ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Προχωρά το σχεδιασμό για την EuroLeague

Ολυμπιακός: Προχωρά το σχεδιασμό για την EuroLeague

Το ΑΣΕΑΔ δεν άλλαξε κάτι, ο Ολυμπιακός παραμένει στην Α2, όμως οι ερυθρόλευκοι δεν δείχνουν να προβληματίζονται καθόλου και προχωρούν το σχεδιασμό για την EuroLeague.

Το ΑΣΕΑΔ απέρριψε και τις δύο προσφυγές του Ολυμπιακού , όμως αυτοί που δείχνουν να ανησυχούν λιιγότερο απ' όλους είναι οι ερυθρόλευκοι. Το Ανώτατο Συμβούλιο δεν άλλαξε κάτι, οι Πειραιώτες παραμένουν στην Α2 και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να κάνουν κάτι, προκειμένου να αλλάξουν την κατάσταση. Την ίδια στιγμή, οι περισσότερες από τις υπόλοιπες ομάδες έχουν λόγο να "πονοκεφαλιάζουν", με δεδομένο ότι η Basket League χάνει κι άλλο σε δυναμική. Ας μην ξεχνάμε την απουσία κεντρικού χορηγού για το επόμενο πρωτάθλημα.

Στον Ολυμπιακό, λοιπόν, δεν έκαναν κανένα επίσημο σχόλιο για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, το αντίθετο σε διοικητικό επίπεδο ρίχνουν το βάρος στην δημιουργία δυνατού ρόστερ για την EuroLeague . Ο σχεδιασμός προχωρά πλέον σε γοργούς ρυθμούς και ήδη ανακοινώθηκε η πρώτη μεταγραφή, ο 26χρονος σούτινγκ γκαρντ Κέβιν Πάντερ, κάτι που φανερώνει ξεκάθαρα ότι στον Πειραιά κινούνται στους δικούς τους ρυθμούς. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο Ντέιβιντ Μπλατ κάνει τα σχέδιά του έχοντας το ΟΚ για να προχωρήσει σε ρόστερ με 7 ή ακόμα και 8 ξένους, ενδεικτικό του ότι ο Ολυμπιακός κτίζεται με κύριο άξονα την Euroleague και δεν μπορεί να στέκεται στις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο Μπράντον Πολ βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τον Ολυμπιακό και ίσως σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις, ενώ είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση της απόκτησης και του Αντώνη Κόνιαρη.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της Α2, αυτό μοιάζει να απασχολεί περισσότερο όλους όσοι βρίσκονται εκτός Ολυμπιακού και λιγότερο τους ερυθρόλευκους. Η διοίκηση της ομάδας του Πειραιά είναι ξεκάθαρη στο ότι δεν πρόκειται να ζητήσει από την κυβέρνηση ή οποιονδήποτε άλλο φορέα αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, ούτε φυσικά θα μπει στη διαδικασία να αγοράσει ΑΦΜ για να αγωνιστεί στην Basket League. Αλλωστε δεν έχει γίνει δεκτό κανένα από τα αιτήματά του σε ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ και γι αυτό ουδείς μπορούσε να πει ότι ο Ολυμπιακός θα έπαιζε στην Α1, ακόμα κι αν δικαιωνόταν από το ΑΣΕΑΔ και έφευγε η ποινή του υποβιβασμού.

Πέραν τούτου, βέβαια, το νομικό τμήμα της ΚΑΕ θα κάνει τη δική του δουλειά και θα μελετήσει τα δεδομένα της απόφασης του ΑΣΕΑΔ, προκειμένου να διαπιστωθεί με ποια κριτήρια απορρίφθηκε η προσφυγή. Από εκεί και πέρα, θα τεθούν επί τάπητος όλες οι απόψεις και θα γίνουν οι επόμενες κινήσεις. Είναι πιθανό ο Ολυμπιακός να φτάσει στα διοικητικά δικαστήρια ή στο CAS, προκειμένου να βρει το νομικό δίκιο του. Αν και εφόσον έχει δίκιο. Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την παρουσία στην Α1 στην Α2.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ