ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Παίξαμε πιεστική άμυνα"

"Παίξαμε πιεστική άμυνα"
INTIME SPORTS

Ο κόουτς Ντούσαν Ίβκοβιτς έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία των παικτών και την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού.

Τα εύσημα απέδωσε στους Γιάννη Μπουρούση και Ράσο Νεστέροβιτς ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Βαλένθια.

Παράλληλα, ο κόουτς των "ερυθρολεύκων" έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας του.

" Ηταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι εναντίον μιας ομάδας που δεν σταματά να ελέγχει το ματς σε υψηλό ρυθμό. Όπως δείχνει η στατιστική είναι η καλύτερη αμυντική ομάδα. Προσπάθησαν να περάσουν ότι παίζουν χωρίς πίεση και πιστεύω ότι εμείς παίξαμε καλή πιεστική άμυνα πιο πολύ στους αντίπαλους γκαρντ.

Τους αναγκάσαμε να έχουν 21 λάθη. Η σημαντικότερη σχέση για τον έλεγχο του παιχνιδιού λάθη-ασίστ, ήταν πολύ καλή για εμάς. Είχαμε καλό ρυθμό. Κάναμε κάποια λάθη. Οι ψηλοί και στις δυο ομάδες έπαιξαν σε υψηλό ποσοστά. Οι άμυνες ήταν καλά διαβασμένες σε αυτό. Προσπαθήσαμε και είμαι ευχαριστημένος. Έχουμε τώρα το Κύπελλο και το πρωτάθλημα. Ελπίζω να μην χάσουμε το ρυθμό μας που δεν θα παίξουμε στην Ευρωλίγκα", τόνισε ο "Ντούντα".

Για τη διαφορά της νίκης ανέφερε πώς: " Είναι σημαντική. Σε αυτό το παιχνίδι βάλαμε ένα ωραίο καλάθι στα -5,4’’/. Είχαμε καλή προσπάθεια. Περιμέναμε πιεστική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και μας έκαναν 6-0 στην αρχή της τρίτης περιόδου".

Όσον αφορά τους σέντερ του Ολυμπιακού τόνισε: " Βοήθησαν πολύ. Μπορώ να έχω παράπονα όταν ο Γιαβτόκας έχει 4/4 δίποντα. Σίγουρα ο Γιάννης είναι πολύ καλός. Δεν ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο και δεύτερο ημίχρονο, αλλά και οι δυο σέντερ μας βοήθησαν πολύ".

Πέσιτς: "Έπρεπε να κερδίσει..."

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Βαλένθια, Σβέτισλαβ Πέσιτς στάθηκε στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού: " Στο μπάσκετ δεν μπορείς να χάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Πολλές φορές μια ομάδα μπορεί να μην ξεκινήσει καλά, αλλά να γυρίσει το παιχνίδι. Αυτό είναι το μπάσκετ και όλα είναι πιθανά. Δεν χάσαμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στα πρώτα 20 λεπτά χάσαμε το ρυθμό του αγώνα. Χάσαμε την αυτοπεποίθηση μας και δεν βρήκαμε λύσεις στην επίθεση.

Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν πολύ σκληρή. Το περιμέναμε αυτό πριν το παιχνίδι. Έπαιξε στα όρια του φάουλ άμυνα. Ξέραμε ότι έπρεπε να κερδίσει λόγω της βαθμολογικής του κατάστασης λόγω της ήττας του από την Φενερμπαχτσέ. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε, παίξαμε καλύτερα στην επίθεση και ήμασταν ανταγωνιστικοί με τον Ολυμπιακό".

Σε ερώτηση για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της ΕΟΚ, όσον αφορά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δήλωσε: " Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα για την εθνική Ελλάδας. Εχω συμβόλαιο με τη Βαλένθια και δεν θέλω να μιλήσω για κάτι τέτοιο, επειδή είναι συνέντευξη τύπου για το αποψινό ματς.

Δεν μπορώ να σκεφτώ για μια δουλειά δυο μηνών. Δεν είναι τόσο καλός προπονητής ώστε να αναλάβω μια ομάδα και να την οδηγήσω ψηλά σε δυο μήνες. Η σερβική ομοσπονδία μιλάει μαζί μου κάθε καλοκαίρι και δεν θέλω να αναλάβω ταυτόχρονα μια εθνική ομάδα και έναν σύλλογο. Είμαι χαρούμενος με τη Βαλένθια και θέλω όταν αναλάβω μια εθνική ομάδα να είμαι απασχολημένος μόνο εκεί".

Για την ομάδα του, την Βαλένθια ανέφερε: " Οι φιλοδοξίες μας είναι να κερδίσουμε λόσο το δυνατόν περισσότερα ματς. Το επόμενο παιχνίδι μας είναι με τον Ολυμπιακό. Μέχρι τότε βέβαια, παίζουμε τόσα ακόμα δύσκολα παιχνίδια στην Ισπανία και πρέπει να σκεφτούμε αυτά τα ματς πρώτα".

Τέλος, μίλησε για τον Ολυμπιακό και την εκτός έδρας δυναμική του: " Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα. Έχει παίκτες και προπονητή, ο,τι χρειάζεται μια ομάδα. Δεν έχει σημασία αν παίζει εδώ ή εκτός έδρας. Μπορεί να κερδίσει στην Πόλη την Φενέρ, εμάς στη Βαλένθια ή τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας (σ.σ. γελώντας). Ε, συγγνώμη δεν έπρεπε να πω για τον Παναθηναϊκό. Αν στη Βαλένθια είναι πιο δύσκολο το παιχνίδι από ο, τι εδώ, δεν θέλω να πω".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ