ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πανελλήνιος-Ολυμπιακός: 57-85

Πανελλήνιος-Ολυμπιακός: 57-85
Σπανούλης INTIME SPORTS

Χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 85-57 του Πανελληνίου στο κλειστό της Λαμίας και πήρε την πρόκριση για την τετράδα του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν εντυπωσιακοί σε ορισμένα σημεία του αγώνα και έφτασαν σε μία άνετη νίκη, που αποτελεί το πρώτο βήμα για την υπεράσπιση του Κυπέλλου που είχαν κατακτήσει την περασμένη περίοδο.

Όσον αφορά στους αγώνες με τον "Δικέφαλο" του Βορρά για την ημιτελική φάση του θεσμού, θα πραγματοποιηθούν στις 29/12 και στις 9/2.

Ηγέτης του Ολυμπιακού στο σκοράρισμα ήταν ο Μαυροκεφαλίδης με 20 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Βασίλης Σπανούλης, που εκτός από τους 15 πόντους που σημείωσε, πήρε άριστα και στην οργάνωση του παιχνιδιού, στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη φανέλα των Πειραιωτών.

Πολύ καλός ήταν και ο Παπανικολάου με 9 πόντους, όσους είχε και ο Τεόντοσιτς, ενώ από πλευράς Πανελληνίου, ο οποίος παρουσιάστηκε φανερά ανέτοιμος, ο Μπέιλι είχε 14 πόντους και ο Μπράουν 10.

Ο αγώνας

Χάρη στο πολύ καλό ξεκίνημα του Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 6-2 στο τρίλεπτο και αφού ο Σπανούλης σκόραρε το πρώτο του καλάθι με τη νέα του ομάδα σε επίσημο ματς, ο Όστοϊτς μείωσε σε 4-6. Οι "Ολυμπιονίκες" μείωσαν στο καλάθι αλλά στη συνέχεια υποκλίθηκαν στην "ερυθρόλευκη" ανωτερότητα και τις... ορέξεις του Βασίλη Σπανούλη. Το σερί των φιλοξενούμενων έφτασε στο 10-0 και το σκορ έγινε 6-18, πριν ο Πανελλήνιος μειώσει με τους Κράμπενχοφτ και Μπάιαρς και ο Μαυροκεφαλίδης διαμορφώσει το 11-20 της πρώτης περιόδου.

Στο παρκέ πέρασε και ο Γιάννης Μπουρούσης με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου. Ο Πανελλήνιος πάντως μείωσε στους 7 με καλάθι του Μπράουν, πριν ο Κέσελ σκοράρει για 3 και μετατρέψει εκ νέου τη διαφορά σε διψήφια (13-23). Οι λύσεις του Ολυμπιακού ήταν πάρα πολλές, αφού και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ανέλαβε δράση με αποτέλεσμα να διατηρηθεί άνετα το προβάδισμα 10 πόντων των Κυπελλούχων Ελλάδας (19-29). Κάπως έτσι κύλησε το παιχνίδι ως το τέλος του ημιχρόνου, στο οποίο οι Πειραιώτες είχαν προβάδισμα με 37-27.

Στηριζόμενος στην καλή οργάνωση του Παπαλουκά, ο Ολυμπιακός αύξησε το προβάδισμά του στους 13 πόντους (27-40), όταν σκόραρε και ο Νίλσεν. Η διαφορά συνέχισε να ανεβαίνει και με ένα σερί 0-8 έκανε το 34-58, 34-56 3 λεπτά πριν το ημίχρονο με τον Σπανούλη να είναι ασταμάτητος.

Ο Πανελλήνιος μείωσε με τον Μπέιλι, αλλά ο Σπανούλης συνέχισε να πυροβολεί, διαμορφώνοντας με τρίποντο το 36-59. Η πρωτοπορία των φιλοξενούμενων ανέβηκε ως τους 27 πόντους (39-66) στο τέλος της περιόδου και ήταν φανερό ότι το τελευταίο δεκάλεπτο θα αποτελούσε τυπική διαδικασία.

Ακόμα και τον Κατσίβελη χρησιμοποίησε ο Ίβκοβιτς στην τελευταία περίοδο και είδε την ομάδα του να μην ρίχνει τον ρυθμό της. Η διαφορά έφτασε στους 35 πόντους αφού Μαυροκεφαλίδης, Μπορούσης και Παπανικολάου ήταν ασταμάτητοι. Οι "ερυθρόλευκοι" χαλάρωσαν λίγο και ο Πανελλήνιος κατάφερε να μειώσει ως τους 25 (55-80).

Από δύο πόντους πέτυχαν στη συνέχεια Σπανούλης και Όστοϊτς, ενώ ένα τρίποντο του Παπανικολάου διαμόρφωσε το τελικό 57-85 υπέρ του Ολυμπιακού, το οποίο σφράγισε την πρόκριση της ομάδας του Ίβκοβιτς στους ημιτελικούς του Κυπέλλου.

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 27-37, 39-66, 57-85

Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος 2, Παπαμακάριος 5 (1), Μπέιλι 14 (2), Όστοϊτς 9, Μπάιαρς 9, Κράμπενχοφτ 8 (1), Κομποδιέτας, Καραθανάσης, Σκλάβος, Τσακαλέρης, Μπράουν 10

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3, Νεστέροβιτς 6, Λούκας 2, Σπανούλης 15 (1), Παπανικολάου 9 (1), Μπουρούσης 6, Κέσελι 9 (1), Έρτσεγκ, Μαυροκεφαλίδης 20,Τεόντοσιτς 9, Κατσίβελης, Νίλσεν 6

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ