυρίως του ποδοσφαίρου. Όταν παίζουν αντίπαλες οι μεγάλες ομάδες «σκοτώνονται» ακόμα και σε αγώνες πόλο και χάντμπολ. Η Πολιτεία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και πρέπει να βάλει ένα «φρένο» με κάποιες ποινές και κυρώσεις ώστε να τα καταφέρει. Σε αγώνες τις Ευρωλίγκας μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού οι παίκτες των αντίπαλων ομάδων φεύγουν μια χαρά ακόμη και αν κερδίσουν. Νομίζω ότι είναι σημαντικό ότι όλοι στην Ελλάδα ξέρουν ότι οτιδήποτε και να κάνουν μετά θα τους… χαϊδέψουν".

Για το άμεσο μέλλον: "Είναι πολύ θολό το τοπίο και δεν έχω να πω κάτι".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ